Ik studeer niet meer bij Saxion, maar beantwoord nog graag je vragen!

Ilse

Ilse nl

studeerde Human Resource Management
komt uit Nederland

Ik ben in 2012 afgestudeerd en sindsdien werkzaam als HR Professional. Heb je vragen uit het werkveld, stel ze gerust. ------ Dag twijfelaar! Althans dat was voor mij het geval in 2006 toen ik van MBO de overstap wilde maken naar het HBO! In 2006 ben ik gestart met Sociaal Juridische Dienstverlening op het Saxion. Echter was dat toch niet wat ik zocht en in 2007 startte ik met mijn eerste jaar P&A op het Saxion. Als snel kwam ik er achter dat dit wel de juiste keuze was. De combinatie met de zakelijke aspecten, de theorie achter organisatieprocessen en de diverse gesprekstechnieken (coachend/adviserend). Geweldig vond ik het ook toen ik in het 3e jaar op stage mocht voor een half jaar, om mijn theorie en kennis in de praktijk te brengen. Na mijn afstuderen heb ik dan ook een half jaar nog voor het bedrijf gewerkt waar ik mijn stage heb gelopen. Ik heb in Enschede op kamers gewoond en was (ben) lid van ASV Taste. In 2012 heb ik mijn diploma behaald en vanuit de rol van HR Officer doorgegroeid naar een adviseur/ Business Partner rol. Ik ben momenteel werkzaam als HR Business Partner / HR Adviseur bij Dolmans Calamiteiten Diensten. Dus voor vragen vanuit het werkveld, ben je bij mij aan het juiste adres. Heb je vragen, schroom niet om ze te stellen!

Ga naar opleiding volg @verweij_i stel een vraag

Beantwoorde vragen

Dit zijn alle vragen die Ilse heeft beantwoord

 • Human Resource Management
  Oke dank voor je antwoord. Ik heb eigenlijk nog een vraag. (Niet lullig bedoeld) Maar ik vind het een beetje vaag overkomen. Wat is nou concreet wat je doet op een stage?
  Loes
  vroeg 2 maanden, 1 week geleden
  Ilse
  zei 2 maanden, 1 week geleden

  Vragen mag altijd, daar is juist dit platform voor bedoeld.
  Ik doelde op mijn eigen ervaring, tijdens MBO opleiding heb ik 3 keer stage mogen lopen (oa buitenland) waardoor ik daarin een 'voorsprong' had ten opzichte van de havo leerlingen. Je leert dan toch al wat andere zaken.
  Of bedoel je wat je leert tijdens HR stage?

 • Human Resource Management
  Hallo. Momenteel volg ik de opleiding onderwijsassistent nv. 4 op het MBO en ben over 3 maandjes klaar. Nu weet ik nog niet wat mijn vervolgstudie word. Ik hoorde dat de overstap van MBO naar HRM een grote stap is. Kunnen jullie iets meer over vertellen? Heeft iemand hier zelf ervaring mee?
  Loes
  vroeg 2 maanden, 1 week geleden
  Ilse
  zei 2 maanden, 1 week geleden

  Hi Loes, goede vraag. Ik ben destijds (meer dan 10 jaar geleden) ook van VMBO-t, MBO naar HBO HRM gegaan. Ik vond het met bepaalde vakken best pittig (economie bijv.) merkte dat ik daar een gat had ten opzichte van VMBO en HAVO leerlingen. Anderzijds, had ik weer een voorsprong door MBO opleiding met bijv. werken in projecten en al weer meer stage gelopen is andere ervaring in je rugzak. Dus eigenlijk is de stap niet zo groot, maar met bepaalde vakken heb je wellicht iets meer tijd nodig om weer in de materie te komen (was bij mij zo), maar het is absoluut mogelijk. Succes met je keuze maken en afronden van je MBO!

 • Human Resource Management
  Hoi Laura, Ik heb een droom om later in het buitenland te werken. Ik doe nu de mbo opleiding hrm en wil graag doorstuderen. Nu vraag ik mij af of ik bij deze opleiding de kans krijg om mij internationaal te ontwikkelen. Zou ik bijvoorbeeld in het buitenland stage kunnen lopen? Bedankt!!
  Kelly
  vroeg 4 maanden, 4 weken geleden
  Dilara
  zei 4 maanden, 4 weken geleden

  Hi Kelly!
  Wat een mooie ambitie om mee aan de slag te gaan. Via deze opleiding heb je de mogelijkheid om in het buitenland een stage of minor te volgen. Echter, wil jij je internationaal oriënteren raad ik je aan om ook eens bij e-hrm te gaan kijken. Dit is de internationale versie van hrm en wordt gegeven in Enschede.

