Lisa

Lisa en nl

studeert Forensisch Onderzoek
komt uit Nederland

Hi there, I study Forensic science at Saxion in Enschede. This is my fourth year in Enschede and I enjoy every minute of it. I love meeting new internationals and take up many new challenges that will learn me more and help me develop. I would love to show you around or meet you soon!

Ga naar opleiding stel een vraag

Beantwoorde vragen

Dit zijn alle vragen die Lisa heeft beantwoord

 • Forensisch Onderzoek
  Hoe zit het met de stages tijdens de opleiding? Begint dat al in het eerste leerjaar? En Hoelang loop je stage en waar?
  Lynn
  vroeg 4 maanden, 1 week geleden
  Lisa
  zei 4 maanden, 1 week geleden

  Hoi Lynn,

  Nee je stages beginnen pas in het derde en vierde jaar. Je hebt twee stages, een stage en een afstudeerstage. Tijdens je stage loop je mee en schrijf je een opdracht voor het stagebedrijf. Tijdens de afstudeerstage schrijf je je scriptie. Beide duren 5 maanden waarin je 40 uur per week werkt. Welke semesters je stage loopt mag je zelf bepalen in je derde en vierde jaar. Zolang je in die twee jaren, maar de stages, minor en 3S-project afrondt. Je moet natuurlijk wel afsluiten met de afstudeerstage ;)

  Succes!

  Groetjes,
  Lisa

  Nog 2 antwoorden Toon minder antwoorden

 • Forensisch Onderzoek
  Ik heb een vraag over de opleiding Forensisch Onderzoeker. Wat houdt de opleiding in naast de lessen/colleges? Is er bijvoorbeeld een stage of een scriptie in het laatste jaar?
  Daan
  vroeg 6 maanden, 3 weken geleden
  Lisa
  zei 6 maanden, 3 weken geleden

  Hoi Daan,

  Ik zit wat laptopwerk te doen en zag je mailtje, dus dacht ik reageer meteen ;).

  De eerste twee jaar zal je veel colleges volgen, tentamens maken en projectwerk doen. Het derde en vierde jaar mag je zelf indelen. Het bestaat uit vier delen/semesters: minor (vakken naar keuze), 3S-project (een project met studiegenoten en studenten van andere studies), stage en een afstudeerstage. Wanneer je wat doet is aan jou. Tijdens je stage schrijf je een opdracht/onderzoeksverslag. Je scriptie schrijf je tijdens je afstudeerstage!

  Is dit een beetje de info die je zocht?

  Groetjes,
  Lisa

  Nog 1 antwoord Toon minder antwoorden

 • Forensisch Onderzoek
  hoi, ik ben nu al een tijdje aan het kijken en zoeken naar opleidingen, ik zit toch met twee opleidingen die ik het interressants vind namelijk; forensisch onderzoeken en forensisch laberatorisch onderzoeken. alleen die twee opleidingen komen toch wel overeen, maar wat is eigenlijk het verschil?
  ploy
  vroeg 7 maanden, 3 weken geleden
  Lisa
  zei 7 maanden, 3 weken geleden

  Hoi Ploy,

  Forensisch onderzoek is veel breder dan alleen het laboratorium onderzoek. Je wordt opgeleid in alle vakgebieden van forensisch onderzoek (digitaal, financieel, politiewerk, criminologie) en leert zo deze elementen kennen. Laboratorium onderzoeken is echt lab werk, heel chemisch dus. Kijk naar de baan opties, waar zie jij jezelf staan? In een lab of op hele andere plekken (privaat onderzoeksbureau, een bank, veiligheid, etc.)?

  Succes!

  Groeten,
  Lisa

 • Forensisch Onderzoek
  speelt natuurkunde een grote rol bij de opleiding? ik heb dit namelijk op 1/3 van het 4e jaar VWO laten vallen aangezien ik er heel erg slecht in ben.
  wendy
  vroeg 1 jaar, 2 maanden geleden
  Lisa
  zei 1 jaar, 2 maanden geleden

  Hoi Wendy,

  Ja natuurkunde speelt zeker wel een rol en er zullen aardig wat vakken over natuurkunde gaan. Ze gaan verder op het niveau van havo 5.

  Ik hoop dat je hiermee voor jezelf kan overwegen of het gaat lukken.

  Groetjes,
  Lisa

  Nog 1 antwoord Toon minder antwoorden

 • Forensisch Onderzoek
  Zit deze opleiding alleen in Enschede? Of ook op de andere locaties van Saxion? Apeldoorn of Deventer dus.
  Britt
  vroeg 1 jaar, 3 maanden geleden
  Lisa
  zei 1 jaar, 3 maanden geleden

  Hey Britt,

  Deze studie wordt alleen gegeven in Enschede.

  Groetjes,
  Lisa

 • Forensisch Onderzoek
  Hoi, ik heb mij ingeschreven voor forensisch onderzoek. Ik weet dat er een decentrale selectie is, dus een toets(en) maken. Ik heb een tussenjaar genomen dus mijn bio, sk, na, wi kennis is beetje weggezakt. Mijn vraag: hoe kan ik dit weer het beste ophalen en het beste leren voor de selectie? Gr, F.
  Freddy
  vroeg 1 jaar, 3 maanden geleden
  Lisa
  zei 1 jaar, 3 maanden geleden

  Hey Freddy,
  Ik zou gewoon even weer wat eindexamens herhalen/oefenen of wat andere oefeningen maken. Ik weet niet hoe de toetsen zijn, ik heb het vier jaar geleden gedaan namelijk. Maar volgens mij als je het gewoon een beetje herhaalt en misschien aantekeningen/boeken doorkijkt van je laatste jaar van de middelbare moet het goed komen!

  Succes.

  Groetjes,
  Lisa

 • Forensisch Onderzoek
  Heey ik zit momenteel in 5 havo en heb moeite met scheikunde en wiskunde A, maar zou graag de studie forensisch onderzoek willen doen. Zijn de vakken echt heel belangrijk of moet het met een basis ook lukken?Groetjes Wendy
  Wendy
  vroeg 1 jaar, 3 maanden geleden
  Lisa
  zei 1 jaar, 3 maanden geleden

  Hey Wendy,
  Deze vakken zijn zeker wel belangrijk voor FO. Ze gaan wel meteen door op de basis kennis van de middelbare school.

  Groetjes,
  Lisa van Biert

 • Forensisch Onderzoek
  Hi,Ik doe nu MediaVormgeving op mbo4. Als ik mij wil inschrijven ben ik van plan om de vakken natuur- scheikunde en biologie te nemen, aangezien ik die niet op havo niveau heb gekregen. Is het slim om ook wiskunde a/b te volgen of is dat niet echt nodig? groetjes, Dean
  Dean
  vroeg 1 jaar, 4 maanden geleden
  Lisa
  zei 1 jaar, 4 maanden geleden

  Hey,

  Klinkt als een goed plan! Wiskunde A is niet echt nodig. Je krijgt wel statistiek, maar dat is toch wel heel anders dan middelbare school vakken. Dat wordt ook wel goed uitgelegd. Wiskunde B vind ik lastig om iets over te zeggen. Deze wiskunde is al wel heel erg verweven in natuurkunde en scheikunde. Maar het is wel handig als je wiskunde B begrijpt als basis voor natuurkunde en scheikunde. Misschien moet je zelf nog even onderzoek doen om te kijken of het voor jou persoonlijk handig is.

  Groetjes,
  Lisa

 • Forensisch Onderzoek
  Hallo, ik zit nu in klas 4 mavo. Ik zou graag deze opleiding willen doen. Ik zie de havo niet echt zitten, weten jullie welke mbo-opleidingen er zijn die ik kan volgen en vervolgens deze opleiding? Bedankt alvast!
  Savanna
  vroeg 1 jaar, 5 maanden geleden
  Lisa
  zei 1 jaar, 5 maanden geleden

  Hey Savanna,

  Ik zou zo niet een lijstje weten met opleidingen. Volgens mij word je met redelijk veel/alle opleidingen van het MBO niv.4 aangenomen. Maar een opleiding met natuurkunde of scheikunde is wel nuttig! Ik had ook mbo studenten in mijn klas die dat niet hadden en die vonden het erg lastig om meteen mee te komen met die beta vakken. Daarnaast zijn er ook vakken zoals biologie en digitaal (programeren). Ik zou zeggen, kies wat je leuk vindt!

  Ik hoop dat ik je een beetje heb kunnen helpen!
  Succes,

  Lisa

 • Forensisch Onderzoek
  hallo! ik vroeg me af, waarom heb je precies scheikunde nodig? zou u me dat kunnen uitleggen?
  loïs
  vroeg 1 jaar, 5 maanden geleden
  Lisa
  zei 1 jaar, 5 maanden geleden

  Hi Lois,

  Er zijn een paar scheikunde vakken die je moet volgen tijdens deze studie. Ook zijn er heel wat laboratorium dagen waar je een labjournaal voor moet schrijven. Hierbij is scheikunde noodzakelijk. In het lab ga je bijv. onderzoek doen naar DNA (wordt allemaal uitgelegd), maar je begint waar je op de middelbare school bent geëindigd als je scheikunde daar had.

