Linda

Linda en nl

studeert Verpleegkunde (HBO-V)
komt uit Nederland

Hallo! Ik ben Linda Akyar, ik ben laatstejaars student HBO Verpleegkunde aan het Saxion te Enschede. Vanaf 2016 is er binnen HBO-V een nieuw curriculum gestart, en wordt er dus scholing gegeven namens de nieuwste wetenschappelijke inzichten. Voor alle vragen met betrekking tot de HBO-V Voltijd opleiding en het nieuwe curriculum, kan je mij vragen stellen! Ik ben ook te vinden op open dagen en ik geef tevens voorlichting aan HAVO-scholieren.

Ga naar opleiding stel een vraag

Beantwoorde vragen

Dit zijn alle vragen die Linda heeft beantwoord

 • Verpleegkunde (HBO-V)
  Ik heb altijd al wat met biologie willen doen. Ik heb al wel een vmbo-TL diploma en heb ook examen gedaan in het vak biologie. Hierna ben ik naar de havo gegaan en heb ik het profiel E&M zonder bio. Zou ik dan alsnog deze opleiding mogen doen?
  Vitt
  vroeg 1 jaar, 1 maand geleden
  Linda
  zei 1 jaar, 1 maand geleden

  Hallo Vitt,

  Ja zeker, ook met jouw profiel kan je de HBO-V opleiding doen! Ikzelf heb ook E&M zonder biologie gedaan. Je bent met alle profielen toelaatbaar.

 • Verpleegkunde (HBO-V)
  Hoi! Ik heb tijdens mijn MBO-SPW opleiding stage gelopen in de psychiatrie en gehandicaptenzorg. Is de kans dan groter dat ik tijdens de hbo-v opleiding stage ga lopen in het ZKH/bij de GGD?
  Anoniem
  vroeg 1 jaar, 6 maanden geleden
  Linda
  zei 1 jaar, 6 maanden geleden

  Hallo,

  Tijdens je eerste stage (tweede leerjaar) word je geplaatst in een stage-instelling die gericht is op ouderenzorg. Dit kan heel breed zijn; van verzorgingshuis tot psychiatrie. Daar heb je dus geen garantie in. Na deze stage kan je voor het derde en vierde leerjaar een lijst invullen waarin je je voorkeuren aangeeft. Hier wordt door het stagebureau zo veel mogelijk rekening mee gehouden, maar ook hierin worden geen garanties gegeven. Het is, naar mijn weten, niet zo dat je meer of minder kans hebt dan iemand die bijvoorbeeld niet een vooropleiding heeft gedaan. Misschien valt hierover te overleggen bij het stagebureau.

  Ik hoop dat je een helder antwoord hebt op je vraag, zo niet laat het dan vooral weten!

  Groetjes,

  Linda

 • Verpleegkunde (HBO-V)
  Hallo! Ik mag in juli mijn MBO-SPW diploma ophalen en zal in september beginnen met de hbo-v opleiding. Is de SPW een oké vooropleiding en heb ik hier tijdens de hbo-v opleiding voordeel mee of blijft de hbo-v een zware studie? Wat zal me te wachten staan/wat is er zo zwaar aan de studie?
  Anoniem
  vroeg 1 jaar, 6 maanden geleden
  Linda
  zei 1 jaar, 6 maanden geleden

  Hallo,

  Gefeliciteerd met het behalen van je diploma! Persoonlijk ben ik niet bekend met de SPW-opleiding, maar ik kan je wel mijn ervaring geven als derdejaars HBO-V student. Zelf had ik totaal geen vooropleiding voordat ik aan de HBO-V opleiding begon. Ik kwam van de HAVO met het E&M pakket. Dit is in mijn ervaring prima te doen. Voornamelijk het eerste jaar van opleiding is ''zwaar'', in die zin dat er veel kennis is die je moet leren. In het eerste jaar heb je veel verslagen en kennistoetsen. Deze kennistoetsen kunnen soms pittig zijn, maar zijn zeker te doen op het moment dat je bereid bent om hier veel tijd en energie in te steken. Na het eerste jaar richt je je meer op het toepassen van de kennis uit het eerste jaar en ga je ook stagelopen.
  Ik ben dus van mening dat je met jouw vooropleiding prima de HBO-V opleiding kan doen als je dat wil!

  Ik hoop dat ik voldoende antwoord heb gegeven op je vraag! Zo niet, laat het dan vooral weten!

  Groetjes,

  Linda

 • Verpleegkunde (HBO-V)
  Ik heb 2 vragen over de opleiding: - Hoe zit het met de stages? Mag je zelf bepalen waar je stage loopt, of zijn er plekken waar je stage moet lopen, bijvoorbeeld ziekenhuis ? - Is er Engelse literatuur?
  Robin
  vroeg 1 jaar, 11 maanden geleden
  Linda
  zei 1 jaar, 11 maanden geleden

  Hallo Robin,

  1. In het tweede leerjaar loop je voor het eerst stage. Deze stage is gericht op ouderenzorg, hiervoor deelt school je ergens in. Na je eerste stage mag je een voorkeurenlijstje invullen. Hier wordt zoveel mogelijk rekening mee gehouden, maar school blijft de gene die je ergens plaatst.
  2. Het kan soms zo zijn dat je bepaalde Engelstalige literatuur nodig hebt voor een opdracht of onderzoek. Er wordt niet standaard gewerkt met Engelse literatuur.

  Ik hoop je vragen goed te hebben beantwoord. Als het niet duidelijk is, of je hebt meer vragen, laat het dan gerust weten!

  Groetjes,

  Linda
  Derdejaars HBO-V student

 • Verpleegkunde (HBO-V)
  Ik had een vraagje, ik wil graag verpleegkundige gaan doen alleen heb ik hier geen kennis van ik heb hiervoor detailhandel gedaan.. denk je dat ik deze stap kan maken naar het hbo? Of kan ik beter niveau 4 gaan doen.. groetjes
  Barbara
  vroeg 2 jaar, 7 maanden geleden
  Linda
  zei 2 jaar, 7 maanden geleden

  Hallo Barbara!

  Indien jij gemotiveerd bent en bereid bent om hier veel voor te doen, dan moet dat geen probleem zijn. Ik had ook geen voorkennis toen ik aan de opleiding begon!
  Ik hoop je hiermee voldoende te hebben geïnformeerd! Succes met je keuze!

  Groetjes,

  Linda

  Nog 1 antwoord Toon minder antwoorden

 • Verpleegkunde (HBO-V)
  Hoe moeilijk is het om de propedeuse in het eerste jaar te behalen? alvast bedankt voor de antwoord!
  anoniem
  vroeg 2 jaar, 8 maanden geleden
  Linda
  zei 2 jaar, 8 maanden geleden

  Hallo,

  Het is afhankelijk van je inzet. Wanneer je bereid bent om er veel voor te doen, is het mogelijk om je propedeuse in je eerste jaar te behalen. Indien je wat lakser bent, wordt dit lastig.

  Groetjes,

  Linda

 • Verpleegkunde (HBO-V)
  Hallo,Vorige week stelde ik de volgende vraag: Welke verschillen zijn er tussen de opleiding in Deventer en Enschede, wat zou je aanraden en waarom. Kun je switchen tussen de locaties.Kun je een buitenlandstage doen bij de HBOV?
  Ans
  vroeg 2 jaar, 10 maanden geleden
  Linda
  zei 2 jaar, 10 maanden geleden

  Hallo Ans,

  Er zit geen verschil tussen de opleiding in Deventer en de opleiding in Enschede. Deze zijn identiek.
  Bij de HBO-V opleiding heb je in het derde leerjaar de mogelijkheid om te kiezen voor een buitenlandstage.

  Groetjes,
  Linda

  Nog 1 antwoord Toon minder antwoorden

 • Verpleegkunde (HBO-V)
  Hallo,Ik wil graag weten wat nou het verschil is tussen de opleiding hbo v en de opleiding gezondheid en technologie. Welke vakken heb je bij hbo v die je bij gezondheid en technologie niet hebt en andersom?
  Romee
  vroeg 3 jaar, 1 maand geleden
  Saskia
  zei 3 jaar, 1 maand geleden

  Hallo Romee,
  Bij Gezondheid en Technologie krijg je in principe dezelfde vakken als bij verpleegkunde (HBO-
  V). Wat het verschil is, is dat er bij gezondheid en technologie meer technische vakken aan bod komen. Je richt je bij Gezondheid en Technologie dus vooral op techniek en innovatie in de gezondheidszorg.

  Ik hoop je vraag hiermee voldoende te hebben beantwoord, mocht je toch nog vragen hebben kun je je vraag altijd opnieuw stellen!

  Met vriendelijke groet,

  Saskia

  Nog 2 antwoorden Toon minder antwoorden

 • Verpleegkunde (HBO-V)
  Je hebt bij de opleiding verpleegkunde heel veel vakken die vooral met gezondheid te maken hebben, maar krijg je bijvoorbeeld ook Nederlands, Engels, Lichamelijke Opvoeding? Of alleen vakken die specifiek bij verpleegkunde horen?
  Leanne
  vroeg 5 jaar, 1 maand geleden
  Linda
  zei 2 jaar, 8 maanden geleden

  Hallo Leanne,

  Nee, je krijgt die vakken niet. Het is wel zo dat je verslagen moet maken waarin je de Nederlandse taal goed moet beheersen, anders is het mogelijk dat het verslag afgekeurd wordt. Er zijn soms wel opdrachten die in het Engels uitgevoerd moeten worden.

  Groetjes,

  Linda

Linda

Stel je vraag aan Linda

karakters over:

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd