
Beantwoorde vragen
Dit zijn alle vragen die Jorine heeft beantwoord
-
-
B.vroeg 6 dagen, 9 uur geleden
Hey!
Ik heb zelf de ambitie om mijn eigen kledinglijn te ontwikkelen, dus zowel invloed op design, productie, materiaalkeuze, marketing, sales, etc. Alles wat bij een eigenkleding lijn komt kijken, echter ben ik geen wonder in Engels, taalvaardigheid en lab vaardigheden.
Hoeverre past dit bij mij?
-
Hoi! Tijdens de opleiding leer je veel over de onderwerpen die jij benoemt en dus over het gehele productie proces van kleding. Engels & taal zijn wel vakken die terug gaan komen en je zult hier dus ook een paar tentamens over moeten maken, echter komt dit niet elke periode terug. Ook voor lab vaardigheden zijn er een aantal verplichte activiteiten waar je aan moet voldoen, maar je hebt de hoeveelheid tijd die je aan het lab besteed ook voor een groot deel zelf in de hand. Tijdens groepsprojecten kan je namelijk zelf je rol kiezen en in een groep heeft maar één persoon de verantwoordelijk voor de dingen die in het lab moeten gebeuren. Is het lab niet helemaal jouw ding, dan kun je er dus voor kiezen deze rol niet op jou te nemen. Hopelijk beantwoord dit je vraag!
-
Hallo! Ik wil nog even aanvullen dat ik zelf ook geen held ben in Engels. De Engelse toetsen zijn niet onmogelijk te halen, ligt lager dan havo-niveau (vind ik zelf). Bij projecten waar het om Engels gaat, wordt je qua taal niet afgerekend. Ze gaan er niet vanuit dat je Engels perfect is.
-
-
-
zainab ghayoorvroeg 7 maanden, 3 weken geleden
hi KseniiaI'm curious about this programme. Firstly, how much commerce is involved in this study programme and what are courses modules for the first year? Secondly, I wanted to know about the practical work what it really likes? above all, I want to ask about an internship?
-
Hi,
In the first year you have every quartile the course 'Commerce', which is about commerce, financial aspects & marketing. You can also choose in every project your own role, so if you are the most interested in commerce, you can choose a role that fits this. In the first year you have also every quartile the course 'basic textiles', where you learn everything about textile and production processes. You have also basic courses like maths, English and research design. The practical classes you have are for example doing quality tests on textiles, knitting on knitting machines, technical drawing, pattern drawing and also sewing.
In the third or fourth year you have to do an internship, which you can choose yourself.I hope this answers your questions!
-
-
-
anoukvroeg 9 maanden geleden
wat is het verschil tussen de nederlandse en engelse opleiding? is het dan zo dat je 100% van de stof en de toetsen in de gekozen taal krijgt of is bijv de stof in het engels maar toetsen in nederlands?
-
Hi Anouk,
Wanneer je kiest voor de Nederlandstalige opleiding krijg je de meeste/ alle lesstof in het Nederlands. Als je kiest voor de Engelstalige opleiding krijg je alle lessen in het Engels. De projecten worden soms gemixt waardoor je dus ofwel met Nederlandse of buitenlandse studenten samen werkt. Maar de taal die je kiest is ook de taal waarin je examens worden afgenomen.
Succes! :)
-
Hoi Anouk, het verschil tussen deze twee is dat je de vakken, de leerstof en de toetsen bij engels in het engels krijgt en bij de nederlandse keuze gewoon in het Nederlands. Wat ik er wel bij wil vermelden is dat ook al kies je voor Nederlands, de projecten in leerjaar twee soms ook in het engels worden gehouden.
-
Hoi Anouk, ik doe de Nederlandse variant. Daar is het zo dat we de toetsen en lessen voornamelijk in het Nederlands krijgen. We leren echter wel alle relevante Engelse termen en draaien af en toe ook samen met workshops en colleges met de engelse. Bij de Engelse is alles in het engels, dus 100%. Hier zitten ook veel internationale studenten op.
-
Hoi Anouk!
De Engelse en de Nederlandse opleiding zijn allebei qua inhoud precies hetzelfde; het is alleen de taal die anders is. Als je voor de Engelse opleiding kiest, zal alles 100% in het Engels zijn. De lessen, de taal waarin je met veel van je medestudenten spreekt (internationale studenten) en de toetsen.
Ik studeer FTT zelf in het Engels en ben heel blij met mijn keuze. Zo word je direct opgeleid om in een internationale omgeving te werken!
-
Hi Anouk! Bij de Engelse versie is alles in het engels, bij de Nederlandse versie is een deel Nederlands en zijn ook een aantal vakken in het Engels (zowel het materiaal, de toets als de colleges/uitleg). Uiteraard kun je bij vragen altijd naar de docent en legt die het dan eventueel in het Nederlands uit. Ik durf je zo niet te zeggen hoeveel procent van de vakken bij de Nederlandse versie in het Engels zijn, omdat dat wat veranderd is sinds ik met de opleiding was begonnen. Bij mij was het in het eerste jaar denk ik 70-80% Nederlands en in het tweede jaar 50%, bij je scriptie mag je verder kiezen.
-
Hoi Anouk,
Als je voor Nederlands kiest is in het eerste jaar alles in het Nederlands, je krijgt dan de vakken in het Nederlandse en ook de projecten maak je met Nederlandse klasgenoten in het Nederlands. Je hebt wel het vak Engels. In het tweede jaar heb je ook de vakken in het Nederlands, maar is sommige stof wel in het engels. Ook zijn in het tweede jaar een deel van de projecten in het engels, waarbij je bij internationale studenten in een groep kunt komen en dus ook met hen engels moet praten.
Als voor je engels kiest, zal vanaf het eerste jaar alles in het Engels zijn. Je kunt dan ook in een klas komen met internationale studenten die geen Nederlands spreken.
-