  Groetjes,
  Lisa

 • Forensisch Onderzoek Toelatingseisen
  Heyy! Op dit moment zit ik in het examenjaar van de opleiding mediavormgeving (mbo4). In de afgelopen tijd ben ik erachter gekomen dat dit mij wel erg interessant lijkt. Kan ik met mijn MBO 4 deze opleiding wel doen? Op de middelbare heb ik wel mijn mavo diploma gehaald met (n&t).
  Lisanne
  vroeg 1 jaar, 6 maanden geleden
  Lisa
  zei 1 jaar, 6 maanden geleden

  Hey,
  Je zou dus na het mbo forensisch onderzoek willen studeren? Dat kan, er zijn meerdere mbo studenten die dat doen. Het is echter wel lastiger, omdat je al langere tijd geen natuurkunde of scheikunde hebt gehad?! Ook digitaal komt bij deze studie kijken. Ik weet natuurlijk niet hoe je daar tegen aankijkt!
  Maar met een mbo4 diploma kun je je wel aanmelden voor het hbo.

 • Forensisch Onderzoek Studie-inhoud
  Zijn alle boeken in het engels? En zo ja is dit dan moeilijk te begrijpen bij bijvoorbeeld natuurkunde, wiskunde of biologie boeken?
  Laura de Groot
  vroeg 1 jaar, 5 maanden geleden
  Lisa
  zei 1 jaar, 5 maanden geleden

  Hey Laura,
  Er zijn inderdaad best een deel boeken in het Engels. Waarschijnlijk moet je er even aan wennen maar het is wel te doen. Je hoeft niet hele Engelse boeken volledig te leren of lezen. Het zijn vaak delen of bepaalde hoofdstukken. Als je op tijd begint kun je deze rustig doorlezen en altijd dingen vragen aan de docenten. Bovendien, leggen ze het in de lessen uit.
  Als je op deze link klikt kun je al wat titels bekijken van boeken:
  https://www.sv-ident.nl/forum/boekenlijst

  Groetjes,
  Lisa

 • Forensisch Onderzoek
  Hi, ik vroeg me af of deze studie een aansluitende master heeft? Is er dan ook een aansluitende master op een uni? (wat zijn de eisen voor de master op uni) Wat zijn beroepsmogelijkheden bij deze studie? Wat is het verschil tussen deze studie en applied sciences of chemie?
  Mai
  vroeg 1 jaar, 7 maanden geleden
  Lisa
  zei 1 jaar, 5 maanden geleden

  Hi,

  Sorry voor mijn late reactie, ik heb geen notificatie van deze vragen gekregen!!
  Deze heeft een forensisch onderzoek master in Amsterdam, maar ik weet niet zeker of deze studie wordt toegelaten. Bovendien is het een zware toelating, bijv. gemiddeld een 7 nodig. Je kan bijv in een laboratorium werken, een prive detective bureau, IND, FIOD, Politie, etc.

  Chemie is echt veel meer gericht op lab werk, dit is echter maar een onderdeel van FO. FO is veel breder opgezet.

 • Forensisch Onderzoek
  Mijn vraag is of de lessen in het Nederlands zijn?Ben ik verplicht om nog een extra inenting voor hepatitis B te nemen?Is een IPad ook voldoende, of ben ik een laptop nodig?
  Heidi
  vroeg 1 jaar, 10 maanden geleden
  Lisa
  zei 1 jaar, 5 maanden geleden

  Hey Heidi,

  Heel erg sorry dat ik niet heb gereageerd, we moeten nog even inkomen met dit nieuwe systeem. Ik weet niet of je nog een antwoord nodig hebt, maar ik reageer toch nog even!

  De inenting is inderdaad verplicht. De lessen zijn in het NL, maar sommige boeken in het engels. Een laptop zou wel echt handig zijn, voor alle opdrachten die je moet schrijven, ook tijdens college.

  Groetjes Lisa

 • Forensisch Onderzoek
  Hoi,Ik doe VWO met een NG pakket met natuurkunde en het lijkt me leuk om deze opleiding te doen. Ik vroeg mij af of de selectie ook echt gebaseerd is op cijfers. Ik ben namelijk niet erg goed in scheikunde en ik heb ook geen wiskunde B. Is de kans dan klein dat je wordt toegelaten?Groetjes Stef
  stef
  vroeg 2 jaar geleden
  Lisa
  zei 1 jaar, 5 maanden geleden

  Hey,

  Heel erg sorry dat ik niet heb gereageerd, we moeten nog even inkomen met dit nieuwe systeem. Ik weet niet of je nog een antwoord nodig hebt, maar ik reageer toch nog even!

  Mijn cijfers op de middelbare waren ook niet heel goed. Het verschilt ook per selectieprocedure, aangezien die kan veranderen. Daarom weet ik niet zeker of ze er naar kijken komende jaar, maar over het algemeen gaan ze niet echt kijken naar al je cijfers. Wiskunde B is super belangrijk, het komt er wel in voor samen met scheikunde en natuurkunde.

  Groetjes,
  Lisa

Lisa

Stel je vraag aan Lisa

karakters over:

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd