Ik studeer niet meer bij Saxion, maar beantwoord nog graag je vragen!

Ilse

Ilse nl

studeerde Human Resource Management
komt uit Nederland

Ik ben in 2012 afgestudeerd en sindsdien werkzaam als HR Professional. Heb je vragen uit het werkveld, stel ze gerust. ------ Dag twijfelaar! Althans dat was voor mij het geval in 2006 toen ik van MBO de overstap wilde maken naar het HBO! In 2006 ben ik gestart met Sociaal Juridische Dienstverlening op het Saxion. Echter was dat toch niet wat ik zocht en in 2007 startte ik met mijn eerste jaar P&A op het Saxion. Als snel kwam ik er achter dat dit wel de juiste keuze was. De combinatie met de zakelijke aspecten, de theorie achter organisatieprocessen en de diverse gesprekstechnieken (coachend/adviserend). Geweldig vond ik het ook toen ik in het 3e jaar op stage mocht voor een half jaar, om mijn theorie en kennis in de praktijk te brengen. Na mijn afstuderen heb ik dan ook een half jaar nog voor het bedrijf gewerkt waar ik mijn stage heb gelopen. Ik heb in Enschede op kamers gewoond en was (ben) lid van ASV Taste. In 2012 heb ik mijn diploma behaald en vanuit de rol van HR Officer doorgegroeid naar een adviseur/ Business Partner rol. Ik ben momenteel werkzaam als HR Business Partner / HR Adviseur bij Dolmans Calamiteiten Diensten. Dus voor vragen vanuit het werkveld, ben je bij mij aan het juiste adres. Heb je vragen, schroom niet om ze te stellen!

Ga naar opleiding volg @verweij_i stel een vraag

Beantwoorde vragen

Dit zijn alle vragen die Ilse heeft beantwoord

 • Human Resource Management
  Hoi Laura, Ik heb een droom om later in het buitenland te werken. Ik doe nu de mbo opleiding hrm en wil graag doorstuderen. Nu vraag ik mij af of ik bij deze opleiding de kans krijg om mij internationaal te ontwikkelen. Zou ik bijvoorbeeld in het buitenland stage kunnen lopen? Bedankt!!
  Kelly
  vroeg 1 maand geleden
  Dilara
  zei 1 maand geleden

  Hi Kelly!
  Wat een mooie ambitie om mee aan de slag te gaan. Via deze opleiding heb je de mogelijkheid om in het buitenland een stage of minor te volgen. Echter, wil jij je internationaal oriënteren raad ik je aan om ook eens bij e-hrm te gaan kijken. Dit is de internationale versie van hrm en wordt gegeven in Enschede.

  Nog 1 antwoord Toon minder antwoorden

 • Human Resource Management
  Ik kom van MBO niveau 3 en heb gezien dat je vanaf 21 jaar een 21+ onderzoek kunt doen voor de opleiding kun je je hier op voorbereiden? of kun je je überhaupt voorbereiden voor de opleiding zonder dat op een MBO school te doen?
  Tjerk
  vroeg 1 jaar, 1 maand geleden
  Ilse
  zei 1 jaar, 1 maand geleden

  Hi Tjek, op de 21 toelatingstest (moet) kun jij je zeker voorbereiden. Kijk maar eens op google voor testen, maar informeer ook zeker voor meer info op het Saxion zelf hierover.

 • Human Resource Management
  Ik heb MBO niveau 3 gehaald financieel administratief medewerker doe nu ict op niveau 3, maar dit is niks voor mij nu wil ik heel graag HBO doen en dit lijkt mij een vak waar ik voor wil gaan is dit dan mogelijk en moet ik dit dan wel doen of wordt het te moeilijk?
  Tjerk
  vroeg 1 jaar, 1 maand geleden
  Dilara
  zei 1 jaar, 1 maand geleden

  Hallo Tjerk,
  Ik kan alleen vinden dat je toegelaten wordt met een MBO niveau 4 diploma. Hoe dit verder zit durf ik je niet te vertellen. Wellicht dat ze je bij de studentenbalie meer informatie hierover kunnen bieden. 088 - 019 3773 Hierbij hun telefoonnummer.

