Ik studeer niet meer bij Saxion, maar beantwoord nog graag je vragen!

Romy

Romy en nl

studeerde Human Resource Management
komt uit Nederland

Hoi ik ben Romy en ik zit in het 3e jaar van de studie HRM. Na het eerste jaar heb ik gekozen voor de ontwikkelingskant van HRM. Aangezien ik 3e jaars ben kan ik je veel vertellen over de studie en het vak! Vraag maar raak.

Ga naar opleiding stel een vraag

Beantwoorde vragen

Dit zijn alle vragen die Romy heeft beantwoord

 • Human Resource Management
  Hoi! Ik ben geïntresseerd in HRM maar na wat online rondkijken heb je voor alle banen minimaal 1- 3 jaar ervaring nodig?? Was je niet bang dat je niks kon vinden? En is het moeilijk om een baan te krijgen?
  Marijke
  vroeg 1 jaar, 5 maanden geleden
  Ilse
  zei 1 jaar, 5 maanden geleden

  Hi Marijke, veel junior banen rekenen stage ook als ervaring, dus dat is echt prima te doen hoor! Ik kon na mn afstuderen bij mijn stage bedrijf en ook afstudeerbedrijf aan de slag (luxe probleem...) dus laat je daar niet door tegen houden. Succes!

  Nog 1 antwoord Toon minder antwoorden

 • Human Resource Management
  Kan je naar het buitenland op stage met hrm ?
  Ekin
  vroeg 1 jaar, 10 maanden geleden
  Romy
  zei 1 jaar, 10 maanden geleden

  Hoi Ekin,
  Ja dat kan zeker. In het tweede jaar ga je een paar dagen stage lopen en heb je daarnaast nog een paar dagen les, in het tweede jaar is het dan ook niet handig om naar het buitenland te gaan. In het 3e of 4e jaar (dat mag je zelf kiezen) ga je full-time stage lopen en kun je ervoor kiezen om naar het buitenland te gaan, elk jaar zijn er een paar studenten die dit doen. Tegenwoordig kun je met bijna elke opleiding wel naar het buitenland om stage te lopen.
  Hopelijk is je vraag zo beantwoord.

 • Human Resource Management
  Hallo, ik vroeg mij af wat de verdeling in vakken is als je na het 1e jaar gaat kiezen voor een richting. Bijvoorbeeld 60% financieel 40% mens enz. als je financieel kiest. Ik ben bang dat als ik een richting kies minder van de andere af weet en dat een nadeel is voor als ik later een baan krijg.
  Sanne
  vroeg 1 jaar, 10 maanden geleden
  Romy
  zei 1 jaar, 10 maanden geleden

  Hoi Sanne,
  Als je een richting kiest ga je je focussen op die richting. De beide richtingen hebben overlap in de vakken en onderwerpen. Als je iets van beide richtingen wilt mee krijgen kun je dit oplossen door een minor te volgen over de richting die je niet had gekozen. Uiteindelijk krijg je, ongeacht welke richting je kiest, op je diploma de naam: HRM Bachelor. Hiermee kan je in het hele HRM werkveld terecht met je diploma, ongeacht welke richting je hebt gekozen.

  Nog 1 antwoord Toon minder antwoorden

 • Human Resource Management
  Is de opleiding heel economisch gericht?
  Iris
  vroeg 2 jaar, 3 maanden geleden
  Romy
  zei 2 jaar, 3 maanden geleden

  Het eerste jaar een klein beetje, na het eerste jaar hangt het er vanaf welke richting je kiest. Je kunt HR&BM kiezen, die richting heeft wel behoorlijk wat met cijfers en economie te maken maar de kern ligt nog steeds bij de menselijke kant (bedrijven verbeteren door op de juiste manier gebruik te maken van je personeel). Je kunt ook HRD kiezen, dan ben je minder met cijfers bezig en meer met het het ontwikkelen van mensen en bedrijven.

 • Human Resource Management
  Heb je een laptop nodig voor de opleiding HRM, en zo ja waar moet die aan voldoen?
  Hugo
  vroeg 2 jaar, 5 maanden geleden
  Meike
  zei 2 jaar, 5 maanden geleden

  Hallo, een laptop is zeker aan te raden. Je moet er verslagen op kunnen schrijven, verder geen ingewikkelde programma’s nodig. Eventueel SPSS erop kunnen zeggen.

  Nog 1 antwoord Toon minder antwoorden

 • Human Resource Management
  Hey, ik heb een meeloopdag gehad bij HRM in Enschede. De meiden waar ik mee liep deze dag zeiden dat je in het tweede jaar tussen 2 richtingen moet kiezen. Hun zeiden dat dit in Deventer niet nodig is, omdat het hier gemengd kan. Weet je misschien of dit ook aan de orde is in Enschede?
  Marsha
  vroeg 2 jaar, 10 maanden geleden
  Ilse
  zei 2 jaar, 10 maanden geleden

  Dag Marsha,
  Ik ben al meer dan 6 jaar geleden afgestudeerd en ik denk dat er inmiddels een heleboel is veranderd ;-). Wel weet ik dat ik destijds wel een richting moest kiezen; loopbaanbegeleiding of de organisatie kant.

  Op dit platform zitten ook nog actieve studenten dus ik ga er vanuit dat ze je kunnen helpen.
  Succes!

  Nog 2 antwoorden Toon minder antwoorden

Romy

Stel je vraag aan Romy

karakters over:

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd