Ik studeer niet meer bij Saxion en beantwoord geen vragen meer.
Berichten die ik heb geplaatst vind je nog wel terug op IntoSaxion.nl!

Demi

Demi en nl

studeerde Hotel Management
komt uit Nederland

Hoi! Ik ben Demi, 19 jaar en ik ben een nederlandse derdejaars student Hotel Management. Naast mijn studie werk ik in een hotel, ga ik naar de sportschool en ben ik niet vies van een avondje stappen

Ga naar opleiding volg @remisemidemi stel een vraag

Beantwoorde vragen

Dit zijn alle vragen die Demi heeft beantwoord

 • Hotel Management
  Hai, ik ben Maartje en ik heb een aantal vragen over deze opleiding: - Wat vind jij het leukst/minst leuk aan de opleiding? - Hoe groot zijn de klassen ongeveer? Ik heb belangstelling voor de engelstalige versie en heb havo gedaan, is dit dan goed te doen? Wat is jullie ervaring?
  Maartje
  vroeg 2 jaar, 11 maanden geleden
  Demi
  zei 2 jaar, 11 maanden geleden

  Hoi Maartje, bedankt voor je vraag.. hopelijk heb je aan mijn antwoord hieronder voldoende.

  Wat ik heel erg leuk vind aan deze opleiding is de diversiteit aan vakken. Je leert over van alles wat. Wat ik jammer vind is dat er een plek ontbreekt om je opgedane kennis in de praktijk te oefenen. De enige momenten daarvoor zijn de stages.

  Ikzelf doe ook de Engelstalige variant van de opleiding, en ik heb net als jou de HAVO afgerond. Als je voor je eindexamen een voldoende haalt, zou je het zeker moeten redden. De meeste vaktermen leer je toch gaandeweg, en dus ook je engels.

  De grote van de klassen ligt deels aan de vakken. Zo zijn de talen vaak wat kleiner ingedeeld, maar is een vak zoals World Of Hotel Management wat ruimer ingedeeld. Wat ik me kan herinneren van mijn eerste jaar is dat er zo'n 20 a 25 personen in een klas zaten.

  Hopelijk heb je wat aan mijn antwoord, en heb je nog vragen dan kan je me altijd een berichtje sturen!

 • Hotel Management
  heey!Ik heb gezien dat je voor de Engelse opleiding een video en motivatie moet maken etc. Nu vraag ik me af, is dat heel streng, moet ik me zorgen gaan maken, want wordt je niet zo makkelijk aangenomen? Ook de selectiedag is natuurlijk in het Engels. Ben wel zenuwachtig. Wat is jullie ervaring?
  Anouk
  vroeg 3 jaar, 1 maand geleden
  Demi
  zei 3 jaar, 1 maand geleden

  Hoi Anouk!
  Je hoeft je echt niet al te veel zorgen te maken.
  Hoe zwaar het is, dat verschilt natuurlijk per persoon, maar de docenten met wie je het gesprek hebt tijdens de selectiedag snappen echt wel dat je zenuwachtig bent!
  En het voordeel van een video is dat je hem opnieuw en opnieuw kan filmen tot dat je denkt dat hij goed genoeg is!

 • Hotel Management
  I wanto to study Vieos games Designer and I want to know if I have to take exam to enter saxion ?
  Michelle
  vroeg 3 jaar, 7 maanden geleden
  Demi
  zei 3 jaar, 7 maanden geleden

  Hi Michelle!

  This is the hotel management page.
  I don't have the anwer for it, so it is best if you ask the game design page. ;-)

 • Hotel Management
  Hallo, ik heb een vraag over de intakeprocedure. Wat is precies de intakeprocedure en wat moet ik daar allemaal voor doen? Deze opleiding lijkt echt iets voor mij, vandaar mijn vraag. Via de site begrijp ik niet helemaal wat de procedure is. Groetjes, Kaylee
  Kaylee
  vroeg 3 jaar, 11 maanden geleden
  Demi
  zei 3 jaar, 11 maanden geleden

  Hoi Kaylee,

  Wat ik me nog kan herinneren van de intakeprocedure is dat ie sowieso verschilt. Het verschil zit in of je je aanmeldt voor de Nederlandse versie, of de Engelstalige..

  Hierbij de uitleg van de Engelstalige:
  Zodra je je hebt aangemeld voor de studie, krijg je van Saxion een email met inloggevens voor het inschrijfsysteem en een uitleg over de opdrachten.
  Je moet een video maken van jezelf waarin je jezelf introduceert, je vertelt waarom je hotel management wilt gaan doen, wat je verwacht van de opleiding etc. Daarnaast moet je een CV inleveren en een motivatiebrief.
  Als je dat gedaan hebt krijg je een uitnodiging om een test te maken. Deze toets test je rekenvaardigheden, je vermogen tot logisch nadenken en beredeneren. Ik weet niet in hoeverre deze test meetelt voor je toelating.
  Als je dit alle hebt gedaan krijg je nog een intakegesprek met een docent of andere medewerker van Saxion Apeldoorn. Daarna hoor je, op het moment zelf of via de e-mail, of je bent aangenomen of niet.
  Het is natuurlijk vanzelfsprekend dat alle opdrachten Engelstalig zijn als je je voor die opleiding aanmeldt.

  Ik hoop dat ik je vraag zo een beetje beantwoord heb!

 • Hotel Management
  Hoe lang duurt een (buitenland) stage gemiddeld?
  Rea
  vroeg 3 jaar, 11 maanden geleden
  Demi
  zei 3 jaar, 11 maanden geleden

  Hoi Rea!

  Op het moment zelf ben ik op buitenland stage in Barbados.... mijn stage duurt 6 maanden.
  Gemiddeld duren de stages tussen de 5 en 6 maanden. Zo is het wat makkelijker om aan je verplichte werkdagen 90 dagen te komen!

  Nog 1 antwoord Toon minder antwoorden

 • Hotel Management
  Hallo,hoeveel uren per dag/per week moet je echt op school aanwezig zijn voor colleges etc. niet de dingen, verslagen etc. die je ook thuis kan doen. Alvast bedankt voor de antwoord. Groetjes,Cornelia
  Cornelia
  vroeg 4 jaar, 1 maand geleden
  Demi
  zei 4 jaar, 1 maand geleden

  Hoi Cornelia!

  Je hebt geen leerplicht meer dus je hoeft niet verplicht op school te zijn. Er is maar 1 vak in het eerste en tweede leerjaar met een presentie plicht en dat is communicatie.
  Verder is t natuurlijk wel verstandig om gewoon te gaan omdat docenten veel ruimte geven om in de les de opdrachten te maken, dan kan je nl. gelijk feedback van de docent krijgen

 • Hotel Management
  Hoi meiden, ik heb een aantal vragen. Is de studielast zwaar? Als ik naar deze school ga moet ik namelijk 1.5 uur reizen. Welk niveau Engels krijgen jullie? Wat is de vroegste tijd om te beginnen en de laatste tijd dat jullie klaar zijn? Ik heb nog geen ervaring in de horeaca, is dit dan goed tedoen
  Jennifer
  vroeg 5 jaar geleden
  Marjolein Kurk
  zei 5 jaar geleden

  Hoi Jennifer,

  Ik antwoord even op al je vragen hier.
  De studielast vind ik niet zwaar, maar dit is heel afhankelijk van je vooropleiding en persoonlijk. Daarom kan ik hier niet zoveel over zeggen. Wel hebben veel mensen nog gewoon een bijbaan voor een dag/ een aantal dagdelen, dus dit is wel mogelijk.
  Meestal heb je rond de 16 contacturen. Voor de rest moet je veel samenwerken met klasgenoten en dus ben je wel meer tijd kwijt. Uiteraard heb je ook veel voor te bereiden voor de lessen, maar over het algemeen kom je niet aan de 40 uur, die er normaal staat voor een fulltime studie.
  De lessen beginnen om 8.30/ 45 in Apeldoorn en eindigen op z'n laatst 17.15 uur meestal. Je hebt echter zelden een dag van 8.30 uur tot 17 uur gelukkig;)
  Het niveau engels is lastig in te schatten, je krijgt business english, wat inhoudt dat je vocabulaire leert die nodig is in het hotelvak. Er zakken weinig mensen op, dus het is wel te doen.
  Op zondag en zaterdag ben je vrij, tenzij je een studiereis hebt (dit is max. 1/2 keer per jaar)
  Je hoeft geen horeca ervaring te hebben om de studie te doen, het kan je wel helpen, aangezien je dan al in de gastvrijheidswereld werkt.
  Of je hbo of mbo fast track moet gaan doen, kan ik je niet zeggen. Ik zou zeggen dat je moet doen waar jij je goed bij voelt. Als je in de keuken wilt werken, heb je aan de hotelschool niet veel. Je leert hier om te managen en niet om te koken in ieder geval.
  Tijdens je stage kun je van alle doen, werken in het restaurant, receptie, housekeeping etc. De eerste stage is operationeel, dus je gaat echt op de werkvloer meewerken. Hier kan je dus ook horeca ervaring op doen als je wil. Of je in de keuken kan werken, weet ik eigenlijk niet. Veel mensen doen het niet in ieder geval, dus wat hier de mogelijkheden voor zijn weet ik niet zo goed.
  Je gaat in principe alleen op stage, maar je kan in grotere bedrijven ook samen met iemand gaan of er zijn meerdere stagiaires. Waar je heen kunt gaan kun je bekijken op Oursaxionworld.nl bij de HBS (hospitality business school)

  Succes met je keuze!

  Nog 1 antwoord Toon minder antwoorden

 • Hotel Management
  Hoi meiden, ik zit te twijfelen om mbo fastrack te doen (2.5 jaar) of gelijk HBO hotelschool saxion. Hebben jullie klasgenoten die mbo fasttrack hebben gedaan? Hoe kijken zij hier op terug en vonden ze dit te makelijk of redelijk gaan? Hebben jullie op zondag activiteiten?
  Jennifer
  vroeg 5 jaar geleden
  Marjolein Kurk
  zei 5 jaar geleden

  zie antwoord op 472

  Nog 1 antwoord Toon minder antwoorden

 • Hotel Management
  Hoi meiden, hoeveel uur les krijgen jullie per week. Moeten jullie op zaterdag naar school?
  Jennifer
  vroeg 5 jaar geleden
  Marjolein Kurk
  zei 5 jaar geleden

  zie antwoord op 472

  Nog 1 antwoord Toon minder antwoorden

 • Hotel Management
  Beste Marjolein en Demi , bedankt voor het beantwoorden van mijn vragen. Ik heb er veel aan gehad! Ik ga 16 maart ook een meelopen met iemand. Groetjes Jennifer
  Jennifer
  vroeg 5 jaar geleden
  Marjolein Kurk
  zei 5 jaar geleden

  Veel plezier!

  Nog 1 antwoord Toon minder antwoorden

Posts

Alle posts van Demi

 • Ook ik ben aanwezig op de Open Dag van Saxion in Deventer.. kom gezellig naar de stand in de centrale hal #intosaxion