Dorian

Dorian de en nl

studeert Creative Media and Game Technologies

Hallo, ich bin Dorian (23), folge seit 2014 meinen Wunschstudiengang Game Creation and Producing an der Saxion in Enschede. Ich freue mich auf eure Fragen! Hi, I'm Dorian, 23, student of Game Creation and producing at Saxion in Enschede since 2014. Feel free to ask me your questions!

Ga naar opleiding stel een vraag

Beantwoorde vragen

Dit zijn alle vragen die Dorian heeft beantwoord

 • Creative Media and Game Technologies
  Is showing your Abitur report card enough to prove that you soeak english very well or is a language test mandatory? English was one of my advanced classes (Leisungskurse) and i speak it every day, i just wanted to make sure what kind of documents i have to provide :3
  Lisa
  vroeg 2 jaar, 6 maanden geleden
  Dorian
  zei 2 jaar, 6 maanden geleden

  Hallo Lisa, leider kann ich dir keine allgemein gültige Aussage zu deiner Frage liefern. Streng genommen ist der Sprachnachweis in Form eines Sprachtestes (z. B. TOEFL) vorzuweisen, meistens genügt der Nachweis auf dem Abitur allerdings. Ich rate dir, einfach der Anmeldeprozedur via studielink zu folgen und abzuwarten, ob ein weiterer Sprachnachweis verlangt wird. Bei mir war es nicht der Fall :)

 • Creative Media and Game Technologies
  Welke laptop wordt er voor deze opleiding aangeraden?
  savana
  vroeg 2 jaar, 8 maanden geleden
  Dorian
  zei 2 jaar, 8 maanden geleden

  In principe is elke laptop met voldoende CPU en GPU geschikt voor de opleiding. Het komt een beetje erop aan wat je gaat doen, of je alleen maar op 2d specialiseert of eerder 3d en rendering. Programma's waarmee idereen gaat werken in de eersten twee jaren zijn Photoshop, Maya, Unity en Zbrush, dus controleer dat de laptop goed genoeg is om deze uit te voeren (Zbrush is het veeleisendste: https://pixologic.com/zbrush/system). Als je al weet dat je arbeidsintensieve dingen zoals 3d rendering en sculpting of material design gaat doen, graag en beetje meer investeren. Het zal het waard zijn op lange termijn.

 • Creative Media and Game Technologies
  is een MacBook ook een goeie laptop om te gebruiken voor deze opleiding?
  savanna
  vroeg 2 jaar, 8 maanden geleden
  Dorian
  zei 2 jaar, 8 maanden geleden

  Hoi Savanna, je zou met een MacBook kunnen werken, maar het is wel soms iets lastig. Als je b. v. een game build gaat maken in Unity, dan moet je altijd een extra build maken for mac. Als je samen met een groepje aan een project moet werken kan het zelfs gebeuren dat eer problemen met de compatibiliteit tussen Windows en Mac intreden. Dus, het is mogelijk een Mac te gebruiken voor game development, maar het is riskant en niet echt de gewoonte.

 • Creative Media and Game Technologies
  Hoii ik heb een vraagje, ik ga binnenkort beginnen met de opleiding Game Design and Production en ik vroeg me af welke specificaties (systeemeisen) de laptop nodig heeft? Ik hoor het graag!
  Amber
  vroeg 2 jaar, 8 maanden geleden
  Dorian
  zei 2 jaar, 8 maanden geleden

  Hoi Amber, gefeliciteerd met jouw keuze! Met betreking tot de systeemeisen zou ik zeggen: Voor het geval dat je al een laptop heeft, check maar of software zo als Autodesk Maya of Unity 3d probleemloos lopt (je mag ook gewoon hier kijken: https://unity3d.com/unity/system-requirements). Deze programmas gaa je in het eerste jaar vooral gebruiken. In het tweede jaar komt dan Zbrush (https://pixologic.com/zbrush/system/) ertoe en dit word wel veeleisend voor een laptop. Dus als je al een laptop heeft, gaa het rustig aan voor het eerste jaar van de studie. Als je nog geen laptop heeft maar al zeker weet dat je naar de tweede (en derde en vierde) jaar wilt doorgaan, dan zou ik wel zo'n 800 - 1000 € investeren voor een laptop met SSD, 16GB werkgeheugen, een sterke processor (b.v. Intel Core i7) en natuurlijk een goede grafische kaart (NVIDIA GTX series of gelijkwaardig) (persoonlijk gebruik ik een MSI Leopard Pro GP72). Ik hoop dat ik jouw vraag kon beantwoorden!

 • Creative Media and Game Technologies
  In hoeverre wordt de visuele kwaliteit van de producten beoordeeld? Word er veel aandacht gericht op het verbeteren van tekenvaardigheden, animatietechnieken en 3D modelleren? en welke theorievakken krijgen jullie zoal?
  Boris
  vroeg 3 jaar, 9 maanden geleden
  Dorian
  zei 3 jaar, 9 maanden geleden

  Natuurlijk wordt er ook aandacht besteden aan de afwerking en de ordelijkheid van producten, maar de visuele kwaliteit is wel belangrijk. Geen reden om bang te zijn als je nog niet zo fit bent in het designen, want in het eerste en tweede jaar volg je verschillende cursussen waarin je basiskennis in het tekenen en later in het 3d modelleren en animeren opdoet. En beetje talent is maar wel niet mis.
  Theorievakken bepalen zich tot team building lessen en diverse game theorien zoals MDA (Mechanics-Dynamics-Aesthetics) of Game Design Lenses ("The Art of Game Design", Jesse Schell). Terwijl deze vakken heel belangrijk zijn om en goede game designer te worden, ligt de focus van de studie toch op de praktijk.

 • Creative Media and Game Technologies
  Wat moet je hebben om aan deze opleiding te beginnen Wat zijn volgens jou struikelvakken?Zijn je verwachtingen over de opleiding uitgekomen?
  Thomas
  vroeg 3 jaar, 10 maanden geleden
  Dorian
  zei 3 jaar, 10 maanden geleden

  Deze opleiding richt zich op creatieve, belastbare team player die plezier hebben aan het creeren van experiences. Volgens mij is het grootste "struikelvak" het verkeerde besef van de studie. Het merendeel van mensen die in het eerste jaar afbreken, faalden omdat ze gewaarwerden dat de studie niet bij hun passt. Dus, probeer om een goed beeld te krijgen (kijk naar het curriculum op de saxion website voor game design, gaa naar een open dag) en dan weet je wat je kunt verwachten. Mijn verwachtingen zijn overtroffen door de studie, je leert al in de eerste jaar heel veel. Het is wel soms druk en het heeft veel te maken met zelfstudie, maar als je daar van houdt, valt het zo mee.

 • Creative Media and Game Technologies
  Wat is de BSA-norm voor Game Design and Production? Is het erg lastig om die te halen?
  Marjolein
  vroeg 4 jaar, 1 maand geleden
  Dorian
  zei 4 jaar, 1 maand geleden

  De BSA - norm is 45 van 60 mogelijke ECTs. Doorgaans krijg je 3 ECTS per exam of assignment, dus hebt je elke kwartiel die kans op gemiddeld 15 ECTs.
  Het is inspannend om alle punten al in het eerste jaar te halen, maar als je top gemotiveert bent dan is het niet erg lastig ;)