Laura

Laura nl

studeert Human Resource Management

Hoi hoi, Ik ben Laura, ben 33 jaar oud en met ingang van 30 januari 2018 afgestudeerd. Ik heb met veel plezier de opleiding HRM (specialisatie Human Talent Development) gevolgd bij de Academie Mens en Arbeid in Deventer. Naast dat ik ambassadeur ben voor de opleiding HRM beantwoord ik ook vragen met betrekking tot het studeren met een beperking. Zelf heb ik meerdere vormen van reuma, een prikkelbare darm en heb ik meerdere malen een depressie doorgemaakt. Dus heb jij een beperking en loop je ergens tegen aan of wil je gewoon even je hart luchten? Blijf er niet mee rondlopen, stel gerust je vraag :-)

Ga naar opleiding volg @LauraBisschop stel een vraag

Beantwoorde vragen

Dit zijn alle vragen die Laura heeft beantwoord

 • Human Resource Management
  Hoe wisten jullie dat de opleiding HRM echt iets voor jullie was? De vakken van de opleiding spreken mij wel aan maar ik twijfel namelijk best wel of ik het leuk genoeg zou vinden voor een baan in de toekomst.
  Nina
  vroeg 2 jaar, 10 maanden geleden
  Meike
  zei 2 jaar, 10 maanden geleden

  Heel goed dat je de vakken van de opleiding hebt bekeken. Naast de vakken heb ik mij verdiept in de toekomstige beroepen waarin je terecht kan komen na deze opleiding en heb ik mensen uit dit beroepenveld benaderd. Deze opleiding is ook juist heel geschikt voor als je twijfelt over die baan in de toekomst omdat je breed opgeleid wordt en verschillende kanten op kan zowel tijdens de opleiding als na de opleiding.

  Nog 2 antwoorden Toon minder antwoorden

 • Human Resource Management
  Hey, ik heb een meeloopdag gehad bij HRM in Enschede. De meiden waar ik mee liep deze dag zeiden dat je in het tweede jaar tussen 2 richtingen moet kiezen. Hun zeiden dat dit in Deventer niet nodig is, omdat het hier gemengd kan. Weet je misschien of dit ook aan de orde is in Enschede?
  Marsha
  vroeg 2 jaar, 10 maanden geleden
  Ilse
  zei 2 jaar, 10 maanden geleden

  Dag Marsha,
  Ik ben al meer dan 6 jaar geleden afgestudeerd en ik denk dat er inmiddels een heleboel is veranderd ;-). Wel weet ik dat ik destijds wel een richting moest kiezen; loopbaanbegeleiding of de organisatie kant.

  Op dit platform zitten ook nog actieve studenten dus ik ga er vanuit dat ze je kunnen helpen.
  Succes!

  Nog 2 antwoorden Toon minder antwoorden

 • Human Resource Management
  Hoihoi! Momenteel zit ik in het laatste jaar van de MBO opleiding Sociaal Maatschappelijk Dienstverlener, en ik wil volgend schooljaar graag starten met HRM voltijd in Enschede. Nu ben ik erg slecht in rekenen, is de opleiding dan wel haalbaar? En hoe zit het qua engels? Groetjes Britt
  Britt
  vroeg 3 jaar, 2 maanden geleden
  Ilse
  zei 3 jaar, 2 maanden geleden

  Hoi Britt,
  Leuk dat je vanuit het MBO de stap gaat maken naar het HBO. Heb ik ook gedaan. Ik was niet zo goed in economie maar heb ook mijn HRM diploma;). Ik denk dat begrijpen van kosten belangrijker is dan het uitrekenen zelf. Ik ben ook geen rekenwonder, maar gelukkig is de rekenmachine uitgevonden en zijn er veel Tools voor berekeningen. Ik zal dat dus niet echt als een probleem zien. Als je maar wilt, dan komt de rest wel (desnoods met extra hulp)! Mbt Engels, durf ik geen antwoord op te geven, toen ik, inmiddels al meer dan 6 jaar geleden afstudeerde, werd alles net wat internationaler... dus andere ambassadeurs, vul maar aan! Succes. Groetjes Ilse

  Nog 1 antwoord Toon minder antwoorden

 • Human Resource Management
  Hoi! Ik begin in september aan de studie, en heb een heel veel zin in! Alleen ben ik niet zeker of ik de boeken moet kopen. Het is me vaak gebeurd dat ik boeken kocht die niet gebruikt werden. Wat is jullie ervaring? En zitten jullie bij de studievereniging? En bevelen jullie dat aan?
  Marion
  vroeg 3 jaar, 6 maanden geleden
  Ilse
  zei 3 jaar, 6 maanden geleden

