Ik studeer niet meer bij Saxion en beantwoord geen vragen meer.
Berichten die ik heb geplaatst vind je nog wel terug op IntoSaxion.nl!

Lynn

Lynn nl

studeerde Forensisch Onderzoek
komt uit Nederland

Ik ben Lynn en zit nu in mijn tweede jaar forensisch onderzoek. Ik kan je dus veel vertellen over het eerste jaar, de toelatingstest, maar ook hoe ik bijvoorbeeld het op kamers zitten ervaar, hoe de docenten zijn, wat onze studievereniging doet, over van alles en nog wat kun je bij mij terecht!

Ga naar opleiding stel een vraag

Beantwoorde vragen

Dit zijn alle vragen die Lynn heeft beantwoord

 • Forensisch Onderzoek
  Dag, ik ben geïnteresseerd in deze opleiding maar heb helaas NG zonder natuurkunde in mijn pakket (havo5). Twee vragen dus: -is het mogelijk voor mij om toch op een of andere wijze deze opleiding te kunnen volgen, zo ja hoe?-Zo niet, wat zijn vergelijkbare opleidingen die ik wel zou kunnen volgen?
  Zorn
  vroeg 1 jaar, 7 maanden geleden
  Lynn
  zei 1 jaar, 7 maanden geleden

  Hoi Zorn,

  Helaas heb je inderdaad natuurkunde of NLT nodig voor deze opleiding. Je zou eventueel natuurkunde apart kunnen gaan volgen bij zoiets als de vavo, zodat je toch een diploma krijgt in natuurkunde!
  Eventuele opleidingen die een beetje te vergelijken zijn, zijn misschien biomedisch laboratorium onderzoek en dan specifiek in Breda. Daar heb je (als ik het goed heb) een soort studieroute forensisch onderzoek. Echter weet ik niet wat de toelatingseisen daar zijn, maar ik gok dat je met N&G wel wordt toegelaten!

 • Forensisch Onderzoek
  Toelatingeisen ?
  Melissa Giel
  vroeg 1 jaar, 7 maanden geleden
  Lynn
  zei 1 jaar, 7 maanden geleden

  Hoi Melissa,

  Op deze website kun je alles vinden over de toelatingseisen: https://www.saxion.nl/opleidingen/voltijd/bachelor/forensisch-onderzoek/toelating

  Succes!

 • Forensisch Onderzoek
  Hallo, Ik ben Lotte en moet een keuze maken voor de bovenbouw. Mijn Wis B advies is negatief en ik weet dat daar gebruik van word gemaakt op de opleiding. Maakt het uit of je Wis A of Wis B kiest, of is Wis A dan niet verstandig? Het zal me erg helpen. Lotte Woldringh
  Lotte
  vroeg 1 jaar, 9 maanden geleden
  Lynn
  zei 1 jaar, 9 maanden geleden

  Hoi Lotte! Officieel word je gewoon aangenomen als je wiskunde A hebt, maar ik raad dat eigenlijk wel af. De wiskunde/natuurkunde die wij op de opleiding krijgen is 99% wiskunde B, dus met wiskunde A hebben de meeste het wel lastig bij dit soort vakken!

 • Forensisch Onderzoek
  Ik wil graag de opleiding Forenisch Onderzoek volgen, welke vakken moet ik hier voor hebben op HAVO niveau? Natuurkunde, Wiskunde B, Biologie? Of scheikunde ook?
  Rosalien Oude Weernink
  vroeg 1 jaar, 10 maanden geleden
  Lynn
  zei 1 jaar, 10 maanden geleden

  Hoi! Je wordt toegelaten als je scheikunde, wiskunde A/B, natuurkunde/NLT hebt. Biologie is niet verplicht maar wel aan te raden! Dat geldt hetzelfde voor wiskunde B, het is niet verplicht maar wel echt heel erg aan te raden!

 • Forensisch Onderzoek
  Ik zie op de toelatingseisen dat je de profiel N&T moet hebben is het niet mogelijk om met N&G in te schrijven?( word je niet toegelaten als je N&G hebt?)alvast bedankt voor het hulp
  Bekr
  vroeg 1 jaar, 10 maanden geleden
  Lynn
  zei 1 jaar, 10 maanden geleden

  Hoi! Met N&G word je alleen toegelaten als je het vak natuurkunde of NLT hebt gehad!

 • Forensisch Onderzoek
  Klopt het dat er voor de opleiding Forensisch onderzoek niets te vinden is over de introductieweek? Heb je die wel voor deze opleiding?
  Lisa
  vroeg 2 jaar, 5 maanden geleden
  Anouk
  zei 2 jaar, 5 maanden geleden

  Hallo Lisa!
  Voor Forensisch Onderzoek is er zeker een intro!
  De informatie staat er vaak laat pas op, dus je moet nog heel eventjes wachten.
  De eerste en misschien tweede dag van de introweek worden georganiseerd door de leraren van FO en de overige dagen worden georganiseerd door S.V. IDent, de studievereniging van FO.
  Groetjes!

  Nog 1 antwoord Toon minder antwoorden