Loeka

Loeka

EN
NL
3e jaars student Toegepaste Psychologie
Komt uit Nederland

Hallo! In augustus 2013 ben ik afgestudeerd in de richting neuropsychologie en pedagogiek. Daarna werkte ik in de gezondheidszorg en nu als ondersteuner in het onderwijs. Ik beantwoord voornamelijk vragen over werk na de opleiding en over stage en afstuderen in het buitenland, wat ik zelf 12 maanden deed. Vraag maar raak! :)

Ga naar opleiding

Beantwoorde vragen

Toegepaste Psychologie

Ik heb een vraag over de baankans. Ik zou graag het eerste jaar mijn P willen halen en naar de universiteit. Is dit een reëel beeld? Je bent vrij afhankelijk van de maatschappij, dus wat als er geen behoefte meer is? ben je dan werkloos?

Saskia, ongeveer 2 jaar geleden
Toegepaste Psychologie

Gaat het instromen van een MBO opleiding die niet relevant is naar psychologie makkelijk?

Rohied, bijna 2 jaar geleden
Toegepaste Psychologie

Hallo, Ik heb 4 jaar vmbo-tl gedaan met wiskunde en daarna 2 jaar havo zonder wiskunde. Na de 5e klas heb ik wiskunde a ingeruild met een ander vak op het vavo(teruggekeerd gezakt), maar ik merk dat het mij niet echt goed afgaat. Mag je de opleiding TP volgen met een onvoldoende op wiskunde a?

Omema, bijna 2 jaar geleden
Toegepaste Psychologie

Zou je met de opleiding toegepaste psychologie een therapeut kunnen worden voor mensen met mentale gezondheid problemen?

R.R.D, bijna 2 jaar geleden
Toegepaste Psychologie

Hoi, kan je met je TP diploma als een zelfstandige te werk? Daarmee bedoel ik eigenlijk of je ondernemend aan de gang kan zoals je eigen praktijk?

Ameed, ongeveer 2 jaar geleden
Toegepaste Psychologie

Ik zou graag mensen willen begeleiden die bijvoorbeeld ernstig ziek zijn geweest, om ze weer deel te laten nemen aan het dagelijkse leven. Is dit dan de juiste opleiding? Daarnaast moet je een relevante werkplek hebben. Wat is hiervoor de beste manier om deze te vinden?

Nienke, meer dan 2 jaar geleden
Toegepaste Psychologie

Hi, De boekenlijst is inmiddels bekend en ik wil deze zsm aanschaffen. Toch hoor ik van bijna alle studenten dat een heleboel boeken niet nodig zijn. Dus mijn vraag aan jou is: welke boeken heb je daadwerkelijk nodig voor je eerste jaar TP? Alvast bedankt voor je reactie! Groetjes, Amina

Amina, meer dan 2 jaar geleden
Toegepaste Psychologie

Hoi, ik heb eigenlijk 2 vragen: Zou je deze studie aanraden aan iemand met dyslexie? (Hoeveel lees en leerwerk krijg je bijvoorbeeld?) Hoe verschilt toegepaste psychologie van Social work? groetjes!

Bente, meer dan 2 jaar geleden
Toegepaste Psychologie

Wat als ik meer richting het onderzoek gedeelte wil? Welke specificatie hoort daarbij? Mijn laatste vraag is hoe nou die gespreksvoerings lessen er uitzien? Ik heb begrepen dat die les erg belangrijk is in deze studie en dus vaak terugkomt.

Eddu, meer dan 2 jaar geleden
Toegepaste Psychologie

Is het een moeilijke opleiding?

, meer dan 2 jaar geleden
Toegepaste Psychologie

Ik zie dat deelname aan studiereizen/excursies verplicht is. Maar verplicht als in "als je niet mee gaat, zoek maar een andere opleiding", of kan ik hier toch nog wat aan gedaan worden? En aan welke studiereizen en excursies kan ik denken? Reis je alleen/met een groep en reis je naar verre landen?

Amiina, bijna 3 jaar geleden
Toegepaste Psychologie

Is er meer kans op een baan als je na deze studie WO gaat doen? En als je dit doet hoe lang ben je dan bezig?

lynn, bijna 3 jaar geleden
Toegepaste Psychologie

Wat kan je allemaal na de opleiding Toegepaste Psychologie? Kan je ook de hulpverlening in als bijv maatschappelijk werker? Of moet je daarvoor Social Work doen?

Lyanne, bijna 3 jaar geleden
Toegepaste Psychologie

Hoi! zelf ben ik voetbaltrainer en ik vind psychologie interessant om te studeren. is dat eigenlijk te combineren samen in de toekomst ( bijv. sportpsycholoog bij een pro. voetbalclub ? ) hebben jullie die richting dus ook op het hbo?

Armen, ongeveer 3 jaar geleden
Toegepaste Psychologie

Tot welke leeftijd zou je deze opleiding kunnen doen ( bv ook nog 50+) ?

Caroline, meer dan 3 jaar geleden
Toegepaste Psychologie

Hai, hoe kom ik erachter in welke landen het diploma van deze studie erkend wordt?

Aron, bijna 4 jaar geleden
Toegepaste Psychologie

Hoi hoi, Worden er binnen de opleiding studiereizen/uitjes/excursies etc georganiseerd? Zijn er mogelijkheden om in het buitenland te werken na deze studie? Is er een creatief aspect binnen deze studie? (of is het mogelijk dit er in te brengen) Is er werk genoeg?

Jennifer, meer dan 5 jaar geleden
Toegepaste Psychologie

1.Heb je als toegepast psycholoog een assisterende rol op het werkgebied?of werk je zelfstandig? 2.moet je heel goed in wiskunde zijn tijdens de studie? zijn de studieboeken in het Engels? zo,ja? graag adviezen en tips, want ik heb tot nu toe geen studieboeken in het Engels gehad.

Arezo , bijna 6 jaar geleden
Toegepaste Psychologie

Hoe omschrijf jij deze opleiding? (Pluspunten/minpunten)

Lea, ongeveer 6 jaar geleden
Toegepaste Psychologie

Hoi, kun je wat vertellen over de school Saxion? Wat sprak je aan aan deze school, voldeed de school aan je verwachtingen, en hoe ziet het contact tussen leraren en studenten eruit? Ik wil namelijk TP studeren, maar ik twijfel nog tussen Groningen en Deventer! Alvast bedankt!

Nathalie, bijna 7 jaar geleden