  Hi Marion,
  Herkenbare vraag. Ik heb destijds, in 2007 toen ik startte op het Saxion niet al mijn boeken te gelijk aangeschaft. Bewust ook bij sommige boeken oudere drukken besteld omdat het wel geld scheelde. Kwestie van uit t nieuwe boek een hoofstuk kopiëren als t echt achterhaalt is.
  Ik heb wel gemerk dat je veel (meer dan 75%) van je boeken wel nodig hebt en dat er destijds ook met readers werd gewerk die je toen voor een aantal euro nog moest aanschaffen. Inmiddels zijn we 10 jaar verder, dus geen idee hoe dat nu is - ook door de opkomst van digitale platformen;)
  Mbt studievereniging. Ik ben lid geworden van een studentenvereniging (ASV Taste), tijdens de intro/ kick-in, mee in aanraking gekomen. Top tijd gehad. Ga gewoon sfeer proeven tijdens de intoductie weken, en doe waar jij je prettig bij voelt!

  Succes met alles!

  Groetjes, Ilse

  Nog 1 antwoord Toon minder antwoorden

 • Human Resource Management
  Dag dames,Ik heb interesse in de opleiding HRM, al een tijdje maar ben hier nooit eerder aan begonnen. Stom he?Nou heb ik interesse in de deeltijd variant, omdat voltijd studeren voor mij helaas geen optie meer is.Hebben jullie enig idee of dit vakkenpakket lijkt op de voltijd?
  Sylvahna
  vroeg 3 jaar, 6 maanden geleden
  Ilse
  zei 3 jaar, 6 maanden geleden

  Beste Sylvahna,
  het is gelukkig nooit te laat om te doen - wat je wilt doen. Dus alleen maar super goed dat jij er alsnog aan gaat beginnen! Beter laat dan nooit ;). Ik durf alleen geen antwoord te geven op je vraag, behalve dat ik nieuwsgierig ben, waarom je dat zo specifiek wilt weten. Uiteindelijk ontvangen Voltijds en deeltijds studenten het zelfde diploma (Bachelor HRM). Succes met je vervolg-stappen!
  Groetjes, Ilse

  Nog 2 antwoorden Toon minder antwoorden

 • Human Resource Management
  Hoi! Ik heb net mijn MBO afgerond en wil nu graag verder studeren. Nu lijkt HRM mij super leuk. Weten jullie of deze studie goed te doen is voor MBO'ers? En wordt er bij deze studie veel thuisstudie verwacht? Wordt dit als zware studie gezien? Welke vakken hadden jullie moeite mee? Groetjes!
  Eline
  vroeg 3 jaar, 8 maanden geleden
  Laura
  zei 3 jaar, 8 maanden geleden

  Hi Eline,

  Bedankt voor je vraag en leuk om te horen dat je interesse hebt in de opleiding HRM!

  Zelf heb ik ook mbo gedaan en vond de overgang naar het hbo best groot. Dit lag met name aan de hoeveelheid leerstof die je binnen acht weken je eigen moet maken. Vooral de eerste periode moest ik daar mijn weg in zien te vinden, maar zodra je de eerste periode door bent, is het ook duidelijker wat er van je verwacht wordt en hoe alles "werkt".

  Mijn ervaring is dat het voor mbo'ers goed te doen is. Een zware studie is het naar mijn mening niet zozeer; zo lang je elke les volgt en je huiswerk maakt, is het goed te doen. In mijn klas zaten meerdere mbo'ers en die zijn inmiddels allemaal geslaagd :-)

  Op het gebied van thuisstudie/ huiswerk wordt er van je verwacht dat je buiten de lessen om ook aan de slag gaat met de in de les besproken leerstof. Bijvoorbeeld voor het maken van huiswerkopdrachten, het maken van een eindverslag voor een een vak (informatie opzoeken in diverse bronnen, soms interviews afnemen, verslag schrijven) en het leren voor een tentamen (soms houdt dit in dat je hele boeken door moet nemen).

  Qua vakken heb ik de meeste moeite gehad met het vak 'onderzoek'. Vooral het statistiek gedeelte vond ik erg moeilijk, maar dat komt ook omdat ik totaal geen reken- en wiskundewonder ben ;-) En uiteindelijk toch het tentamen gehaald. Arbeidsrecht wordt ook vaak als een moeilijk vak gezien. Dat komt vooral door de hoeveelheid stof en het Arbeidsrecht wettenboek (je moet leren hoe je het moet lezen en interpreteren).

  Zelf vind/vond ik de opleiding goed te doen als mbo'er en zo lang je er vol voor gaat en je bijblijft met de stof, moet dat goed komen!

  Mijn tips:

  1. Probeer zo snel mogelijk na de eerste les van een vak, al een start te maken met leren en het maken van samenvattingen. Dit heeft mij veel geholpen om enigszins relaxt de tentamens en verslagen te maken.

  2. Neem de handleiding van elk vak goed door. Zo weet je welke onderwerpen er tijdens de lessen worden besproken en hoe en waarop je beoordeeld wordt. Soms staat er ook een planning in van de huiswerkopdrachten die je moet maken. Het is echt een fijne houvast in het structuren en leren van de leerstof.

  Hopelijk heb ik voldoende antwoord kunnen geven op je vraag. Zo niet, stel dan gerust nog een vraag :-)

  Fijne zondag!

  Hartelijke groet,
  Laura

  Nog 1 antwoord Toon minder antwoorden

 • Human Resource Management
  Kan ik met HRM beginnen in Enschede en wanneer je een afstudeerrichting kies later die je niet in Enschede kunt doen dan als nog over stappen naar Deventer?
  myrthe
  vroeg 3 jaar, 9 maanden geleden
  Laura
  zei 3 jaar, 9 maanden geleden

  Hi Myrthe,

  Bedankt voor je vraag!

  Je kan gewoon starten in Enschede met de opleiding HRM. Aan het einde van het eerste jaar kies je je afstudeerrichting/ uitstroomprofiel en in het tweede jaar ga je daarmee verder.
  Kies je bijvoorbeeld Human Talent Development (HTD) dan ga je het tweede jaar starten in Deventer. Ik heb meerdere klasgenoten gehad die het eerste jaar in Enschede gevolgd hebben en vervolgens verder zijn gegaan in Deventer :-)

  Ik wens je alvast veel plezier en succes toe met je studie!

  Hartelijke groet,
  Laura Bisschop

 • Human Resource Management
  Hoe economisch gericht is de opleiding, als voorbeeld ik ben ontzettend geïnteresseerd in de mens op sociaal vlak, maar heb geen economie in mijn profiel!
  Max
  vroeg 3 jaar, 11 maanden geleden
  Ilse
  zei 3 jaar, 11 maanden geleden

  Hoi Max,

  Vroeger (2007) toen ik startte met de HRM opleiding, was er wel degelijk een vak Economie. Ook ik had geen economie in mijn profiel, tevens een MAVO diploma. Ik heb daardoor wel iets moeite gehad (kleine achterstand), maar heb het uiteindelijk ook met vlag en wimpel gehaald. Laat je dus niet tegenhouden door je profiel en het wel of niet hebben van vakken in je profiel. De ''mens'' & sociale vlak komt uiteraard voldoende terug om je daar op te storten! Groetjes, Ilse

  Nog 1 antwoord Toon minder antwoorden

 • Human Resource Management
  Krijg je voor het vak Business English een aparte certificaat?
  Iris
  vroeg 4 jaar geleden
  Laura
  zei 4 jaar geleden

  Dag Iris,

  Bedankt voor je vraag! Om eerlijk te zijn kan ik helaas geen antwoord geven op je vraag omdat ik dit vak niet heb gehad. Mijn advies aan jou is dan ook om aanstaande vrijdag naar de open dag te gaan :-) Deze is in Enschede van 13.00 uur tot 17.00 uur. Je zou dan je vraag kunnen stellen aan de aanwezige docenten die dit vak geven en/of studenten die dit vak hebben gehad.

  Hartelijke groet,
  Laura

  Nog 1 antwoord Toon minder antwoorden

 • Human Resource Management
  Hoi, Ik ben me nog aan het oriënteren op wat voor opleiding ik zou willen doen. Ik zit te denken aan HRM. Daarom zou ik het fijn vinden om wat hoorcolleges van het 1e jaar door te kunnen lezen. Hierbij dus mijn vraag: Kan iemand mij wat hoorcolleges van HRM toe kunnen sturen? Alvast bedankt,
  Annemarie
  vroeg 4 jaar, 9 maanden geleden
  Laura
  zei 4 jaar, 9 maanden geleden

  Hoi Annemarie,

  Leuk dat je erover nadenkt om HRM als studie te kiezen! Ik kan je helaas niet helpen aan informatie over de hoorcolleges. Dit is, sinds ik ben gestart met de studie in 2011, op het gebied van de inhoud behoorlijk veranderd. Wel kan ik je vertellen welke vakken je zoal gaat krijgen in het eerste jaar.

