Susan

Susan nl

studeert Vastgoed en Makelaardij

Mijn naam is Susan, ik ben 20 jaar en derdejaars student Vastgoed & Makelaardij. Vorig jaar heb ik in het bestuur van onze studievereniging, Trias Loci, gezeten. Op dit moment loop ik stage bij een bouwbedrijf. Hiervoor heb ik havo gedaan met de profielen E&M en C&M. Heb je vragen? Stel ze gerust, dan probeer ik je graag verder te helpen!

Ga naar opleiding stel een vraag

Beantwoorde vragen

Dit zijn alle vragen die Susan heeft beantwoord

 • Vastgoed en Makelaardij
  Hallo,Waarom hebben jullie de opleiding vastgoed en makelaardij gekozen op het Saxion en niet op Fontys in Eindhoven, Hanze in Groningen of Hogeschool Rotterdam in Rotterdam?
  Elise
  vroeg 2 dagen, 23 uur geleden
  Susan
  zei 1 dag, 3 uur geleden

  Hi Elise,

  Ik denk dat de meeste studenten uit de omgeving van Enschede kiezen voor Saxion, vanwege de bereikbaarheid met het openbaar vervoer. Studenten buiten de omgeving kiezen voor Vastgoed & Makelaardij op Saxion omdat de opleiding als TOP opleiding wordt aangeschreven en goed scoort binnen de Nationale Studenten Enquete. Daarnaast is Enschede een bloeiende en relatief goedkopere studentenstad.

  Groetjes, Susan

 • Vastgoed en Makelaardij
  Is er een online board/platform waar ik de boeken van studenten uit voorgaande jaren zou kunnen overnemen?
  Sam
  vroeg 3 dagen, 2 uur geleden
  Susan
  zei 3 dagen, 1 uur geleden

  Via Studystore (site waar de boekenlijst op wordt gepubliceerd) kun je tweedehands boeken bestellen. Ook organiseert de studievereniging vaak dat studenten onderling boeken kunnen verkopen en kopen aan studenten binnen de opleiding.

 • Vastgoed en Makelaardij
  Is deze opleiding ook in deeltijd te doen? Of alleen voltijd?
  Mark
  vroeg 1 maand, 1 week geleden
  Susan
  zei 1 maand, 1 week geleden

  Hi Mark,

  De opleiding wordt alleen voltijd aangeboden op Saxion.

  Groetjes, Susan

 • Vastgoed en Makelaardij
  zijn er vooral meisje of jongens op de opleiding? en wat is ongeveer de gemiddelde leeftijd?
  lisa
  vroeg 10 maanden, 2 weken geleden
  Kirsten
  zei 10 maanden, 2 weken geleden

  Hoi Lisa,

  Bij ons is de verhouding in de klas 50/50 . Ik denk dat dat voor vele andere klassen ook zo is. De gemiddelde leeftijd verschilt. Zo komen er mensen rechtstreeks vanuit de middelbare school (havo) maar ook studenten vanuit het mbo. Ik schat dat in jaar 1 de gemiddelde leeftijd tussen de 17 en 22 jaar ligt, een aantal studenten zullen wellicht nog iets ouder zijn. Een leuke mix, waardoor je veel van elkaar kunt leren!

  Groetjes, Kirsten

  Nog 2 antwoorden Toon minder antwoorden

 • Vastgoed en Makelaardij
  Ik volg op dit moment de studie commerciële economie, ik zit in mijn eerste jaar en wil graag mijn p dit jaar halen voor ce. Dit past tocht niet echt bij me daarom wil ik volgend jaar vastgoed en makelaardij gaan studeren. Is het dan erg dat ik tijdelijk bij twee studies sta ingeschreven?
  lisa
  vroeg 10 maanden, 2 weken geleden
  Esmée
  zei 10 maanden, 2 weken geleden

  Hoi Lisa, via Studielink kun je je zowel in- als uitschrijven voor een studie. Als je je uitschrijft voor commerciële economie per begin volgend schooljaar en weer inschrijft voor Vastgoed & Makelaardij is er volgens mij niks aan de hand!

  Neem voor de zekerheid even contact op met de studentenbalie, zij kunnen je vast ook helpen bij in- en uitschrijf procedures

  Nog 1 antwoord Toon minder antwoorden

 • Vastgoed en Makelaardij
  Wat houdt de studie in het derde en vierde jaar precies in? Welke keuzes kunnen er gemaakt worden watt betreft minors en stage en hoe ziet het programma in het vierde jaar eruit? gr. Thijs
  Thijs
  vroeg 10 maanden, 3 weken geleden
  Jolien
  zei 10 maanden, 3 weken geleden

  Hoi Thijs,

  Het derde jaar bestaat uit een minor en een stage. De minor kan worden gedaan op volgensmij alle hoge scholen in Nederland en varieert van sportmanagement en recht. Bij voldoende punten kan een 'vrije minor bedrijfsstage' worden gekozen. Wat inhoud dat je nog een stage mag lopen bij een bedrijf. Dit heb ik gedaan en erg fijn want zo kan je bij meerdere bedrijven in de keuken kijken en jezelf ontwikkelen op meerdere gebieden in de vastgoedbranche. Het vierde jaar bestaan de eerste 2 kwartielen uit 2 meesterproeven. Dat is eigenlijk een opdracht uit het bedrijfsleven waar al je kennis van de voorgaande jaren wordt getest! Kwartiel 3 en 4 bestaan uit het schrijven van je scriptie bij een bedrijf!

  Ik hoop je vragen te hebben beantwoord. Schroom niet om nog meer te vragen!

  Groetjes Jolien.

  Nog 1 antwoord Toon minder antwoorden

Susan

Stel je vraag aan Susan

karakters over:

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd