Tessa

Tessa de en nl

studeert Fiscaal Recht en Economie (studierichting)
komt uit Nederland

Studeren en leren vind ik een uitdaging. Op dit moment volg ik de opleiding Accountancy en Fiscaal Recht en Economie! Mocht je dus vragen hebben over deze studies mag je ze altijd stellen! Naast het zoeken naar nieuwe creatieve manieren om te leren vind ik het ook leuk om zelf creatief te zijn met muziek. Daarnaast kun je me veel vinden bij concerten of festivals.

Ga naar opleiding stel een vraag

Beantwoorde vragen

Dit zijn alle vragen die Tessa heeft beantwoord

 • Fiscaal Recht en Economie (studierichting)
  Hoi,Is het mogelijk om tijdens deze studie je stage of minor in het buitenland te doen?
  Tessa
  vroeg 10 maanden, 3 weken geleden
  Tessa
  zei 10 maanden, 3 weken geleden

  Hallo Tessa,

  Bedankt voor je vraag.

  Aangezien we worden opgeleid na Nederlands recht is het niet makkelijk om een stage te doen in het buitenland. Dit word dan ook ten sterkste afgeraden. Je zal dus goed moeten kunnen zoeken om een na Nederlands recht stage plek in het buitenland te vinden. Wel kan je naar een Nederlands bedrijf en daar vragen naar internationale aspecten.

  Wat betreft de minor mag je die zelf invullen. Meerdere klasgenoten van mij volgen dan ook hun minor in het buitenland dus dat is geen probleem.

  Ik hoop je vraag te hebben beantwoord. Mocht je nog meer vragen hebben hoor ik dat graag!

  Met vriendelijke groet,
  Tessa Kamerich

 • Fiscaal Recht en Economie (studierichting)
  Hoi, ik wil de opleiding finance, tax and advice doen. Ik heb gekeken op studiekeuze123 daar staat dat ik de opleiding in Enschede kan volgen. Als ik dan op bekijk website druk kom ik terecht bij de opleiding fiscaal recht en economie en tussen die twee opleiding zit nogal een verschil. Hoe kan dit?
  Colin
  vroeg 11 maanden geleden
  Tessa
  zei 11 maanden geleden

  Hi Colin!

  Tussen die twee opleidingen zit geen verschil. Finance, tax en advise is alleen de Engelse naam voor fiscaal recht en economie. Er zit dus geen verschil in deze opleidingen. Als je me duidelijk wil maken welke verschillen je ziet dan wil ik ze graag uitleggen dat er geen verschil in zit!

  Groeten,
  Tessa Kamerich

 • Fiscaal Recht en Economie (studierichting)
  Is de opleiding in Saxion ook veranderd naar FTA finance, tax and advice, of ligt de focus alleen op fiscaal recht en economie?
  Dunia
  vroeg 1 jaar geleden
  Tessa
  zei 1 jaar geleden

  Hallo Dunia,

  Sorry voor mijn late antwoord, ik heb er in de mail overheen gelezen.

  De opleiding is niet veranderd alleen de naam is aangepast. De hele opleiding blijft hetzelfde en zal dus gewoon fiscaal recht en economie blijven zoals je bij de opendagen gezien hebt en zoals je het kent.

  Mocht je nog meer vragen hebben, eventueel opleiding inhoudelijk mag ook, hoor ik het graag.

  Met vriendelijke groet,
  Tessa Kamerich

 • Fiscaal Recht en Economie (studierichting)
  Bestaat de opleiding voornamelijk uit theorie? Of zijn er ook praktijkopdrachten? Wat is de verhouding ongeveer? Hoe zien deze opdrachten eruit?
  Simone
  vroeg 1 jaar, 5 maanden geleden
  Tessa
  zei 1 jaar, 5 maanden geleden

  De eerste 2 jaar heb je voornamelijk theorie. Dit omdat je een goede basis nodig hebt om op stage te kunnen.

  Wel vind er een link tussen praktijk en theorie plaats binnen de eerste twee jaar. Je zult bijvoorbeeld assessments krijgen die de praktijk nabootsen. Zo zal je leningen aan moeten vragen bij een bank en zal je een rapport moeten schrijven over een zelf uitgekozen onderneming. Op dat moment is het handig dat je ook daadwerkelijk met deze onderneming om tafel gaat zitten.

  Er zit in de eerste twee jaar dus wel een link met de praktijk maar je zal nog geen stage lopen. Deze valt in het derde jaar. Hier is voor gekozen omdat je basis die je in de eerste twee jaar hebt opgebouwd nodig is om je stage te kunnen volbrengen.

  Je vierde jaar is naast dat je vakken gaat volgen ook voor een groot deel praktijk omdat je dan bezig gaat met je afstudeer opdracht. Al met al kun je dus in grote lijnen zeggen dat het de eerste twee jaar voornamelijk theorie is met praktijkvoorbeelden en de laatste twee jaar praktijk is met theorievoorbeelden.

  Mocht je nog vragen hebben hoor ik het graag!

 • Fiscaal Recht en Economie (studierichting)
  Ik kom van de opleiding Juridisch Administratief Dienstverlener (MBO niveau 4) en zou deze opleiding graag willen volgen. Is het verstandig om eerst een versnelde opleiding bedrijfseconomie te volgen (1 jaar)? Binnen mijn opleiding is economie niet uitgebreid behandeld.
  Simone
  vroeg 1 jaar, 5 maanden geleden
  Tessa
  zei 1 jaar, 5 maanden geleden

  Hallo Simone,

  Het gedeelte economie in de opleiding is vooral de eerste 2 jaar erg belangrijk. Hierin krijg je de basics van het economie maar wel een in een hoog tempo achter elkaar aan. Het is dus voor jezelf de afweging of je eerst de versnelde opleiding wil doen.

  Ik heb met een klasgenootje van mij gesproken die dat wel heeft gedaan en zij zei dat ze er wel erg veel baat aan heeft gehad. Voor haar was de opstap naar het HBO Fiscaal Recht en Economie op die manier makkelijker.

  Ik zou je dus willen adviseren om te kijken hoe je voor je MBO studie was in economie. Als je het toen al goed af ging en je leert makkelijk dan zou je bij ons prima kunnen beginnen. De druk zal iets hoger liggen omdat je meer zelfstandig zal moeten studeren op sommige vakken. Ga je eerst een jaar versneld bedrijfseconomie doen zal je eerste jaar een stukje makkelijker gaan.

  Ik hoop je te hebben geholpen, mocht je nog vragen hebben hoor ik het graag.

Tessa

Stel je vraag aan Tessa

karakters over:

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd