Ik studeer niet meer bij Saxion en beantwoord geen vragen meer.
Berichten die ik heb geplaatst vind je nog wel terug op IntoSaxion.nl!

Annabel

Annabel nl

studeerde Verpleegkunde (HBO-V)

Ik ben Annabel, 23 jaar en afgestudeerd HBO-V studente. In september 2015 ben ik begonnen met de duale variant van de opleiding binnen het Medisch Spectrum Twente. Voor vragen over de opleiding, het duale traject AGZ of mijn ervaringen met het VAVO-HO traject kun je me mailen of volgen via Twitter! Daarnaast ben ik studentvoorlichter van de academie Gezondheidszorg en sta ik op open dagen van het Saxion en kom ik op middelbare scholen langs voor vragen. Annabel

Ga naar opleiding volg @AnnabelZweers stel een vraag

Beantwoorde vragen

Dit zijn alle vragen die Annabel heeft beantwoord

 • Verpleegkunde (HBO-V)
  Ik rond volgend jaar mijn mbo-v af en wil hierna graag mijn hbo-v behalen. Ik ben erg benieuwd naar jullie studiepunten systeem. Krijg je voor elke toets losse studiepunten of moet je een compleet blok halen om √ľberhaupt studiepunten te krijgen? ūü§ü
  Solène
  vroeg 5 jaar geleden
  Annabel
  zei 5 jaar geleden

  Hoi SOL√ąNE, per gemaakt tentamen krijg je studiepunten. Je hoeft dus niet perse een heel blok te halen met meerdere tentamens. W√©l was het in mijn eerste jaar van de HBO-V zo dat Nederlands en Medisch rekenen wel beide moesten worden behaald om de studiepunten toegekend te krijgen. 60 punten kun je maximaal halen in het eerste jaar, hierbij geldt een BSA van 52 studiepunten. Ik hoop hiermee je vraag te hebben beantwoord. Zo niet, of heb je andere vragen dan hoor ik graag via de intosaxion site of via mijn Twitter account! ūü§ė

 • Verpleegkunde (HBO-V)
  hoi,Ik ben van plan om de opleiding HBO-V deeltijd te gaan volgen aan het Saxion in Enschede. het is me niet duidelijk wat er van mij verwacht wordt. is het de bedoeling dat ik een werkplek heb? (ik heb geen zorgachtergrond) Of moet ik per module een werkplek zoeken om mijn opdrachten te doen?
  Dianne
  vroeg 3 jaar, 7 maanden geleden
  Annabel
  zei 3 jaar, 7 maanden geleden

  Hoi Dianne,
  Op de site van Saxion staat heel veel informatie over de opleiding HBO-V deeltijd. Hier staat ook dat je moet beschikken over een relevantie werkplek bij aanvang van de studie. Zie hieronder:

  Natuurlijk moet je voldoen aan de wettelijke toelatingseisen. Daarnaast heb je bij de start van je deeltijdopleiding een relevante praktijkomgeving nodig. Een organisatie waar je beroepsproducten voor de opleiding kunt maken, bijvoorbeeld je huidige baan. Op deze manier pas je de theorie direct toe in de praktijk en kun je vanuit jouw praktijkomgeving vraagstukken inbrengen. Heb je nog geen relevante praktijkomgeving? Dan helpen we je om deze te vinden, zodat je ook kan starten met de opleiding wanneer je je wilt omscholen of op zoek bent naar een baan.

  Om te kunnen starten met de duale opleiding dien je voor de start van de opleiding een betaalde opleidingsplaats te hebben, d.w.z een onderwijs arbeidsovereenkomst met een werkgever (een zogenaamde 'tripartite overeenkomst').

  Waar moet je aan denken bij een relevante praktijkomgeving?
  Wij zetten een aantal mogelijkheden voor je op een rijtje:

  Een baan in het werkveld van de opleiding waarin werken en leren op hbo-niveau mogelijk is en waar je opdrachten en beroepsproducten kunt maken.
  Een werkgever die jou de mogelijkheid biedt om opdrachten en beroepsproducten op hbo-niveau te maken.
  Vrijwilligerswerk bij een relevante organisatie, die je de mogelijkheid biedt om opdrachten en beroepsproducten op hbo-niveau te maken.
  Een bedrijf waarmee je duidelijke afspraken hebt gemaakt om opdrachten en beroepsproducten op hbo-niveau te maken.
  Collega’s met minimaal hbo-werk- en denkniveau, die te consulteren zijn op onderwerpen/ thema’s die relevant zijn voor jouw studie.

  Om informatie te krijgen op jouw eigen situatie kun je mailen of bellen:
  Vragen over de opleiding? > 088 019 3700 of > info@saxion.nl

  Hoop dat je beetje een antwoord hebt op je vraag. Zo niet, stel gerust opnieuw je vraag. Succes!

  Groetjes Annabel

 • Verpleegkunde (HBO-V)
  Hoi, ik zit nu in mijn examenjaar HAVO.Nu heb ik zelf mijn vakken nagekeken, en zelf verwacht ik dus dat ik ga zakken. Ik wil dus echt geen jaar overdoen, of vertraging oplopen. Omdat ik al van de mavo kom. Ik vroeg me af of de studie hbo-rechten ook aan dit traject verbonden is.groetjes laraa
  lara
  vroeg 3 jaar, 8 maanden geleden
  Annabel
  zei 3 jaar, 8 maanden geleden

  Hoi Lara,
  Ik zelf durf daar geen antwoord op te geven. via onderstaande site zie je de aanmelding criteria en ook een emailadres waar je deze vraag naar toe kunt mailen. Ik hoop dat ik je hiermee verder heb geholpen. Zij kunnen je direct verder helpen! Natuurlijk hoop ik dat je gewoon zal slagen voor je examen! Heel veel succes met de laatste loodjes! Mocht je nog andere vragen hebben of je komt niet verder met deze vraag laat het dan even weten ;)

  https://www.saxion.nl/studeren/aanmelden/toelating/gezakt-wat-nu-1/

  Groetjes Annabel

 • Verpleegkunde (HBO-V)
  Ik heb een aantal vragen over de opleiding tot verpleegkundige:- Hoeveel les krijg je gemiddeld per week in het 1e jaar?- hoeveel punten moet je hebben om over te gaan naar het volgende jaar?- hoeveel studenten vallen er naar het eerste jaar af?- Wat zijn de belangrijkste vakken?
  Romee
  vroeg 3 jaar, 8 maanden geleden
  Annabel
  zei 3 jaar, 8 maanden geleden

  Hoi Romee,

  Je krijgt in het eerste jaar ongeveer 20 uur les en daarnaast heb je ongeveer 20 uur zelfstudie. Dit natuurlijk een schatting, zelfstudie belasting zal per persoon verschillen. In het eerste jaar moet je minimaal 48 studiepunten halen van de 60. Bij 60 punten haal je je propedeuse. Harde cijfers heb ik niet van de doorstroom, echter stroomt een groot gedeelte door naar het tweede leerjaar. Belangrijke vakken zijn geneeskunde, verpleegkunde en de praktijklessen. Daarnaast heb je ook leerwerk begeleiding lessen waarbij je les krijgt over de opdrachten en deze bespreekt met je clusterklas. Ik hoop dat je wat aan mijn antwoord hebt, wil je nog meer weten? Vraag gerust!

  Groetjes Annabel

 • Verpleegkunde (HBO-V)
  Hallo,Ik heb een vraag, welke boeken heb je echt nodig in het eerste leerjaar?Vaak bevat de boekenlijst ook boeken die je nauwelijks gebruikt of waar je eenvoudig dingen uit kan kopi√ęren.Groetjes Roxy
  Roxy
  vroeg 3 jaar, 10 maanden geleden
  Annabel
  zei 3 jaar, 10 maanden geleden

  Hoi Roxy,

  Ik ben inmiddels 4e jaars HBO-V student en de boekenlijst is inmiddels denk ik grotendeels aangepast. Tip is misschien om boeken aan te schaffen tijdens je opleiding. Je komt er snel genoeg achter wat wel en niet nodig is. Al moet ik zeggen dat ik in leerjaar 1 veel boeken van de boekenlijst heb gebruikt. Sowieso de verpleegkundige vaardigheden en anatomie fysiologie moet je zeker aanschaffen.

  Groetjes Annabel

 • Verpleegkunde (HBO-V)
  Is deze opleiding in deeltijd te doen en wat zijn de ervaringen hiermee. Met name de ervaringen na een vooropleiding (MBO verpleegkunde)
  Inge
  vroeg 4 jaar geleden
  Annabel
  zei 4 jaar geleden

  Hoi Inge,

  De opleiding HBO-Verpleegkunde is in deeltijd variant te volgen. Voor inhoudelijke informatie van deze opleidingsvariant verwijs ik je naar de Saxion site waar je via de zoekfunctie kunt zoeken naar HBO-Verpleegkunde deeltijd. Helaas ken ik geen mede-studenten die de opleiding verpleegkunde in deeltijd variant volgen. Mijn mede-studenten die de voltijd variant volgen en vanuit het MBO zijn doorgestroomd, ervaren de studie als meer theoretisch. Er wordt veel aandacht besteedt aan kwaliteitsverbetering naast het praktische gedeelte van de opleiding. Ook worden er bijvoorbeeld lessen gegeven in het doen van onderzoek

  Ik hoop dat ik je een beetje geholpen heb, naar het zoeken van een antwoord op je vraag. Mocht je meer willen weten of nog andere vragen hebben dan vraag ik je deze opnieuw te stellen via deze site en zal ik deze zo snel mogelijk proberen te beantwoorden. Je kan altijd contact opnemen met het Saxion informatie centrum (SIC) Zij kunnen je meer inhoudelijke informatie geven over de deeltijd variant van de opleiding HBO-V.

  Annabel.

 • Verpleegkunde (HBO-V)
  Saxion hanteert een werkkringeis en ik lees dat er een collega moet zijn die een HBO-V diploma heeft. Wat houdt het concreet in en aan welke tijdsinvestering voor die collega moet ik dan denken? (is ook vraag van mijn leidinggevende).
  Anja
  vroeg 4 jaar, 1 maand geleden
  Annabel
  zei 4 jaar, 1 maand geleden

  Beste Anja,

  Is je vraag gebaseerd op het deeltijd met werkkring eis traject vanaf het derde leerjaar? De vraag is voor mij niet helemaal duidelijk. Wie bedoel je met "een collega"

  Hopelijk kun je je vraag iets anders in de context beschrijven. Ik hoop je te kunnen helpen. Graag zie ik je reactie tegemoet.

  Vriendelijke groet,
  Annabel Zweers
  4e jaars duaal studente MST Enschede

 • Verpleegkunde (HBO-V)
  Na mijn mbo-v wil ik het hbo-v gaan doen. Nu is mijn vraag of er Nederlands, Engels en rekenen in de deeltijd opleiding gegeven wordt? En wat zijn de eisen aan deze vakken als ze gegeven worden?
  Ilse
  vroeg 4 jaar, 5 maanden geleden
  Annabel
  zei 4 jaar, 5 maanden geleden

  Hoi Ilse,
  Voor deze vraag verwijs ik je door naar het saxion informatie centrum. Zij kunnen deze vraag voor jouw beantwoorden. In de voltijd opleiding is het zo dat je Medisch rekenen en Nederlands krijgt. Deze toetsen worden gekoppeld. Op Medisch rekenen moet je een 10 halen. Haal je beide toetsen (zowel Nederlands als medisch rekenen) dan worden de studiepunten voor deze vakken vrijgegeven.

  Contact Saxion informatie Centrum (SIC)
  0570 - 603 700 | info@saxion.nl

  Hoop je toch een beetje geholpen te hebben.
  Groetjes Annabel

 • Verpleegkunde (HBO-V)
  Hallo, Mijn dochter behaalt deze maand haar havo diploma,Ze is helaas uitgeloot voor deze studie, voor haar een grote teleurstelling,Kun je ook nog in februari instromen of is het mogelijk om een 4e jaar vmbo v te doen waarna je verkorte hbo v kan doen?
  Hans
  vroeg 4 jaar, 8 maanden geleden
  Annabel
  zei 4 jaar, 8 maanden geleden

  Beste Hans,
  Wat ontzettend vervelend dat uw dochter niet is ingeloot voor de opleiding! Vervelend en zeker een teleurstelling voor haar. Helaas is er geen februari instroom van de opleiding HBO-V. Ook na één jaar van de MBO-V is er geen mogelijkheid om verkort de HBO-V te volgen. Eventueel zijn er vrijstellingen? Maar dit durf ik niet met zekerheid te zeggen. Voor uitgebreide informatie over een mogelijkheid tot verkorte route van de HBO-V verwijs ik u door naar het Saxion informatie centrum: 0570 - 603 700 | info@saxion.nl
  Natuurlijk is er de mogelijkheid om een volgend schooljaar opnieuw mee te loten, echter is dat natuurlijk voor nu niet het gewenste antwoord. Echter zijn er wel hogescholen die geen loting kennen voor de opleiding HBO-V.
  Helaas kan ik u geen leuker antwoord geven dan hierboven. Voor meer informatie, nieuwe vraag of verduidelijking, mag ik u mij altijd opnieuw mailen. Ook kunt u mij via Twitter bereiken.
  Ik wens uw dochter veel succes met haar examens, de uitslag en de vervolgopleiding.
  Met vriendelijke groet, Annabel Zweers

 • Verpleegkunde (HBO-V)
  Hallo, Mijn dochter behaalt deze maand haar havo diploma,Ze is helaas uitgeloot voor deze studie, voor haar een grote teleurstelling,Kun je ook nog in februari instromen of is het mogelijk om een 4e jaar vmbo v te doen waarna je verkorte hbo v kan doen?
  Hans
  vroeg 4 jaar, 8 maanden geleden
  Annabel
  zei 4 jaar, 8 maanden geleden

  Beste Hans,
  Wat ontzettend vervelend dat uw dochter niet is ingeloot voor de opleiding! Vervelend en zeker een teleurstelling voor haar. Helaas is er geen februari instroom van de opleiding HBO-V. Ook na één jaar van de MBO-V is er geen mogelijkheid om verkort de HBO-V te volgen. Eventueel zijn er vrijstellingen? Maar dit durf ik niet met zekerheid te zeggen. Voor uitgebreide informatie over een mogelijkheid tot verkorte route van de HBO-V verwijs ik u door naar het Saxion informatie centrum: 0570 - 603 700 | info@saxion.nl
  Natuurlijk is er de mogelijkheid om een volgend schooljaar opnieuw mee te loten, echter is dat natuurlijk voor nu niet het gewenste antwoord. Echter zijn er wel hogescholen die geen loting kennen voor de opleiding HBO-V.
  Helaas kan ik u geen leuker antwoord geven dan hierboven. Voor meer informatie, nieuwe vraag of verduidelijking, mag ik u mij altijd opnieuw mailen. Ook kunt u mij via Twitter bereiken.
  Ik wens uw dochter veel succes met haar examens, de uitslag en de vervolgopleiding.
  Met vriendelijke groet, Annabel Zweers

 • Verpleegkunde (HBO-V)
  Hoi, Ik zou graag willen weten hoe jullie het eerste jaar hebben ervaren en hoeveel studiepunten er minimaal nodig zijn om over te gaan. Klopt het dat alle toetsen digitaal zijn en er om de 5 weken een toets is? Windesheim begint in 2016 met een nieuw curriculum, doet Saxion dit ook? Groetjes!
  Anoniem
  vroeg 4 jaar, 8 maanden geleden
  Annabel
  zei 4 jaar, 8 maanden geleden

  Hoi!
  Het eerste jaar heb ik ervaren, als een jaar met veel nieuwe ervaringen! Ondanks de vele theorie is er ook veel aandacht voor de praktijk. Minimaal heb je 48 studiepunten nodig om over te gaan na het tweede jaar (BSA - bindend studie advies). De toetsen zijn inderdaad digitaal en zijn om de 10 weken. Het jaar bestaat uit 4 kwartielen van 10 weken per kwartiel. Week 9 en 10 zijn de toetsweken van het kwartiel, de eerste 8 weken heb je dus les. Ook Saxion begint met een nieuw curriculum vanaf 2016, dit is landelijk. Dit heeft te maken met de veranderingen binnen de verpleegkundige opleiding.
  Ik hoop je antwoord te hebben gegeven op je vraag, zo niet, dan hoor ik het graag!

