Emmy

Emmy en nl

studeert Hotel Management

Hoi! Ik ben Emmy en derdejaars International Hotel Management studente. Ik volg dus de internationale opleiding. Dit is super tof, want ik zit dus echt met medestudenten van over de hele wereld in de klas, wat de opleiding weer extra interessant maakt! Ik doe mijn best om jullie vragen te beantwoorden die jullie hebben over deze opleiding en natuurlijk alles dat hiermee te maken heeft :)

Ga naar opleiding stel een vraag

Beantwoorde vragen

Dit zijn alle vragen die Emmy heeft beantwoord

 • Hotel Management
  Hoe zit het met het praktijk gedeelte. Op andere scholen in Nederland zit er bijvoorbeeld een restaurant en hotel verbonden aan de school. Is dit hier ook zo?
  Anouk
  vroeg 3 jaar geleden
  Emmy
  zei 3 jaar geleden

  Hoi Anouk,

  Wat praktijk betreft, heb je voor de opleiding (international) hotel management een 'snuffelstage', 1 stage (al dan niet in het buitenland) voor 6 maand en daarna de keus tussen een minor of een tweede stage. Tevens zijn er keuzevakken te volgen in je derde leerjaar dus heb je het heft in eigen hand.
  Ondanks dat is de opleiding wel vooral theoretisch.

  Veel studenten krijgen hun ervaring tijdens hun bijbaan naast de studie.

 • Hotel Management
  heey!Ik heb gezien dat je voor de Engelse opleiding een video en motivatie moet maken etc. Nu vraag ik me af, is dat heel streng, moet ik me zorgen gaan maken, want wordt je niet zo makkelijk aangenomen? Ook de selectiedag is natuurlijk in het Engels. Ben wel zenuwachtig. Wat is jullie ervaring?
  Anouk
  vroeg 3 jaar geleden
  Emmy
  zei 3 jaar geleden

  Hoi Anouk,

  Wat ik je vooral aanraad te doen is jezelf zijn en laten zien dat je open en enthousiast bent. Je zal een individueel gesprek hebben met een docent naar aanleiding van je video en je motivatie. Ik weet niet hoe het nu gaat, maar ik had ook een persoonlijke digitale test die ik via internet moest maken (daar was ik persoonlijk heel zenuwachtig over).
  Maar dit individuele gesprek was voor mij echt heel ontspannen. Het gaat er de docent vooral omdat je gemotiveerd bent en je gaat samen kijken wat je plannen zijn e.d.. Verder was mijn gesprek vooral small talk.
  dus wees lekker jezelf en maak je niet te druk, je wordt redelijk makkelijk aangenomen als je kunt uitleggen hoe jij deze opleiding voor je ziet.

 • Hotel Management
  Kun je met HTRO en Hotel Management hetzelfde worden na de studie?
  Bart
  vroeg 5 jaar geleden
  Marjolein Kurk
  zei 5 jaar geleden

  Hoi Bart,

  Er is zeker veel overlap tussen de studies. Er zijn niet echt heel duidelijke beroepen die je kunt gaan doen na je studie, aangezien beide heel breed zijn. Bij htro zal je meer in de toerisme wereld terechtkomen en bij hotel management kan je in hotels, het bedrijfsleven of je als ondernemer ontpoppen. Zoals ik net al aangaf maakt het niet zoveel uit welke je kiest, het gaat er meer om vanuit welke invalshoek je wilt kijken. Hopelijk is dit antwoord een beetje verhelderend?

  Groetjes,
  Marjolein Kurk
  Hotel Management

  Nog 1 antwoord Toon minder antwoorden