  Nog 1 antwoord Toon minder antwoorden

 • Human Resource Management
  Hoi! Ik ben geïntresseerd in HRM maar na wat online rondkijken heb je voor alle banen minimaal 1- 3 jaar ervaring nodig?? Was je niet bang dat je niks kon vinden? En is het moeilijk om een baan te krijgen?
  Marijke
  vroeg 1 jaar, 5 maanden geleden
  Ilse
  zei 1 jaar, 5 maanden geleden

  Hi Marijke, veel junior banen rekenen stage ook als ervaring, dus dat is echt prima te doen hoor! Ik kon na mn afstuderen bij mijn stage bedrijf en ook afstudeerbedrijf aan de slag (luxe probleem...) dus laat je daar niet door tegen houden. Succes!

  Nog 1 antwoord Toon minder antwoorden

 • Human Resource Management
  Ik wil graag HRM studeren maar ik twijfel om het te studeren in Enschede of in Deventer. Zou iemand mij kunnen helpen met deze keuze op het gebied van de studie of de school?
  Elke
  vroeg 1 jaar, 8 maanden geleden
  Ilse
  zei 1 jaar, 8 maanden geleden

  Hi Elke, studie inhoudelijk kan ik de verschillen niet (meer) uitleggen, te lang geleden voor mij. Ik heb destijds gekozen voor de leukste stad en wilde graag in een echte studentenstad (met verenigingen) op kamers. Door de UT in Enschede heeft dat gewoon een andere beleving. Daarna heb ik met plezier in Deventer gewoond;) In mijn tijd (2012) was Deventer iets kleinschaliger en persoonlijker.
  Succes met het onderzoeken van je mogelijkheden!

 • Human Resource Management
  Hallo, ik vroeg mij af wat de verdeling in vakken is als je na het 1e jaar gaat kiezen voor een richting. Bijvoorbeeld 60% financieel 40% mens enz. als je financieel kiest. Ik ben bang dat als ik een richting kies minder van de andere af weet en dat een nadeel is voor als ik later een baan krijg.
  Sanne
  vroeg 1 jaar, 10 maanden geleden
  Romy
  zei 1 jaar, 10 maanden geleden

  Hoi Sanne,
  Als je een richting kiest ga je je focussen op die richting. De beide richtingen hebben overlap in de vakken en onderwerpen. Als je iets van beide richtingen wilt mee krijgen kun je dit oplossen door een minor te volgen over de richting die je niet had gekozen. Uiteindelijk krijg je, ongeacht welke richting je kiest, op je diploma de naam: HRM Bachelor. Hiermee kan je in het hele HRM werkveld terecht met je diploma, ongeacht welke richting je hebt gekozen.

  Nog 1 antwoord Toon minder antwoorden

 • Human Resource Management
  Ik heb een vraagje, ik studeer op dit moment marketing & communicatie met de uitstroom evenementenorganisatie. Kan ik na deze opleiding HRM gaan doen? Of sluit mijn opleiding dan niet goed genoeg aan?
  Yaël
  vroeg 2 jaar, 1 maand geleden
  Ilse
  zei 2 jaar, 1 maand geleden

  Hoi Yaël, ik heb na mijn vmbo, detailhandel op het mbo behaald alvorens aan de HRM opleiding te starten. Ook geen ‘logische’ route, maar niets is onmogelijk ;)
  Daarbij kan juist de achtergrond marketing en communicatie je juist straks helpen / sterker maken als HR professional, er zijn meer raakvlakken dan je denkt! Succes met je volgende stappen. Groet, Ilse

 • Human Resource Management
  Hoe wisten jullie dat de opleiding HRM echt iets voor jullie was? De vakken van de opleiding spreken mij wel aan maar ik twijfel namelijk best wel of ik het leuk genoeg zou vinden voor een baan in de toekomst.
  Nina
  vroeg 2 jaar, 10 maanden geleden
  Meike
  zei 2 jaar, 10 maanden geleden

  Heel goed dat je de vakken van de opleiding hebt bekeken. Naast de vakken heb ik mij verdiept in de toekomstige beroepen waarin je terecht kan komen na deze opleiding en heb ik mensen uit dit beroepenveld benaderd. Deze opleiding is ook juist heel geschikt voor als je twijfelt over die baan in de toekomst omdat je breed opgeleid wordt en verschillende kanten op kan zowel tijdens de opleiding als na de opleiding.

  Nog 2 antwoorden Toon minder antwoorden

 • Human Resource Management
  Hey, ik heb een meeloopdag gehad bij HRM in Enschede. De meiden waar ik mee liep deze dag zeiden dat je in het tweede jaar tussen 2 richtingen moet kiezen. Hun zeiden dat dit in Deventer niet nodig is, omdat het hier gemengd kan. Weet je misschien of dit ook aan de orde is in Enschede?
  Marsha
  vroeg 2 jaar, 10 maanden geleden
  Ilse
  zei 2 jaar, 10 maanden geleden

  Dag Marsha,
  Ik ben al meer dan 6 jaar geleden afgestudeerd en ik denk dat er inmiddels een heleboel is veranderd ;-). Wel weet ik dat ik destijds wel een richting moest kiezen; loopbaanbegeleiding of de organisatie kant.

  Op dit platform zitten ook nog actieve studenten dus ik ga er vanuit dat ze je kunnen helpen.
  Succes!

  Nog 2 antwoorden Toon minder antwoorden

 • Human Resource Management
  Hoihoi! Momenteel zit ik in het laatste jaar van de MBO opleiding Sociaal Maatschappelijk Dienstverlener, en ik wil volgend schooljaar graag starten met HRM voltijd in Enschede. Nu ben ik erg slecht in rekenen, is de opleiding dan wel haalbaar? En hoe zit het qua engels? Groetjes Britt
  Britt
  vroeg 3 jaar, 2 maanden geleden
  Ilse
  zei 3 jaar, 2 maanden geleden

  Hoi Britt,
  Leuk dat je vanuit het MBO de stap gaat maken naar het HBO. Heb ik ook gedaan. Ik was niet zo goed in economie maar heb ook mijn HRM diploma;). Ik denk dat begrijpen van kosten belangrijker is dan het uitrekenen zelf. Ik ben ook geen rekenwonder, maar gelukkig is de rekenmachine uitgevonden en zijn er veel Tools voor berekeningen. Ik zal dat dus niet echt als een probleem zien. Als je maar wilt, dan komt de rest wel (desnoods met extra hulp)! Mbt Engels, durf ik geen antwoord op te geven, toen ik, inmiddels al meer dan 6 jaar geleden afstudeerde, werd alles net wat internationaler... dus andere ambassadeurs, vul maar aan! Succes. Groetjes Ilse

  Nog 1 antwoord Toon minder antwoorden

 • Human Resource Management
  Hoi! Ik begin in september aan de studie, en heb een heel veel zin in! Alleen ben ik niet zeker of ik de boeken moet kopen. Het is me vaak gebeurd dat ik boeken kocht die niet gebruikt werden. Wat is jullie ervaring? En zitten jullie bij de studievereniging? En bevelen jullie dat aan?
  Marion
  vroeg 3 jaar, 6 maanden geleden
  Ilse
  zei 3 jaar, 6 maanden geleden

  Hi Marion,
  Herkenbare vraag. Ik heb destijds, in 2007 toen ik startte op het Saxion niet al mijn boeken te gelijk aangeschaft. Bewust ook bij sommige boeken oudere drukken besteld omdat het wel geld scheelde. Kwestie van uit t nieuwe boek een hoofstuk kopiëren als t echt achterhaalt is.
  Ik heb wel gemerk dat je veel (meer dan 75%) van je boeken wel nodig hebt en dat er destijds ook met readers werd gewerk die je toen voor een aantal euro nog moest aanschaffen. Inmiddels zijn we 10 jaar verder, dus geen idee hoe dat nu is - ook door de opkomst van digitale platformen;)
  Mbt studievereniging. Ik ben lid geworden van een studentenvereniging (ASV Taste), tijdens de intro/ kick-in, mee in aanraking gekomen. Top tijd gehad. Ga gewoon sfeer proeven tijdens de intoductie weken, en doe waar jij je prettig bij voelt!

  Succes met alles!

  Groetjes, Ilse

  Nog 1 antwoord Toon minder antwoorden

 • Human Resource Management
  Hoi! Ik begin in september aan de studie, en heb een heel veel zin in! Alleen ben ik niet zeker of ik de boeken moet kopen. Het is me vaak gebeurd dat ik boeken kocht die niet gebruikt werden. Wat is jullie ervaring? En zitten jullie bij de studievereniging? En bevelen jullie dat aan?
  Marion
  vroeg 3 jaar, 6 maanden geleden
  Ilse
  zei 3 jaar, 6 maanden geleden

  Hi Marion,
  Herkenbare vraag. Ik heb destijds, in 2007 toen ik startte op het Saxion niet al mijn boeken te gelijk aangeschaft. Bewust ook bij sommige boeken oudere drukken besteld omdat het wel geld scheelde. Kwestie van uit t nieuwe boek een hoofstuk kopiëren als t echt achterhaalt is.
  Ik heb wel gemerk dat je veel (meer dan 75%) van je boeken wel nodig hebt en dat er destijds ook met readers werd gewerk die je toen voor een aantal euro nog moest aanschaffen. Inmiddels zijn we 10 jaar verder, dus geen idee hoe dat nu is - ook door de opkomst van digitale platformen;)
  Mbt studievereniging. Ik ben lid geworden van een studentenvereniging (ASV Taste), tijdens de intro/ kick-in, mee in aanraking gekomen. Top tijd gehad. Ga gewoon sfeer proeven tijdens de intoductie weken, en doe waar jij je prettig bij voelt!

  Succes met alles!

  Groetjes, Ilse

 • Human Resource Management
  Dag dames,Ik heb interesse in de opleiding HRM, al een tijdje maar ben hier nooit eerder aan begonnen. Stom he?Nou heb ik interesse in de deeltijd variant, omdat voltijd studeren voor mij helaas geen optie meer is.Hebben jullie enig idee of dit vakkenpakket lijkt op de voltijd?
  Sylvahna
  vroeg 3 jaar, 6 maanden geleden
  Ilse
  zei 3 jaar, 6 maanden geleden

  Beste Sylvahna,
  het is gelukkig nooit te laat om te doen - wat je wilt doen. Dus alleen maar super goed dat jij er alsnog aan gaat beginnen! Beter laat dan nooit ;). Ik durf alleen geen antwoord te geven op je vraag, behalve dat ik nieuwsgierig ben, waarom je dat zo specifiek wilt weten. Uiteindelijk ontvangen Voltijds en deeltijds studenten het zelfde diploma (Bachelor HRM). Succes met je vervolg-stappen!
  Groetjes, Ilse

  Nog 2 antwoorden Toon minder antwoorden

 • Human Resource Management
  Dag Ilse, bedankt voor je snelle reactie. De reden dat ik dat vraag is omdat het vakkenpakket van voltijd er zo onwijs leuk en interessant uitziet!
  Sylvahna
  vroeg 3 jaar, 6 maanden geleden
  Ilse
  zei 3 jaar, 6 maanden geleden

  Haha dat is wel een goed argument. HR is ook een leuk vak (vakkenpakket). Volgens mij hebben we wel deeltijd ambassadeurs, dus dan volgt er vast snel een reactie, waar je inhoudelijk wat mee kan. Succes!

 • Human Resource Management
  Hoi! Ik heb net mijn MBO afgerond en wil nu graag verder studeren. Nu lijkt HRM mij super leuk. Weten jullie of deze studie goed te doen is voor MBO'ers? En wordt er bij deze studie veel thuisstudie verwacht? Wordt dit als zware studie gezien? Welke vakken hadden jullie moeite mee? Groetjes!
  Eline
  vroeg 3 jaar, 8 maanden geleden
  Laura
  zei 3 jaar, 8 maanden geleden

  Hi Eline,

  Bedankt voor je vraag en leuk om te horen dat je interesse hebt in de opleiding HRM!

  Zelf heb ik ook mbo gedaan en vond de overgang naar het hbo best groot. Dit lag met name aan de hoeveelheid leerstof die je binnen acht weken je eigen moet maken. Vooral de eerste periode moest ik daar mijn weg in zien te vinden, maar zodra je de eerste periode door bent, is het ook duidelijker wat er van je verwacht wordt en hoe alles "werkt".

  Mijn ervaring is dat het voor mbo'ers goed te doen is. Een zware studie is het naar mijn mening niet zozeer; zo lang je elke les volgt en je huiswerk maakt, is het goed te doen. In mijn klas zaten meerdere mbo'ers en die zijn inmiddels allemaal geslaagd :-)

  Op het gebied van thuisstudie/ huiswerk wordt er van je verwacht dat je buiten de lessen om ook aan de slag gaat met de in de les besproken leerstof. Bijvoorbeeld voor het maken van huiswerkopdrachten, het maken van een eindverslag voor een een vak (informatie opzoeken in diverse bronnen, soms interviews afnemen, verslag schrijven) en het leren voor een tentamen (soms houdt dit in dat je hele boeken door moet nemen).

  Qua vakken heb ik de meeste moeite gehad met het vak 'onderzoek'. Vooral het statistiek gedeelte vond ik erg moeilijk, maar dat komt ook omdat ik totaal geen reken- en wiskundewonder ben ;-) En uiteindelijk toch het tentamen gehaald. Arbeidsrecht wordt ook vaak als een moeilijk vak gezien. Dat komt vooral door de hoeveelheid stof en het Arbeidsrecht wettenboek (je moet leren hoe je het moet lezen en interpreteren).

  Zelf vind/vond ik de opleiding goed te doen als mbo'er en zo lang je er vol voor gaat en je bijblijft met de stof, moet dat goed komen!

  Mijn tips:

  1. Probeer zo snel mogelijk na de eerste les van een vak, al een start te maken met leren en het maken van samenvattingen. Dit heeft mij veel geholpen om enigszins relaxt de tentamens en verslagen te maken.

  2. Neem de handleiding van elk vak goed door. Zo weet je welke onderwerpen er tijdens de lessen worden besproken en hoe en waarop je beoordeeld wordt. Soms staat er ook een planning in van de huiswerkopdrachten die je moet maken. Het is echt een fijne houvast in het structuren en leren van de leerstof.

  Hopelijk heb ik voldoende antwoord kunnen geven op je vraag. Zo niet, stel dan gerust nog een vraag :-)

  Fijne zondag!

  Hartelijke groet,
  Laura

  Nog 1 antwoord Toon minder antwoorden

 • Human Resource Management
  Hoe economisch gericht is de opleiding, als voorbeeld ik ben ontzettend geïnteresseerd in de mens op sociaal vlak, maar heb geen economie in mijn profiel!
  Max
  vroeg 3 jaar, 11 maanden geleden
  Ilse
  zei 3 jaar, 11 maanden geleden

  Hoi Max,

  Vroeger (2007) toen ik startte met de HRM opleiding, was er wel degelijk een vak Economie. Ook ik had geen economie in mijn profiel, tevens een MAVO diploma. Ik heb daardoor wel iets moeite gehad (kleine achterstand), maar heb het uiteindelijk ook met vlag en wimpel gehaald. Laat je dus niet tegenhouden door je profiel en het wel of niet hebben van vakken in je profiel. De ''mens'' & sociale vlak komt uiteraard voldoende terug om je daar op te storten! Groetjes, Ilse

  Nog 1 antwoord Toon minder antwoorden

Ilse

Stel je vraag aan Ilse

karakters over:

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Posts

Alle posts van Ilse

 • Stageplek @staatsbosbeheer #HRM #IntoSaxion https://t.co/LDxPnIjndK

 • Zin in! Vanaf heden commissielid @nvp sollicitatiecode #HRM #IntoSaxion #Solliciteren https://t.co/qNJxWDSewP https://t.co/qDObZmna5l

 • Leuke starters functie #junior #HR #Adviseur #IntoSaxion #Gelderland #vacature https://t.co/GOSr22WacW

 • Sinds vandaag 'live' @HollandColours met @ADPnl ESS #digitalisering oa #AdpMobile #gaaf ! #EHRM #IntoSaxion #HRM

 • Mooie #HBO #starters #job #IntoSaxion #HRM #assistent Amsterdam via @IrenePerk https://t.co/KNjWY9RtKY

 • Na de burn-out en de bore-out is er nu ook de fade-out https://t.co/liZUX5H6AM #IntoSaxion #HRM

 • Startersjob #IntoSaxion #HRM https://t.co/HciHKoh4kg

 • Waar verbaas jij je wel eens over bij Saxion?


  • Ilse zegt

   Lastig, Saxion is al zo lang geleden.

 • Waarin zou jij je (verder) willen ontwikkelen?


  • Ilse zegt

   Leidinggevende skilss

 • Welk vak van je opleiding vind je het leukst? En waarom?


  • Ilse zegt

   Ik vond psychologie altijd leuk. Hoe werken je hersenen en vooral hoe komt dat. Tevens de vakken zoals conflicthantering vond ik leuk (ook de rollenspellen). Vakken rondom beleid en management vond ik interessant, maar wel lastiger (veel theorie)

 • De eerste maanden van het nieuwe studiejaar geef ik ... sterren.


  • Ilse zegt

 • Wat staat je nog het meest bij van je eerste jaar bij Saxion?


  • Ilse zegt

   Dat is lang geleden, vond vooral altijd zoeken naar de lokalen. Maar in mijn ogen had je altijd veel ''vrije'' tijd voor zelfstudie, wat ik fijn vind.

 • Welke tips & tricks heb je wat betreft jouw opleiding?


  • Ilse zegt

   Tips & Tricks? Je doet de studie voor jezelf, en niet voor een ander. Probeer er alles uit te halen en laat je niet altijd beinvloeden door anderen!

 • Mobile: heb je Apple, Android, of Windows?


  • Ilse zegt

 • Zijn je ouders tevreden over Saxion? (1=ontevreden, 5=heel tevreden)


  • Ilse zegt

   3

 • Welk(e) vervoermiddel(en) gebruik je voornamelijk om op school te komen?


  • Ilse zegt

 • Deed je in je eerste jaar mee met de HOI (Introductie)?


  • Ilse zegt

   ja

 • Wat doe je tijdens (lunch) pauzes of de tijd tussen lessen?


  • Ilse zegt

   Tijdens mijn studie vaak eventjes naar buiten of supermarkt. Nu tijdens mijn werk loop ik vaak een blokje om in de lunchpauze.

 • Vandaag mocht ik op de koffie @werkstreefkerk te #Ermelo wat een pracht pand en top organisatie #HRM #IntoSaxion

 • #HRM #IntoSaxion #vacature https://t.co/K53QdCnh3g

Laad meer