Ik studeer niet meer bij Saxion en beantwoord geen vragen meer.
Berichten die ik heb geplaatst vind je nog wel terug op IntoSaxion.nl!

Dewi

Dewi nl

studeerde Finance & Control
komt uit Nederland

Hoi! Ik ben Dewi, vierde-jaars student Bedrijfseconomie. Deze studie volg ik in Enschede, waar ik 2,5 jaar op kamers heb gezeten. Ik heb de beroepstaken Controlling, Investing en Reporting en Improving afgerond. Ik ben dus afgestudeerd!! Werk? Jazeker, trainee Finance bij Finanxe!

Ga naar opleiding stel een vraag

Beantwoorde vragen

Dit zijn alle vragen die Dewi heeft beantwoord

 • Finance & Control
  Hoeveel punten moet je halen om ovet te gaan naar het 2e jaar?
  Desiree
  vroeg 1 jaar, 8 maanden geleden
  Dewi
  zei 1 jaar, 7 maanden geleden

  Hi Desiree,

  Dit ligt dit jaar op 48 punten. Dit betekent dat je 3 à 4 tentamens 'mag' missen.

  Ik hoop je vraag te hebben beantwoord.

 • Finance & Control
  welke beroepen kan je worden met deze opleiding?
  Bas van Reeuwijk
  vroeg 1 jaar, 9 maanden geleden
  Dewi
  zei 1 jaar, 9 maanden geleden

  Hi Bas!

  De opleiding Finance & Control (Bedrijfseconomie) is erg breed. In het derde en vierde jaar kom je door beroepstaken (stage in de praktijk) in aanraking met verschillende onderdelen van het werkveld van een bedrijfseconoom. Reporting, Controlling, Investing en Improving komen aan bod.

  Reporting: Het maken, analyseren en bespreken van rapportages. Denk hierbij aan management rapportages, productierapportages etc. Je moet jezelf dus afvragen: Waar moet de eindgebruiker van de rapportage op sturen? En wat betekenen de uitkomsten van de rapportage?

  Controlling: Het 'in control' houden van de organisatie. Je onderzoekt risico's en vindt oplossingen om het risico in bedwang te houden.

  Met reporting en controlling kom je in aanraking met een functie als Business- of Financial Controller, data-analist en assistent controller.

  Investing: Het opstellen en presenteren van een investerings- en financieringsplan. Denk hierbij aan een functie bij de bank als het controleren van financieringsaanvragen. Het beoordelen van de waarde van ondernemingen. Het werken bij een investeringsmaatschappij.

  Met improving kun je een onderdeel bij een bedrijf verbeteren. Bijvoorbeeld kostprijscalculatie of het vastleggen van procedures ter verbetering van de beheersing. Dit heeft dus raakvakken met de bovenstaande beroepstaken.

  Natuurlijk kun je ook nog bij een accountantsbureau aan de slag. Dit kan ook als bijvoorbeeld data-analist of assistent accountant.

  Ik heb je vraag hopelijk voldoende beantwoord, met nog wat extra informatie. Mocht je nog vragen hebben, hoor ik het graag.

  Succes met je studiekeuze!

 • Finance & Control
  Kunnen jullie mij vertellen wat het BSA is voor eerste jaars?
  Babet
  vroeg 1 jaar, 11 maanden geleden
  Dewi
  zei 1 jaar, 11 maanden geleden

  Hoi Babet!

  Bedankt voor je vraag. De BSA staat op 48 punten van de 60. In het eerst jaar ontvang je per tentamen/assessment 3 tot 4 studiepunten wanneer je cijfer een 6 of hoger is. De cijfers worden afgerond op hele getallen, een 5,5 wordt dus een 6.
  Ik hoop dat je vraag hiermee is beantwoord.
  Groet Dewi

 • Finance & Control
  Hallo,Hoe werkt het met de studiepunten bij jullie? Is het per toets een bepaald aantal punten of is het zoals op de Han gebundeld, dus bijvoorbeeld 5 punten voor 4 tentamens?
  Lotte
  vroeg 2 jaar, 1 maand geleden
  Dewi
  zei 2 jaar, 1 maand geleden

  Hoi Lotte! Per tentamen krijg je 3 a 4 studiepunten. Voor sommige vakken is het wel gebundeld. Bijvoorbeeld: een presentatie & een theoretisch tentamen. Maar dit is wel een uitzondering op de regel. Ik hoop hierbij je vraag voldoende te hebben beantwoord.

  Groeten Dewi

 • Finance & Control
  Beste student, Ik had een aantal vragen betreft de studie bedrijfseconomie. 1. Sluit het aan op een eventuele functie als (Investment) bankier?2. Kan ik met deze studie in een jaar een propedeuse behalen om vervolgens door te stromen op een dergelijke soort WO opleiding? Bij voorbaat bedankt.
  Mengs
  vroeg 3 jaar, 3 maanden geleden
  Dewi
  zei 3 jaar, 3 maanden geleden

  Hallo Mengs!
  De opleiding bedrijfseconomie sluit perfect aan op een functie als (Investment) bankier.
  In de eerste twee jaar krijg je ook lessen op het gebied van investeren en financieren. In het derde jaar ga je je een half jaar verder verdiepen op dit gebied.
  Desondanks wordt je natuurlijk ook opgeleid voor de andere vakgebieden van een bedrijfseconoom.

  Om je tweede vraag te beantwoorden zou ik je aanraden om te informeren bij de WO opleiding waar je graag door wilt gaan studeren.

  Ik hoop je hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.
  Veel succes met je keuze!

Posts

Alle posts van Dewi

 • Vandaag helpen bij de laatste opendag van @saxionnl! ☀️ #intosaxion #deventer

  Instagram foto: Vandaag helpen bij de laatste opendag van @saxionnl! ☀️ #intosaxion #deventer
 • Mijn stage Reporting gehaald bij Visschedijk! #intosaxion

  Instagram foto: Mijn stage Reporting gehaald bij Visschedijk! #intosaxion