Sherien

Sherien en nl

studeert Lerarenopleiding Basisonderwijs (PABO)
komt uit Nederland

Hai!🙋🏼‍♀️ Mijn naam is Sherien. Ik ben 22 en zit in het 4e jaar van de PABO in Enschede.

Ga naar opleiding volg @Pabostudent_ stel een vraag

Beantwoorde vragen

Dit zijn alle vragen die Sherien heeft beantwoord

 • Lerarenopleiding Basisonderwijs (PABO)
  Aankomend studiejaar begin ik met de vrijeschool pabo. Ik wil een nieuwe laptop kopen. Zijn er bepaald laptops die goed zijn voor de pabo? En is het ook nog handig om wat notitieboeken te kopen?
  Ameera
  vroeg 8 maanden, 2 weken geleden
  Sherien
  zei 8 maanden, 2 weken geleden

  Hai! Zelf ken ik de vrije school pabo niet maar qua laptop zal het wel niet veel verschillen. Wat ik veel zag zijn MacBooks maar dit is niet nodig, zelf heb ik een Asus en die heeft me nooit laten zitten. Je hebt geen zware programma’s nodig het is meestal gewoon Word etc. Moviemaker is handig om te kunnen hebben voor lesfilmpjes. Ik zou geen dure laptop kopen. Notitieboekjes zijn handig maar als je liever via word notities maakt is dat niet perse nodig. Lees bij het zoeken naar een laptop gewoon veel recensies en baseer daar je keuze op. Succes!

 • Lerarenopleiding Basisonderwijs (PABO)
  Ik ga na de vakantie naar de pabo. Nu heb ik een iPad met daarop een online programma van word. Is dat genoeg of is een laptop toch handiger? Want met de iPad kan ik ook heel veel niet openen merkte ik in mijn vorige opleiding tot onderwijsassistent.
  Rosalie
  vroeg 9 maanden geleden
  Sherien
  zei 9 maanden geleden

  Hai! Ik zou je zeker wel aanraden om een laptop aan te schaffen. Ik heb veel moeten werken met filmpjes van eigen lessen en bijvoorbeeld het programma moviemaker. Ook maak je héél veel verslagen en die typ je gewoon makkelijker op een laptop. Buiten dat heb je veel opslag ruimte nodig. Misschien kun je het eerst een kwartiel aankijken om te zien of je je er mee redt, maar ik zou persoonlijk een laptop aanraden (dit hoeft niet de duurste te zijn).

 • Lerarenopleiding Basisonderwijs (PABO)
  Ik heb mij aangemeld voor de Pabo in Enschede en ook de toelatingstoets gehaald. Wanneer krijg ik het bericht dat ik definitief ben aangenomen?
  Hieke
  vroeg 9 maanden geleden
  Sherien
  zei 9 maanden geleden

  Hai! Ik zag je vraag maar ik heb er eerlijk gezegd geen antwoord op. Ik kreeg een uitnodiging voor een intake-gesprek maar dit is inmiddels 4 jaar geleden en ik weet niet hoe dit nu in zijn werk gaat. Ik zou zeggen houd je mail en spam goed in de gaten, of stuur een mailtje naar iemand van Saxion.

 • Lerarenopleiding Basisonderwijs (PABO)
  hoe oud moet je zijn om een Pabo opleiding te kunnen doen?
  Lr
  vroeg 9 maanden, 4 weken geleden
  Jennifer
  zei 9 maanden, 4 weken geleden

  Hoi!

  Hier is geen leeftijd aan verbonden. De enige eis is dat je minstens havo hebt afgerond of een mbo opleiding tot onderwijsassistent.

  Groetjes, Jennifer

  Nog 1 antwoord Toon minder antwoorden

 • Lerarenopleiding Basisonderwijs (PABO)
  Hallo,Ik zit erg te twijfelen tussen voltijd pabo en deeltijd pabo. Wat is het verschil tussen de deeltijd en voltijd en zou het mogelijk zijn om deeltijd te doen na een mbo 4 opleiding?
  Daphne
  vroeg 1 jaar geleden
  Sherien
  zei 1 jaar geleden

  Hallo,
  Deeltijd is alleen in Saxion Deventer te volgen. Over die opleiding doe je minder lang en dit is goed te combineren met een baan. Je krijgt de vakken versneld en dit kost je wel veel zelfstudie tijd. Volgens mij kan dat wel wat lastig zijn soms. Zelf ben ik ook begonnen na een mbo4 dus dat kan prima. Je moet wel aan de toelatingseisen voldoen. Als je geen baan hebt zou ik je toch aanraden om voor voltijd te gaan maar die keuze is aan jou! Ik hoop je geholpen te hebben.

  Nog 1 antwoord Toon minder antwoorden

 • Lerarenopleiding Basisonderwijs (PABO)
  Kan ik de leraren opleiding doen na een verkorte opleiding van maatschappelijke zorg mbo niveau 4 persoonlijk begeleider specifieke doelgroepen? Heb ik dan recht op de toelatingstoetsen van pabo?
  Nicky
  vroeg 1 jaar, 3 maanden geleden
  Sherien
  zei 1 jaar, 3 maanden geleden

  Ik heb zelf ook een mbo4 opleiding gedaan. Met een mbo4 diploma mag je de toelatingstoetsen doen ongeacht of dit een verkorte opleiding is geweest (dit begreep ik uit het antwoord van een docent die ik het vroeg).
  Succes! :)

 • Lerarenopleiding Basisonderwijs (PABO)
  Hallo, Ik heb een paar vragen voor jullie:). Is er bij de lokatie enschede de mogelijkheid tot het huren van een kluisje? Mag je van de boeken ook een eerdere druk gebruiken?Hebben jullie per dag veel verschillende boeken nodig?En wat vinden jullie het leukste aan de stage’s? groetjes
  Caitlin
  vroeg 1 jaar, 9 maanden geleden
  Sherien
  zei 1 jaar, 5 maanden geleden

  Hai! Beneden staan een aantal kluisjes die je gewoon gratis kunt gebruiken, naar mijn weten is het niet mogelijk om een kluisje te huren zodat je altijd een kluisje hebt maar deze kluisjes zijn vaak gewoon vrij. Zelf heb ik vaak ook boeken van een eerdere druk gebruikt maar ik vraag dit altijd wel na bij de docent. Om eerlijk te zijn heb ik niet alle boeken altijd gekocht, alleen wat echt nodig was. Kijk ook eens op Facebook, er zijn veel groepen waarin pabo boeken worden verkocht.

  Het leukste aan de stages vind ik zelf dat je in contact komt met zoveel verschillende leeftijden. Zo leer je echt wat bij je past. Ook kom je bij vele scholen en werk je met veel mensen samen. Behalve dat, is natuurlijk het lesgeven erg leuk en om in stapjes zelf meer verantwoordelijkheid te krijgen. Ik hoop dat ik je vraag heb kunnen beantwoorden !

Posts

Alle posts van Sherien

 • Het is week 9, dat betekent: zelfstudieweek. De week waarin je hard aan het werk moet om je verslagen op tijd af te krijgen. Geen lessen, maar sommigen kiezen er toch voor om op school aan de slag te gaan 💪🏼🤓. #intosaxion https://t.co/thoO94370S

 • Hoe maak je een dagje op de pabo nog nét ietsje leuker? Zo dus💁🏼‍♀️. #intosaxion https://t.co/ElNsK0swSp

 • De kinderen van groep 5/6 kregen les over vulkanen. Per groepje kregen zij een vulkaansoort toegewezen waarbij zij zelf een informatieve poster gingen maken én deze gingen presenteren. Een goede lava kleur kiezen was toch nog lastig... #intosaxion https://t.co/MBapOetRE8

 • Het is stageweek, de eerste van dit schooljaar. Tijdens een stageweek ben je dus niet alleen op donderdag en vrijdag op stage. Hierdoor moet je goed plannen en zit je ‘s avonds nog wel eens met een laptop op de bank, lessen voor te bereiden. Nog 4 dagen te gaan! 💪🏼 #intosaxion https://t.co/9sAPtjruMq