Jennifer

Jennifer en nl

studeert Creative Media and Game Technologies

Ik ben Jennifer 21j. Ik studeer Game design & production aan het Saxion. Als ambassadrice van mijn opleiding help ik studenten om de juiste opleidingskeuze te maken. Je kunt me altijd op Saxion vinden tijdens de open dag. Daarnaast zit ik in de opleidingscommissie van ACT en een technische studentenpool Bètatechniek.

Ga naar opleiding stel een vraag

Beantwoorde vragen

Dit zijn alle vragen die Jennifer heeft beantwoord

 • Creative Media and Game Technologies
  ik ben op dit moment bezig met mbo ict. ik moet voor school onderzoek doen naar een vervolgopleiding die ik wil gaan volgen. graag zou ik cmgt volgen. 1. is de opleiding diepgaand genoeg om te volgen?2. wat zijn de ervaringen met het vinden van een baan?3. wat voor vakken zal ik gaan volgen?
  thomas
  vroeg 2 jaar, 11 maanden geleden
  Sanne
  zei 2 jaar, 11 maanden geleden

  Hoi Thomas,

  1. De opleiding is vrij globaal, je wordt opgeleid als een generalisitsche specialist. Je weet dus redelijk wat van redelijk van onderwerpen. Dit krijg je in de eerste twee jaar. In je derde en vierde jaar ga je door je minor en stages meer specialiseren in het vakgebied waarin jij graag wil werken. Wat dat is merk je vaak door de verschillende vakken. Je krijgt een goed beeld van wat je wel heel tof vind maar ook wat je totaal niet leuk vindt.

  2. Dat zou ik op dit moment niet met zekerheid kunnen zeggen. Veel studiegenoten mogen blijven bij hun laatste stagebedrijf of krijgen via daar een nieuwe baan aangeboden. Juist omdat je zoveel verschillende dingen kan doen heb je veel meer keuze in wat je allemaal aan een bedrijf kan bieden.

  3. Hoe het lespakket er nu naar uitziet zou ik niet weten, dit veranderd namelijk ieder jaar. Maar ik denk dat je er vanuit kan gaan dat je met de volgende thema's te maken krijgt: Grafisch Design, Fotografie, Video, 3D modelleren/animeren, 2D modelleren/animeren, Web Technology (HTML, CSS, Java(script)), Programmeren in Unity (C#). Per periode hadden wij altijd een theorie vak dat extra indook op de praktijk uit de andere vakken.

  Ik hoop je hierbij voldoende geïnformeerd te hebben. Heb je verder nog vragen, stel ze gerust!

  Nog 1 antwoord Toon minder antwoorden

 • Creative Media and Game Technologies
  Ik zou graag in september op kamers willen en ben nu al een beetje aan het kijken in en om Enschede, maar ik vraag mij af of het al zin heeft om nu te reageren op woningen/kamers? Of moet/kan ik wachten tot van de zomer ergens een kamer vrijkomt? Hebben jullie tips?
  Amke
  vroeg 2 jaar, 11 maanden geleden
  Franz
  zei 2 jaar, 11 maanden geleden

  Dit hangt ervan af wie je zelf bent. Als je graag zeker wilt dat je een kamer hebt, zou je twee maanden van tevoren kunnen reageren zodat je uitgenodigd wordt voor kennismaking. Als je die zekerheid niet nodig hebt, kun je ook tijdens de introductie of HOI-week vragen waar je kunt pitten.

  Nog 1 antwoord Toon minder antwoorden

 • Creative Media and Game Technologies
  Ik hoop in september te kunnen starten met CMGT, maar heb nog nauwelijks een basis omdat ik pas in het begin van dit studiejaar achter mijn interesse kwam. Hoe kan ik mij het beste voorbereiden op de start van de studie? Moet ik bepaalde talen leren of research doen naar onderwerpen? Waar begin ik?
  Amke
  vroeg 3 jaar geleden
  Sanne
  zei 3 jaar geleden

  Hey Amke,

  Ik rond CMGT af in juli maar hoever ik heb gemerkt moet je het gewoon over je heen laten komen. Je Engels bijschaven is wel handig aangezien er sommige onderwerpen zijn waarvan de uitleg in het Engels is. Ook de beste tutorials zijn namelijk in het Engels. Wat is je interesse als ik vragen mag? Je daar in verdiepen kan geen kwaad. Ik had letterlijk geen verstand van enige vakken die we tijdens de opleiding hadden alleen de meeste van je klasgenoten ook niet. De lessen beginnen altijd op een basis niveau dus ik zou je geen zorgen maken.

  Nog 3 antwoorden Toon minder antwoorden

 • Creative Media and Game Technologies
  Is it easy for people who do not speak dutch to get along outside of the university? (i am German)How did you feel when starting to live there?Can you start this programm without having a lot of knowledge about computers and programming?
  Filippo
  vroeg 3 jaar, 1 maand geleden
  Willem
  zei 3 jaar, 1 maand geleden

  Hey!

  If you mean by getting along with people outside of University then yes of course! I lived across the world and I found the first two years quite enjoyable but slightly predictable. I think it's an easy well spoken country with good morals.

  And yes! One of my best friends didn't even know a line of code and is now one of the best developers in our course!

  Nog 2 antwoorden Toon minder antwoorden

 • Creative Media and Game Technologies
  Wat is het concrete verschil tussen Game Engineering en Game Design and Production?
  Max Vorgers
  vroeg 6 jaar, 3 maanden geleden
  Jennifer
  zei 3 jaar, 3 maanden geleden

  Game engineering is het programmeer gedeelte (c# c++)
  Game design & production is het art gedeelte. (concept art, 2d animatie, 3d animatie, 3dmodelen)
  Beide opleiding hebben gezamenlijk ook een Design kant en dat zijn vakken waar bij je leert wat een spel leuk maakt etc.

  Hoop dat dit helpt :)

  groetjes,

  Jennifer