  Succes met je studiekeuze!
  Groet, Annabel

 • Verpleegkunde (HBO-V)
  In welke jaren van de opleiding HBO-V loop je stage? En hoe lang zijn die stages?
  Else
  vroeg 5 jaar geleden
  Annabel
  zei 5 jaar geleden

  Hoi Else, het was altijd zo dat je vanaf het eerste jaar al stage ging lopen. 10 weken in de ouderenzorg. Leerjaar twee een 10 weken stage in een zorgsector zoals het ziekenhuis, thuiszorg, psychiatrie etc. En in leerjaar 3 en 4 twee keer een half jaar stage. Nu is opleiding behoorlijk veranderd qua indeling en aangepast op het BN2020 programma. Ik kan je niet precies vertellen hoe die indeling nu wordt gehanteerd. Wel is het zo dat de opleiding HBO-V heel breed wordt opgezet en je dus aan het einde van 4 jaar HBO-V breed bent opgeleid als verpleegkundige die in verschillende zorgsectoren werkzaam kan zijn. Ik hoop hiermee je vraag toch een beetje beantwoord te hebben, zo niet of heb je andere vragen dan hoor ik het graag via de intosaxion site of via mijn Twitter account @AnnabelZweers.

  Groetjes Annabel

 • Verpleegkunde (HBO-V)
  Hallo, ik volg de opleiding HBO-V verkort aan de Hogeschool Windesheim te Zwolle. Volgend schooljaar, semester 1 (29-08-'16 t/m 05-02-'17), wil ik beginnen met de minor Oncologie (Voltijd) te Rotterdam. Ik zou graag willen weten welke studenten van Saxion Enschede deze ook dan willen gaan volgen?
  Romy Wolbert
  vroeg 4 jaar, 10 maanden geleden
  Annabel
  zei 4 jaar, 10 maanden geleden

  Hoi Romy,
  Helaas kan ik deze cijfers van wie welke minor gaat volgen niet zien. Ik kan hier dus helaas geen antwoord op geven.
  Gr. Annabel

 • Verpleegkunde (HBO-V)
  Ik ben op zoek naar de studiegids van de Verpleegkunde opleiding. Waar kan ik dat vinden? Informatie over de inhoud van de vakken.
  Denise
  vroeg 4 jaar, 10 maanden geleden
  Annabel
  zei 4 jaar, 10 maanden geleden

  Hallo Denise,
  Je kunt via de site van Saxion een Factsheet downloaden. Hieronder de link. Hierin staat alle informatie die voor aankomend HBO-V studenten beschikbaar is.

  https://www.saxion.nl/studeren/kiezen_en_kennismaken/Studiekiezer/agz/hbo-v/verpleegkundige/

  Hoop je hiermee voldoende geholpen te hebben, zo niet dan hoor ik het graag.
  Groetjes Annabel

 • Verpleegkunde (HBO-V)
  Ik heb HBO SPH gedaan en ben hierin afgestudeerd. Nu wil ik HBO-V erbij doen, maar ik zie het niet zitten om deze studie 4 jaar te doen. Is het mogelijk om dit verkort te doen, omdat ik al een afgeronde HBO heb?
  Romy
  vroeg 4 jaar, 10 maanden geleden
  Annabel
  zei 4 jaar, 10 maanden geleden

  Hoi Romy,
  Volgens mij kun je helaas niet met een SPH diploma de verkorte route van de HBO-V volgen. Je hebt waarschijnlijk wel vrijstellingen. Maar voor de voorbehouden handelingen die je in leerjaar 1 en 2 voornamelijk leert, zal je deze schooljaren wel moeten volgen ben ik bang. Voor een duidelijker antwoord verwijs ik je graag door naar het SIC (saxion informatie centrum) zij zijn te bereiken via: 0570 - 603 700 | info@saxion.nl.
  Hoop je hiermee antwoord te hebben gegeven op je vraag.

  Succes
  Groetjes Annabel

 • Verpleegkunde (HBO-V)
  ik doe hbo-v deeltijd en moet medisch rekenen herkansen, maar wat als ik hem niet haal kan ik dan niet verder? mijn andere cijfers zijn allemaal ruim voldoende en loop prima op schema. maar krijg zonder medisch rekenen geen p. zijn er mensen die er ervaring mee hebben?
  kim
  vroeg 4 jaar, 9 maanden geleden
  Annabel
  zei 4 jaar, 9 maanden geleden

  Hoi Kim,
  Wat vervelend! Wel fijn dat andere vakken goed gaan! Eerlijk gezegd heb ik hier geen duidelijk antwoord op. Je propedeuse is natuurlijk ween pré, om door kunnen gaan met de opleiding. Hoeveel kansen er zijn, en wat de consequenties zijn bij het niet halen van je medisch rekenen toets durf ik geen antwoord op te geven. Geef je vraag eens aan bij je SLB'er of stuur een mail naar de examencommissie van Saxion. Misschien hebben zij een antwoord waar je iets aan hebt.

  Ik wens je heel veel succes met het maken van je toets en je verdere opleiding!
  Hoop je toch een beetje geholpen te hebben ;)
  Mocht je nog andere vragen hebben, je mag altijd mailen en/of me volgen via Twitter.

  Groetjes Annabel

Posts

Alle posts van Annabel

 • Symposium. Start van de donorweek. #hbov #intosaxion https://t.co/RzH0Xh4Sp9

 • Vandaag m'n laagste dag op de MDL afdeling. Op naar het volgende deel van m'n duaal traject. #leerjaar4 #eindeinzicht #intosaxion

 • Wat ben je na je studie van plan?


  • Annabel zegt

   Doorstuderen.

 • Welke sociale media gebruik je om te communiceren met docenten?


  • Annabel zegt

   Whatsapp

 • Eindverslag minor voldoende beoordeeld! Over naar leerjaar 4!! ūüéČ #intosaxion

 • Zijn je ouders tevreden over Saxion? (1=ontevreden, 5=heel tevreden)


  • Annabel zegt

   Tevreden

 • Welk(e) vervoermiddel(en) gebruik je voornamelijk om op school te komen?


  • Annabel zegt

 • De laatste voorbereidingen voor mijn Minor presentatie morgenmiddag! #intosaxion #hbov-duaal https://t.co/9OHM5dYz9q

 • Examen niet gehaald? Kijk of je in aanmerking komt voor het VAVO-HO traject! #intosaxion #saxion https://t.co/G1qHhOl7od

 • Vorig jaar schreef ik deze blog : https://t.co/ulLswGXwtx Ook voor de eindexamen kandidaten van dit jaar; heel veel succes!!! #intosaxion

 • Portfolio assessment "gevorderd" gehaald!! Helemaal blij! #hbov #intosaxion

 • Scholenvoorlichting Hardenberg #thuiswedstrijd #intosaxion https://t.co/oNfVTYSm5j

 • Volgende week scholenvoorlichting op het Vechtdal College Hardenberg en Saxion Open Enschede! #intosaxion

 • Leuk om zo'n enthousiaste groep scholieren te mogen vertellen over het vak en de opleiding! #intosaxion #saxionagz https://t.co/cXD9KaiLh8

 • Vanochtend weer een scholenvoorlichting mogen geven voor de opleiding #hbo-v #intosaxion #intoagz https://t.co/IkUP6Tsaqv

 • Ook de laatste punten zijn binnen voor dit tweede schooljaar! Op naar leerjaar 3! Nu eerst lekker vakantie! #intosaxion

 • Vanochtend de voor-introductie van m'n HBO-V duaal gehad! Nu nog meer zin om in september te starten met deze route! #intosaxion #intoagz

 • http://t.co/PRUqTlOU8t #update #intosaxion

 • http://t.co/PRUqTlOU8t Ook meer weten over het vavo-ho traject? Lees mn nieuwe blog op #intosaxion

 • Aangenomen als duaal student binnen het MST Enschede. Super blij mee! #intoagz #intosaxion #hbov

Laad meer