Bennie

Bennie nl

studeert Tourism Management
komt uit Nederland

3e jaars HTRO student /Energiek /Reizen /Cultuur /Taal /Lezen /Azië

Ga naar opleiding volg @BL_O_O_BL stel een vraag

Beantwoorde vragen

Dit zijn alle vragen die Bennie heeft beantwoord

 • Tourism Management
  Hoe waren de eerste dagen met de nieuwe studenten ? Was het ongemakkelijk of juist heel gezellig ?
  Janice
  vroeg 2 jaar, 1 maand geleden
  Bennie
  zei 2 jaar, 1 maand geleden

  Hi Janice!

  Mijn eigen dagen in de opleiding waren een combinatie. Ik kwam zelf net van havo af en niemand die kende deed HTRO in Deventer. Dus op de eerste dag was het voor mij wel wat 'ongemakkelijk', aangezien ik niemand kende. Echter werd het heel snel gezellig, omdat er ook andere studenten waren die in dezelfde positie als ik zaten. Dus kan ga je snel met elkaar aan de praat en maak je alvast bekenden. Verder vond er al snel een groepsopdrachten en -reizen plaats om de studenten elkaar beter te laten leren kennen, hierdoor was het ook al snel gezellig.

  Ik kan zelf concluderen dat het in het begin gewoon wat 'awkward' is, maar dat het heel snel voorbij gaat.

  Mocht je nog andere vragen hebben, dan horen we het graag.

  Met vriendelijke groet,

  Bennie Lee

  Nog 1 antwoord Toon minder antwoorden

 • Tourism Management
  Heb je veel lange dagen en veel tussenuren?Is dat pak halen verplicht of mag je zelf ook gewoon een rok blazer en blouses halen?
  Malissa Zwanikken
  vroeg 2 jaar, 11 maanden geleden
  Bennie
  zei 2 jaar, 10 maanden geleden

  Beste Malissa,

  1. Het rooster verschilt per kwartiel, waardoor het moeilijk is om het precies uit te leggen. Er zijn dagen dat je drie vakken per dag hebt en soms maar één vak per dag. Tussenuren verschillen hierbij ook. Voor een voorbeeld kun je het beste op de onderstaande link klikken en dan kijken naar week 2.5 oid. Ik hoop dat je hiermee dan een beeld krijgt. http://roosters.saxion.nl/schedule/week:-4/group:DHT1VA

  2. Voor de opleiding is het verplicht om representatief eruit te zien, het is van belang dat je er gewoon net uitziet op bepaalde momenten. Het beste is om colbert, blouse, rok en/of pantalon te hebben die bij elkaar passen, deze mag je zelf aanschaffen.
  Als je pak qua uniform bedoelt, dan nee. Het grijze pak met groene das/pochette is bij de opleiding HTRO afgeschaft, vandaar dat je nieuwe studenten zelf iets nets moeten aanschaffen.

  Ik hoop je vragen goed beantwoord te hebben, bij verdere vragen horen wij het graag!

  Met vriendelijke groet,

  Bennie Lee

 • Tourism Management
  Hallo!Ik zou graag op een vliegveld of voor een luchtvaartmaatschappij werken. Maar ik vraag me af of dat kan met deze opleiding, ik kan er namelijk niets over op internet vinden. En welke opleiding zou ik er anders voor moeten doen?
  Romy
  vroeg 2 jaar, 11 maanden geleden
  Bennie
  zei 2 jaar, 11 maanden geleden

  Hi Romy,

  Kort gezegd, dat is mogelijk als je de juiste ervaring hebt voor een bepaalde functie. Echter is je vraag nogal breed, want er zijn zoveel verschillende functies binnen deze organisaties.
  Het ligt er maar net aan waar je interesses liggen, waar jij werkervaring en kennis van hebt en natuurlijk of je geschikt wordt gevonden door de organisatie zelf.

  Qua verdere opleidingen heb je bijvoorbeeld voor (grond)stewardess de specifieke vakopleiding luchtvaartdienstverlening en qua techniek heb je de opleiding Aviation in Amsterdam.

  Hopelijk geeft dit antwoord, zo niet vraag dan gerust door.

  Nog 1 antwoord Toon minder antwoorden

 • Tourism Management
  Welke boeken van het eerste jaar heb je sowieso nodig in het tweede jaar? Ik wil namelijk de boeken die niet meer nodig zijn, opsturen naar Studieboekencentrale. En worden alle (verplichte) boeken die op de boekenlijst van het tweede jaar staan ook daadwerkelijk gebruikt?
  Bo
  vroeg 3 jaar, 4 maanden geleden
  Rianne
  zei 3 jaar, 4 maanden geleden

  Hi, ik heb altijd tot de eerste les van elke module gewacht tot ik nieuwe boeken bestelde. Voor het 2e jaar heb ik misschien 4 boeken gebruikt, meer niet. En af en toe pak ik er nog een boek bij van het eerste jaar om iets na te kijken, maar naar mijn mening was het niet nodig om ze nog te hebben. En als je nog wel een boek nodig hebt kan je hem altijd lenen @bieb of kopie maken van klasgenoot. Ik hoop dat ik hiermee je vraag een beetje beantwoord, als je nog meer vragen hebt hoor ik het graag!

  Nog 1 antwoord Toon minder antwoorden

 • Tourism Management
  Hoe zag jullie studiereis/excursies er in het eerste jaar uit? Waar kan je bijv. naar toe gaan en voor hoe lang?
  Kim
  vroeg 3 jaar, 7 maanden geleden
  Bennie
  zei 3 jaar, 7 maanden geleden

  Hi Kim,

  De studiereizen hebben over het algemeen een programma van 5 dagen, dus bijvoorbeeld van maandag tot vrijdag. Veel mensen kiezen er ook voor om bijvoorbeeld een weekendje eerder te gaan of langer te blijven, zodat ze meer van de bestemming zien. Nog een opmerking hierbij is dat er soms uitzonderingen qua duur studiereis, soms kan het een langer programma zijn, waardoor je langer blijft.

  In het eerste jaar heb je 2 studiereizen: Studiereis Limburg, redelijk snel in het begin om kennis te maken met het werkveld en de hospitality branche. Daarnaast heb je de tweede studiereis rond april waarbij het gaat om city trips om de toeristische sector in het buitenland te verkennen.
  De bestemmingen bij mij in 2013-2014 waren toen Istanbul (5 dagen), Marrakech (7 dagen), Reykjavik (5), Riga (5), Boedapest (5), Lissabon(5) en een thuisblijf alternatief. Dit aanbod verschilt alleen wel per jaar, zo wordt er altijd rekening gehouden met verschillende factoren, zo waren dit jaar (2016) voor de eerste klassers Istanbul en Marrakech vervangen ,door Barcelona en St. Petersburg, vanwege de situatie rondom IS.

  In het tweede jaar (2014-2015) ben ik weer op een studiereis geweest voor het vak ondernemen in toerisme en recreatie. Deze keer ging de reis naar Londen, en stond in het kader van een eigen onderneming starten die aan toerisme en recreatie is verbonden. De reis was voor inspiratie, maar ook om te leren hoe verschillende ondernemers hun eigen zaak hebben opgericht.

  Momenteel zit ik nu in het derde jaar(2015-2016) en hierbij moesten wij in het moduul Destination Development & Management van een bepaald land een toeristische bestemming maken. Het land was Suriname en om een beeld te krijgen hoe we Suriname op de kaart konden zetten als toeristische bestemming, werd er een studiereis van 2 weken (in november) aangeboden naar Suriname. Voor mij was dit de BESTE studiereis van allemaal.
  Voor beelden --> https://vine.co/tags/danpaatiriverlodge

  Nog een opmerking bij de studiereizen, is dat er naast de studiereizen ook een alternatief is om in Nederland te blijven, aangezien niet iedereen de behoefte of het budget ervoor heeft.

  Hopelijk is je vraag beantwoord!

 • Tourism Management
  Hoi, In september ga ik beginnen met HTRO of tourism management. Mijn Engels is niet super goed maar ben benieuwd of het dan ook echt onmogelijk is om te studeren in het Engels. Ligt het niveau heel hoog?
  Lana
  vroeg 4 jaar, 4 maanden geleden
  Michelle
  zei 3 jaar, 10 maanden geleden

  Hey Lana! Ik ben persoonlijk ook niet goed in Engels, en heb daarom het risico niet durven nemen om tourism management te volgen. Achteraf gezien had ik dit best kunnen doen. Het vak Engels is veel werk, maar absoluut niet onmogelijk. Ik ben zeker niet goed in Engels, maar haal als ik er goed voor werk ook gewoon voldoendes. Daarentegen hoor ik van veel dat bij tourism management de schakel snel om is en dat je snel leert denken in het Engels. Doe voor de zekerheid een meeloopdag bij Tourism Management, zodat je ervaart hoe het in het Engels gegeven wordt. Ik kan je in ieder geval vertellen dat het bij HTRO goed te doen is. Veel succes met je keuze!

  Nog 1 antwoord Toon minder antwoorden

 • Tourism Management
  Hoe diep wordt er ingegaan op het economische gedeelte van de opleiding? Neemt het een groot gedeelte van de opleiding in beslag?
  Kim-Truc Nguyen
  vroeg 3 jaar, 8 maanden geleden
  Rianne
  zei 3 jaar, 8 maanden geleden

  Hi! Ten eerste goed dat je de moeite neemt om je vragen te stellen! Ik zeg altijd: Het is een economische opleiding met de focus op toerisme. Het is geen must dat je economie leuk vind, maar een klein beetje gevoel moet je er wel voor hebben. In het eerste jaar krijg je Bedrijfseconomie, management&organisatie en marketing als economische vakken, hier leer je de basis. En in de verdere opleiding zal dit wel telkens terug komen. Bijv. een hotelexploitatie die je moet opzetten, daar hoort ook een stuk economie bij (balans, resultatenrekening, ga ik winst maken?)
  Conclusie: Ja, het neemt wel een groot gedeelte van de opleiding in beslag (zo'n 30% voor mijn gevoel), maar het is wel allemaal in een toeristische context en dat maakte het voor mij uiteindelijk leuk. Ook maak je vaak de opdrachten voor vakken met economie in groepjes, dus je kunt hierbij veel van elkaar leren. Ik hoop je hiermee een beetje geholpen te hebben met je keuze en als je meer vragen hebt hoor ik het graag!
  Groetjes, Rianne

  Nog 1 antwoord Toon minder antwoorden

 • Tourism Management
  Wat is het verschil tussen HTRO en andere soortgelijke opleidingen zoals vrijetijdsmanagement, eventmanagement, toeristisch management etc.?
  Kim
  vroeg 3 jaar, 8 maanden geleden
  Bennie
  zei 3 jaar, 8 maanden geleden

  Htro is naar mijn mening vooral toeristisch gericht met een klein stukje recreatieve (event management) aspecten. Van de andere opleidingen denk ik dat ze een specifieke focus hebben, maar goed, die staan wel beschreven op de websites van de scholen die de opleidingen aanbieden.

  Nog 1 antwoord Toon minder antwoorden

 • Tourism Management
  Welke kwaliteiten / interesse zijn nodig om HTRO te doen?
  Kim
  vroeg 3 jaar, 8 maanden geleden
  Bennie
  zei 3 jaar, 8 maanden geleden

  Naar mijn mening:
  -Interesse voor reizen. Aangezien je dit vaak doet door middel van stages en studiereizen.
  -Communicatieve vaardigheden, aangezien je wel in de eerste twee jaren Engels en een andere mv taal hebt om te leren. En daarnaast dat je contact weet te maken met de mensen om je heen. Niet alleen om informatie door te geven bij projecten maar ook omdat je in het werkveld met mensen moet omgaan en het dus niet echt fijn is als je een stil persoon bent.
  -Taal & Cultuur, taal spreekt voor zich. Cultuur aangezien je later in een werkveld kan komen waar de culturen verschillen en de waardes en gewoontes natuurlijk ook. Je moet dus weten hoe je zaken moet doen met internationale contacten.
  -Economisch kennis. Economische aspecten komen elk jaar terug bij vakken. Dus een basis van m&o is handig.
  -Stressbestendig. Onder druk presteren als er last minute wijzigingen zijn met je project voor evenementen bijvoorbeeld. Maar dit is bij alle opleidingen en banen zo dat je weet een oplossing te vinden voor een probleem op korte termijn.
  -Gevoel voor gastvrijheid. Gezien je in de hospitalitt industry komt is het belangrijk dat je kan omgaan met dienstverlening en mensen. Als je In de horeca werkt weet je dat je je netjes moet gedragen en kleden en hoe je mensen moet behandelen. Zelfde is het met de opleiding, je moet het mensen naar de zin maken. Maar goed bij elke baan tegenwoordig moet je goed tegenover je klanten zijn.

  Verdere skills zijn organisatorisch, pro-active, zelfstandig maar ook in teamverband kunnen functioneren, internationaal georiënteerd, en natuurlijk gemotiveerd voor de opleiding

 • Tourism Management
  Ben je in het werkveld/stage actief in de praktijk bezig? (dus niet kantooruren waarbij je 8 uur op een dag alleen maar achter de computer zit)Of ligt het eraan welke functie je doe? Ik ben namelijk een persoon die niet altijd hele dag op 1 plek kan blijven zitten met eentonig werk daarnaast.
  Kim
  vroeg 3 jaar, 8 maanden geleden
  Bennie
  zei 3 jaar, 8 maanden geleden

  Dat is heel moeilijk te zeggen, aangezien het heel erg aan de functie/stage ligt. Dit moet jezelf beslissen. Wel moet ik zeggen dat in het algemeen je als manager vaak achter de schermen op een kantoor achter je computer bezig bent om alles te regelen en af en toe wat moet doen waarvoor je extern gaat bijvoorbeeld afspraak met een relatie om plannen te bespreken. Daarnaast moet ik zeggen dat ik nu stage loop en het wel went om zo lang te zitten. In de pauze loop ik even door de stad om een frisse neus te halen en ook telkens naar de koffiemachine lopen zorgt ook weer voor de huidige beweging en afleiding. En ook al heb ik een stage op een kantoor, moet ik eerlijk zeggen dat ik "doodgegooid" wordt met verschillende en uitdagende projecten, dus eentonig is het voor mij niet.

 • Tourism Management
  Hoeveel studiepunten is nodig om het eerste jaar te halen?
  Kim
  vroeg 3 jaar, 8 maanden geleden
  Bennie
  zei 3 jaar, 8 maanden geleden

  51 om over te gaan. Maar 60 om je propedeuse te halen en officieel het eerste jaar afgerond te hebben.

 • Tourism Management
  Is het moeilijk om een (betaalbare) kamer in Deventer te vinden met een goede ligging? (dichtbij school, cs, makkelijk met ov, dichtbij supermarkt etc.)
  Kim
  vroeg 3 jaar, 8 maanden geleden
  Bennie
  zei 3 jaar, 8 maanden geleden

  Ik woon zelf niet op kamers dus kan ik niet veel over zeggen. Het antwoord ligt namelijk helemaal van jezelf af. De prijzen variëren inderdaad op basis van kamergrootte, afstand, faciliteiten enz. Je kan beter op websites als kamernet, kamerpagina's op Facebook gaan kijken om een beter idee te krijgen.

Bennie

Stel je vraag aan Bennie

karakters over:

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Posts

Alle posts van Bennie

 • Laatste stagedag lekker afsluiten. Heerlijke bami en risolle van de toko in Elst! #intosaxion https://t.co/VrzkZE0Wlz

 • Top evenement om bij te zijn! #intosaxion https://t.co/WGhG6lkIt5

 • Presentatie over de marketing strategie van mijn stagebedrijf bij Outdoor Gelderland bijwonen. #intosaxion https://t.co/urZe1owgXA

 • Lekker decadent verhuizen voor een nieuwe kamer met de taxi. Hehe #intosaxion https://t.co/iAR49Z0Dsu

 • Heerlijk voor stage bij @burgerszoo! Geweldige plek en super service! #gastvrijheid #intosaxion #summerclasscbg https://t.co/XcYe9hHxmq

 • Clinic schermen gehad #opPapendal! #leuk #hotel #intosaxion https://t.co/9Wq01qdH3g

 • Personal delivery spelen en promotie maken #intosaxion #lre https://t.co/FIvvz5JJJx

 • Afscheid van de stagiaires! #rbtkan #intosaxion #smoothie #stage 🍹🍹🍹 https://t.co/kJOlvociT0

 • Sunday #intosaxion https://t.co/OiND3y1H71

 • Altijd leuk, een stagebegeleider die aan het #pbp doet. #intosaxion #vezelrijkekwarktaart https://t.co/HyWbDD9TO5

 • Computer die vastloopt terwijl we bezig zijn met onze verslagen... #hartstilstandmoment #happyendgelukkig #intosaxion

 • Onderzoeksdag #intosaxion #buyerpersonas #research #marketing #deadlinestress https://t.co/GJiiclhWwB

 • Van #rbtkan gekregen. Super handig voor in de sportschool! #visitVeluwe #regioarnhemnijmegen #intosaxion 😁😁😁 https://t.co/hlxgz3ahN2

 • Auto van @hondawesselink terugbrengen. #giro #visitVeluwe #intosaxion #rbtkan https://t.co/Xn3ZI1RPCm

 • Yassss plan van aanpak goedgekeurd voor stageopdracht #intosaxion #blij 😁😁😁

 • Handig dat ik in elke tas een pakje #kauwgom stop. Freshhh voor vergaderingen! 😬 #intosaxion

 • Interessante en informatieve dag bij @jaarbeurs door @MPINL! #mpinl #GMID16 #intosaxion https://t.co/pFrmX6to8t

 • Stageverslag #stress #intosaxion #DeadlineDay

 • Verslag over #buyingpersonas maken... Pittig #intosaxion #buying #personas

Laad meer