  Kwartiel 1:
  - Schriftelijke communicatie 1
  - Inleiding Mens & Arbeid
  - Operationeel HR&BM
  - Probleemgestuurd onderwijs 1
  - Mondelinge communicatie 1 (dit vak loopt door in kwartiel 2)
  - Beroepen en opleidingen
  - Informatievaardigheden
  - Studieloopbaanbegeleiding

  Kwartiel 2:
  - Inleiding HTD
  - Operationeel HR&BM 2 Integraal model
  - Mondelinge communicatie 1
  - Probleemgestuurd onderwijs 2
  - Onderzoek 1 : probleemanalyse
  - Arbeidsmarktontwikkelingen
  - Studieloopbaanbegeleiding

  Kwartiel 3:
  - Organisatiepsychologie
  - Arbeidsrecht 1
  - Business English
  - Mondelinge communicatie 2 (loopt door in kwartiel 4)
  - Loopbaanadvies
  - Onderzoek 2: onderzoeksopzet
  - Studieloopbaanbegeleiding

  Kwartiel 4:
  - Ethiek
  - Sociale zekerheid 1
  - Business English
  - Mondelinge communicatie 2
  - Organisatiekunde
  - Studieloopbaanbegeleiding

  Wat ik je kan aanraden, als je dit nog niet gedaan hebt, is een keer meelopen met een eerstejaars (zogenaamde meeloopdag). Dan krijg je o.a. meteen een indruk van hoe de vakken er ongeveer uit zien en wat je dus zoal kan verwachten.

  Hier heb je meteen de link van de pagina waar je een 'knop' onderaan de pagina vindt en waar je je kan inschrijven voor een meeloopdag in Deventer of Enschede.

  https://saxion.nl/studeren/kiezen_en_kennismaken/Studiekiezer/ama/Human%20Resource%20Management1/Human%20Resource%20Management_vt_dev_ens/

  Mocht de link niet werken, dan kom je op deze manier bij het formulier: ga naar de opleiding HRM (via de studiekiezer). Klink vervolgens op het kopje ' oriëntatie'. Vervolgens vindt je onderaan de pagina de link naar het inschrijfformulier voor een meeloopdag.

  Ondanks dat ik je niet direct heb kunnen helpen aan de hoorcolleges, hoop ik dat je toch wat de informatie gehad hebt.

  Heel veel succes met het maken van je studiekeuze! Wat je ook kiest, alvast veel succes en plezier met je studie :-)

  Hartelijke groet,
  Laura

 • Human Resource Management
  Ik ben erg geïnteresseerd in de mogelijkheid om in t 2e jaar HTD (Human Talent Development) te kunnen studeren in Deventer. Wat heeft jou zover gekregen om HRM in Deventer te gaan studeren? Is de stof te doen? Leuke manier van lesgeven? Let me know! Sanne
  Sanne
  vroeg 4 jaar, 12 maanden geleden
  Laura
  zei 4 jaar, 12 maanden geleden

  Hoi Sanne,

  Wat leuk dat je geïnteresseerd bent in HTD! Wat mij zover gekregen heeft om te gaan studeren (voordat ik HTD ging doen) in Deventer was in eerste instantie omdat ik toen nog in Apeldoorn woonde, dus puur om de reisafstand. Het grootste gedeelte van de opleiding woon ik in Enschede en moest dus vaak heen en weer reizen. Helaas wordt HTD (op dit moment) alleen nog gegeven in Deventer en zal je, als je HTD kiest, ook heen en weer moeten reizen. Goed te doen hoor, maar als de keuze er was geweest om HTD in Enschede te doen, had ik dat gedaan. Dit is dan ook alleen gebaseerd op de reisafstand en niet om de docenten, locatie o.i.d.

  De HTD stof is naar mijn idee goed te doen, mits je bij blijft en (het liefst allemaal) colleges volgt. In het 2e jaar ben je voornamelijk praktisch bezig: zoals gespreksvoering en stage lopen naast het volgen van vakken, interviews afnemen en verwerken. in het 3e jaar ga je dieper op de stof in door veel artikelen en boeken te lezen op het gebied van o.a. sociale zekerheid, (studie)loopbaanleren en huidige ontwikkelingen op de arbeidsmarkt. Het is even buffelen maar zeker goed te doen. In het 3e kwartiel start je met de BOP stage of minor. Het vierde jaar bestaat uit stage of minor en afstuderen.

  De manier van lesgeven verschilt heel erg per docent. De een is wat serieuzer dan de ander (dat hou je toch wel), maar over het algemeen zijn de lessen leuk en interessant genoeg om te volgen en vol te houden ;-) Vooral de lessen van Marion Treep (Sociale Zekerheid & Arbeidsrecht) zijn ontzettend leuk omdat ze 'droge' stof tot iets heel levendigs kan maken. Klinkt misschien wat gek, maar als je een college van haar gaat volgen, weet je precies wat ik bedoel! Jouke Post en Ad van der Stadt zijn vakinhoudelijk erg goed en de lessen zijn leuk doordat er ruimte is voor humor.

  Succes met je keuze!

  Hartelijke groet,
  Laura

Posts

Alle posts van Laura

 • Gisteren feedback gehad en zojuist aangemeld voor de afstudeerronde van 8 januari..... #nogevendoorzetten #Saxion @SaxionAMAHRM #IntoSaxion

 • Scriptie ingeleverd voor (hopelijk) de laatste feedbackronde..... #Saxion #SaxionAMAHRM https://t.co/HBpEx5Qthi

 • RT @SCorporaal: #Saxion +AMA start nieuwe 2jarige opleiding coaching+leidinggeven.Ben of ambieer jij middenkaderfunctie?Help ons aub:https:…

 • RT @AnjaSenger: Beste #student #voltijd #deeltijd #inschrijven #hbo #hrm @saxion @deventer @enschede kan nog tot 1 mei a.s. #ama #saxion ht…

 • Vandaag met gezonde spanning starten met het 1e #interview betreffende mijn #afstudeerproject! @Saxion #IntoSaxion

 • Zonnetje, ijsthee en voetenbadje: ontspannend literatuur lezen en verwerken. #scriptieleven #intosaxion https://t.co/PmyQxNnyKh

 • Ga jij binnenkort starten met je stage en heb jij een beperking? Hier een paar tips 😊 @Saxion #intosaxion https://t.co/4kuSOY2i9G

 • Heb jij vragen mbt de studie HRM of algemene vragen over studeren met een beperking? Ik beantwoord ze graag voor je :-) #IntoSaxion @Saxion

 • Spannend en leuk tegelijkertijd: de #introductieweek is weer gestart bij @Saxion 😊 Heel veel plezier samen! #IntoSaxion

 • Wat staat je nog het meest bij van je eerste jaar bij Saxion?


  • Laura zegt

   Persoonlijk moest ik heel erg wennen aan alles. Ik kwam van het mbo af, waar - in mijn tijd - toch bijna alles grotendeels "voorgeschoteld" werd. De overgang was voor mij dan ook een grotere stap dan dat ik verwacht had.

 • Welke tips & tricks heb je wat betreft jouw opleiding?


  • Laura zegt

   Zorg dat je voldoende gebruik kan en mag maken van je netwerk (familie, vrienden, kennissen). Erg handig omdat je veel praktijkopdrachten moet uitvoeren en het anders heel veel tijd kost om een organisatie en/of persoon te vinden.

 • Mobile: heb je Apple, Android, of Windows?


  • Laura zegt

 • Zijn je ouders tevreden over Saxion? (1=ontevreden, 5=heel tevreden)


  • Laura zegt

   4

 • Welk(e) vervoermiddel(en) gebruik je voornamelijk om op school te komen?


  • Laura zegt

 • Deed je in je eerste jaar mee met de HOI (Introductie)?


  • Laura zegt

   nee

 • Wat doe je tijdens (lunch) pauzes of de tijd tussen lessen?


  • Laura zegt

   Broodje eten, relaxen of werken aan opdrachten.

 • Heb jij n.a.v de open dagen nog vragen over studeren met beperking bij Saxion? Stel ze gerust aan mij! #intosaxion @Saxion

 • Onderweg naar #Saxion Deventer voor 3e workshop #afstuderen! #IntoSaxion @HRMsaxionD

 • Tijd om de #nationalestudentenenquête in te vullen! #IntoSaxion @Saxion @SaxionAMAHRM

 • Hij staat online: 7 tips over #stage lopen met een #beperking! https://t.co/ThZA5qxKru #IntoSaxion #Saxion

Laad meer