Mindel

Mindel nl

studeert Integrale Veiligheidskunde
komt uit Nederland

Mijn naam is Mindel Leene, ik ben vierdejaars student Integrale Veiligheidskunde in Deventer. Voordat ik aan deze studie begon heb ik mijn HAVO diploma gehaald op het Ichthus College in Kampen.

Ga naar opleiding stel een vraag

Beantwoorde vragen

Dit zijn alle vragen die Mindel heeft beantwoord

 • Integrale Veiligheidskunde
  Heeft deze opleiding ook een studievereniging? Zo ja, welke studies vallen hier dan onder?
  lisa
  vroeg 1 jaar, 11 maanden geleden
  Mindel
  zei 1 jaar, 11 maanden geleden

  Hoi Lisa,
  Ja, de opleiding heeft een studievereniging, dit is CEMENTi. Dit is de studievereniging van de academie waar Integrale Veiligheidskunde en de volgende opleidingen onder vallen: bedrijfskunde, bestuurskunde, rechten, security management, ruimtelijke ordening, sociaal juridische dienstverlening en vastgoed & makelaardij.

 • Integrale Veiligheidskunde
  Hoelang is een gemiddelde schooldag bij de opleiding intergrale veiligheidskunde?
  Lala
  vroeg 1 jaar, 12 maanden geleden
  Mindel
  zei 1 jaar, 11 maanden geleden

  Hallo Lala, het aantal lesuren per week is ongeveer twintig, verdeelt over drie of vier lesdagen. Dit kan verschillen per opleidingsjaar en per semester. Een schooldag duurt altijd minimaal drie uur. Langere lesdagen duren ongeveer zes tot maximaal acht uur, inclusief pauze. Tijdens de stageperiodes ben je fulltime aan het werk.

  Ik hoop hiermee je vraag beantwoordt te hebben.

 • Integrale Veiligheidskunde
  Welke vakken zijn het belangrijkst?
  Famke
  vroeg 1 jaar, 12 maanden geleden
  Mindel
  zei 1 jaar, 11 maanden geleden

  Hallo Famke, ik neem aan dat je met je vraag bedoelt welke vakken belangrijk zijn in het vervolg van de opleiding en voor de stage en het afstuderen.
  Dan zou ik zeggen de onderzoeksvakken waarin je kwalitatieve en kwantitatieve onderzoeksvaardigheden aangeleerd krijgt erg belangrijk zijn. Deze vakken zijn belangrijk omdat ze je in staat stellen een onderzoeksplan op te stellen en op een betrouwbare manier onderzoek te doen. Deze vaardigheden komen van pas bij de verschillende opdrachten waar je aan werkt tijdens de opleiding, alleen of in groepsverband, of tijdens je stage als je onderzoek gaat doen en ook als je uiteindelijk gaat afstuderen.
  Je krijgt verschillende onderzoeksvakken in de eerste twee jaar van de opleiding, deze geven je een goede basis voor het vervolg van de opleiding.

  Daarnaast krijg je tal van andere vakken op het gebied van veiligheid en recht, natuurlijk zijn deze vakken ook belangrijk omdat je immers breed opgeleid wordt tot veiligheidsprofessional met kennis van verschillende facetten van veiligheid.

  Ik hoop dat ik je vraag beantwoord heb, mocht dit niet zo zijn stel dan gerust nog een vraag!

 • Integrale Veiligheidskunde
  Kan ik na deze opleiding ook bij de politie aan de gang?
  Daan
  vroeg 1 jaar, 12 maanden geleden
  Mindel
  zei 1 jaar, 11 maanden geleden

  Hallo Daan, je kunt na het afronden van de opleiding solliciteren bij de politie, net als andere HBO afgestudeerden. Het is niet zo dat je na het afronden van de opleiding automatisch bij de politie aan het werk kunt, je moet net als andere kandidaten de selectieprocedure doorlopen om te kijken of je geschikt bent voor de politie.

 • Integrale Veiligheidskunde
  Goedendag ambassadeurs!! Ik ben Bert Schreuders en beheer een studiecentrum in Paramaribo van de Open Universiteit. Ik ben op zoek naar een stagiaire van Integrale Veiligheidskunde, te starten in februari 2019, duur 6 maanden. Doel is een awarenessprogramma opzetten voor Arbo-zaken in Suriname.
  Bert
  vroeg 2 jaar, 2 maanden geleden
  Mindel
  zei 2 jaar, 2 maanden geleden

  Dag Bert,
  Er kan contact opgenomen worden met het Saxion Informatie Centrum (info@saxion.nl).
  Zij kunnen u in contact brengen met de afstudeercoördinator voor de opleiding Integrale Veiligheidskunde.

 • Integrale Veiligheidskunde
  Wat voor vakken krijg je allemaal bij de opleiding?Waar is de opleiding vooral op gericht?Wat is het verschil tussen ivk en security managment?Wat kan je later met deze studie worden?Hoe is het arbeidsperspectief van deze studie? Alvast bedankt!
  Chimene
  vroeg 4 jaar, 9 maanden geleden
  Mindel
  zei 4 jaar, 9 maanden geleden

  Hoi Chimene,

  Als aanvulling op het antwoord van Freddy. Onderstaand een link naar informatie over Security Management en een link naar informatie over Integrale Veiligheidskunde. Omdat ik zelf IVK studeer weet ik weinig van Security Management. Je kan door middel van de onderstaande informatie de beide opleidingen vergelijken. Ook is er op de webpagina van beide opleidingen een link naar 'studie in cijfers' hierin staat ook informatie over het arbeidsperspectief.

  http://www.saxion.nl/studeren/kiezen_en_kennismaken/Studiekiezer/abrr/security%20management_vt/security-management_vt_ape/ (Security Management)

  http://www.saxion.nl/studeren/kiezen_en_kennismaken/Studiekiezer/abrr/integrale%20veiligheidskunde/integrale%20veiligheidskunde_vt_dev_ens/ (IVK)

  Mocht je nog meer vragen hebben, dan hoor ik dat graag.

  Groeten, Mindel

Mindel

Stel je vraag aan Mindel

karakters over:

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Posts

Alle posts van Mindel

 • Wat ben je na je studie van plan?


  • Mindel zegt

   Zo snel mogelijk aan het werk.

 • Welke sociale media gebruik je om te communiceren met docenten?


  • Mindel zegt

   Whatsapp