  Nog 1 antwoord Toon minder antwoorden

 • Human Resource Management
  Ik kom van MBO niveau 3 en heb gezien dat je vanaf 21 jaar een 21+ onderzoek kunt doen voor de opleiding kun je je hier op voorbereiden? of kun je je überhaupt voorbereiden voor de opleiding zonder dat op een MBO school te doen?
  Tjerk
  vroeg 1 jaar, 5 maanden geleden
  Ilse
  zei 1 jaar, 5 maanden geleden

  Hi Tjek, op de 21 toelatingstest (moet) kun jij je zeker voorbereiden. Kijk maar eens op google voor testen, maar informeer ook zeker voor meer info op het Saxion zelf hierover.

 • Human Resource Management
  Hoi! Ik ben geïntresseerd in HRM maar na wat online rondkijken heb je voor alle banen minimaal 1- 3 jaar ervaring nodig?? Was je niet bang dat je niks kon vinden? En is het moeilijk om een baan te krijgen?
  Marijke
  vroeg 1 jaar, 9 maanden geleden
  Ilse
  zei 1 jaar, 9 maanden geleden

  Hi Marijke, veel junior banen rekenen stage ook als ervaring, dus dat is echt prima te doen hoor! Ik kon na mn afstuderen bij mijn stage bedrijf en ook afstudeerbedrijf aan de slag (luxe probleem...) dus laat je daar niet door tegen houden. Succes!

  Nog 1 antwoord Toon minder antwoorden

 • Human Resource Management
  Hallo, ik vroeg mij af wat de verdeling in vakken is als je na het 1e jaar gaat kiezen voor een richting. Bijvoorbeeld 60% financieel 40% mens enz. als je financieel kiest. Ik ben bang dat als ik een richting kies minder van de andere af weet en dat een nadeel is voor als ik later een baan krijg.
  Sanne
  vroeg 2 jaar, 2 maanden geleden
  Romy
  zei 2 jaar, 2 maanden geleden

  Hoi Sanne,
  Als je een richting kiest ga je je focussen op die richting. De beide richtingen hebben overlap in de vakken en onderwerpen. Als je iets van beide richtingen wilt mee krijgen kun je dit oplossen door een minor te volgen over de richting die je niet had gekozen. Uiteindelijk krijg je, ongeacht welke richting je kiest, op je diploma de naam: HRM Bachelor. Hiermee kan je in het hele HRM werkveld terecht met je diploma, ongeacht welke richting je hebt gekozen.

  Nog 1 antwoord Toon minder antwoorden

 • Human Resource Management
  Ik heb een vraagje, ik studeer op dit moment marketing & communicatie met de uitstroom evenementenorganisatie. Kan ik na deze opleiding HRM gaan doen? Of sluit mijn opleiding dan niet goed genoeg aan?
  Yaël
  vroeg 2 jaar, 5 maanden geleden
  Ilse
  zei 2 jaar, 5 maanden geleden

  Hoi Yaël, ik heb na mijn vmbo, detailhandel op het mbo behaald alvorens aan de HRM opleiding te starten. Ook geen ‘logische’ route, maar niets is onmogelijk ;)
  Daarbij kan juist de achtergrond marketing en communicatie je juist straks helpen / sterker maken als HR professional, er zijn meer raakvlakken dan je denkt! Succes met je volgende stappen. Groet, Ilse

 • Human Resource Management
  Hoe wisten jullie dat de opleiding HRM echt iets voor jullie was? De vakken van de opleiding spreken mij wel aan maar ik twijfel namelijk best wel of ik het leuk genoeg zou vinden voor een baan in de toekomst.
  Nina
  vroeg 3 jaar, 1 maand geleden
  Meike
  zei 3 jaar, 1 maand geleden

  Heel goed dat je de vakken van de opleiding hebt bekeken. Naast de vakken heb ik mij verdiept in de toekomstige beroepen waarin je terecht kan komen na deze opleiding en heb ik mensen uit dit beroepenveld benaderd. Deze opleiding is ook juist heel geschikt voor als je twijfelt over die baan in de toekomst omdat je breed opgeleid wordt en verschillende kanten op kan zowel tijdens de opleiding als na de opleiding.

  Nog 2 antwoorden Toon minder antwoorden

 • Human Resource Management
  Hoihoi! Momenteel zit ik in het laatste jaar van de MBO opleiding Sociaal Maatschappelijk Dienstverlener, en ik wil volgend schooljaar graag starten met HRM voltijd in Enschede. Nu ben ik erg slecht in rekenen, is de opleiding dan wel haalbaar? En hoe zit het qua engels? Groetjes Britt
  Britt
  vroeg 3 jaar, 6 maanden geleden
  Ilse
  zei 3 jaar, 6 maanden geleden

  Hoi Britt,
  Leuk dat je vanuit het MBO de stap gaat maken naar het HBO. Heb ik ook gedaan. Ik was niet zo goed in economie maar heb ook mijn HRM diploma;). Ik denk dat begrijpen van kosten belangrijker is dan het uitrekenen zelf. Ik ben ook geen rekenwonder, maar gelukkig is de rekenmachine uitgevonden en zijn er veel Tools voor berekeningen. Ik zal dat dus niet echt als een probleem zien. Als je maar wilt, dan komt de rest wel (desnoods met extra hulp)! Mbt Engels, durf ik geen antwoord op te geven, toen ik, inmiddels al meer dan 6 jaar geleden afstudeerde, werd alles net wat internationaler... dus andere ambassadeurs, vul maar aan! Succes. Groetjes Ilse

  Nog 1 antwoord Toon minder antwoorden

 • Human Resource Management
  Dag dames,Ik heb interesse in de opleiding HRM, al een tijdje maar ben hier nooit eerder aan begonnen. Stom he?Nou heb ik interesse in de deeltijd variant, omdat voltijd studeren voor mij helaas geen optie meer is.Hebben jullie enig idee of dit vakkenpakket lijkt op de voltijd?
  Sylvahna
  vroeg 3 jaar, 10 maanden geleden
  Ilse
  zei 3 jaar, 10 maanden geleden

  Beste Sylvahna,
  het is gelukkig nooit te laat om te doen - wat je wilt doen. Dus alleen maar super goed dat jij er alsnog aan gaat beginnen! Beter laat dan nooit ;). Ik durf alleen geen antwoord te geven op je vraag, behalve dat ik nieuwsgierig ben, waarom je dat zo specifiek wilt weten. Uiteindelijk ontvangen Voltijds en deeltijds studenten het zelfde diploma (Bachelor HRM). Succes met je vervolg-stappen!
  Groetjes, Ilse

  Nog 2 antwoorden Toon minder antwoorden

Ilse

Stel je vraag aan Ilse

karakters over:

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Posts

Alle posts van Ilse

 • #HR stage plek - #NOS - #Hilversum #intosaxion #stage https://t.co/qFuZWCgrue

 • Mooie junior #hr advies rol #vacature #Zwolle #IntoSaxion https://t.co/TpjXvApM0d

 • #HR bijbaan #Utrecht #student #IntoSaxion https://t.co/llvXKgDB7W

 • Aanwezig, ga ik nog Twitteraars tegen komen? #NVP #HRm #IntoSaxion https://t.co/PmW44WObpe

 • Aangemeld #HRTechnovation #Congres -Wie ga ik tegenkomen? #HR #IntoSaxion @nvp https://t.co/MGcVvny1mY #NVP

 • Eerste werkweek achter de rug #JusdaEurope - Wijchen. Wat een #energie en bevlogenheid! Wauw! Volgende week introductie in #Pardubice #onboarding #HRM #IntoSaxion https://t.co/zFIbmw3VWF

 • Iemand nog interesse in -oude- #HRM #IntoSaxion #studieboeken #P&O ?! https://t.co/oMZEuFBJKc

 • #stage #vacature #HRM #IntoSaxion https://t.co/zmPAB5UnnK

 • Aanwezig! Wie ga ik daar nog meer tegenkomen? #HRM #HR #IntoSaxion #NVP #SollicitatieCode https://t.co/JQ2UwpcEWV #solliciteren @nvp https://t.co/tCRhwHaHr9

 • Stageplek @staatsbosbeheer #HRM #IntoSaxion https://t.co/LDxPnIjndK

 • Zin in! Vanaf heden commissielid @nvp sollicitatiecode #HRM #IntoSaxion #Solliciteren https://t.co/qNJxWDSewP https://t.co/qDObZmna5l

 • Leuke starters functie #junior #HR #Adviseur #IntoSaxion #Gelderland #vacature https://t.co/GOSr22WacW

 • Sinds vandaag 'live' @HollandColours met @ADPnl ESS #digitalisering oa #AdpMobile #gaaf ! #EHRM #IntoSaxion #HRM

 • Mooie #HBO #starters #job #IntoSaxion #HRM #assistent Amsterdam via @IrenePerk https://t.co/KNjWY9RtKY

 • Na de burn-out en de bore-out is er nu ook de fade-out https://t.co/liZUX5H6AM #IntoSaxion #HRM

 • Startersjob #IntoSaxion #HRM https://t.co/HciHKoh4kg

 • Vandaag mocht ik op de koffie @werkstreefkerk te #Ermelo wat een pracht pand en top organisatie #HRM #IntoSaxion

 • #HRM #IntoSaxion #vacature https://t.co/K53QdCnh3g

 • Wij hebben plek voor een HBO student #Bedrijfseconomie #stage #Apeldoorn https://t.co/FQz19lfUds #IntoSaxion

 • Straks #webinar #e-HRM #Optima #Forma #nieuwsgierig #IntoSaxion #HRM

Laad meer