Sanne

Sanne nl en

studies Creative Media and Game Technologies

Hi, I'm Sanne and I recently (July 2018) graduated from Creative Media and Game Technologies. I'm here to help you with all your questions wherever I can!

Go to programme Ask a question

Answered questions

Dit zijn alle vragen die Sanne heeft beantwoord

 • Creative Media and Game Technologies
  What basic knowledge for this subject should I already have to ease my studies at the beginning.
  Drilon
  asked 2 years, 10 months ago
  Willem
  told 2 years, 10 months ago

  Hi!

  Not much! However I would say it depends on what you wanna go into. So look at Art, Building Levels for other games, modding, scriptimg etc.

  This along with enthusiasm for making games will illustrate and guide your skills at the uni!

  If you have more, feel free to ask!

  Best wishes,

  Willem

  1 answer left Show less

 • Creative Media and Game Technologies
  Hello. I have been accepted at Saxion University of Applied Sciences and have enrolled for CMGT. My biggest concern is the programming- is it recommended I have previous knowledge/experience with it and if so to what extent?
  Radina
  asked 2 years, 11 months ago
  Sanne
  told 2 years, 10 months ago

  Hey Radina,

  If you learn the basics of HTML, css and Java you will be fine! They start every class from square one, but if you want to prepare yourself I can recommend those.

  Love Sanne

 • Creative Media and Game Technologies
  Hoeveel ga je bezig met visual effects als je de afstudeerrichting media design kiest? En met welke programma's leer je te werken? Ook las ik dat de opleiding voornamelijk praktijk is, maar heb je aan het begin van het blok wel een paar theorielessen waarbij je uitleg krijgt over de software of niet
  Maurits
  asked 2 years, 11 months ago
  Sanne
  told 2 years, 10 months ago

  Uitleg over software krijg je door praktijk lessen. Je krijgt een stukje theorie en daarbij ga je een oefening maken. Dit gaat zo per les.

  De programma's waarin ik heb leren werken zijn van de Adobe Creative Suite en ik heb zelf met Maya en Unreal Engine gewerkt.

 • Creative Media and Game Technologies
  Leer je tijdens de opleiding ook het maken van visual effects? En werken met programma's zoals Cinema 4D, Maya. Nuke, etc?
  Maurits
  asked 2 years, 11 months ago
  Sanne
  told 2 years, 10 months ago

  Ik heb zelf les gehad in Maya en Unreal Engine. Ik weet niet of deze andere onderdelen aan het vakkenpakket zijn toegevoegd. Maar in je stage en minor heb je genoeg ruimte om je hier mee bezig te houden. Nog even een tip: Zbrush is een tof programma om eens naar te kijken

 • Creative Media and Game Technologies
  ik ben op dit moment bezig met mbo ict. ik moet voor school onderzoek doen naar een vervolgopleiding die ik wil gaan volgen. graag zou ik cmgt volgen. 1. is de opleiding diepgaand genoeg om te volgen?2. wat zijn de ervaringen met het vinden van een baan?3. wat voor vakken zal ik gaan volgen?
  thomas
  asked 3 years, 1 month ago
  Sanne
  told 3 years, 1 month ago

  Hoi Thomas,

  1. De opleiding is vrij globaal, je wordt opgeleid als een generalisitsche specialist. Je weet dus redelijk wat van redelijk van onderwerpen. Dit krijg je in de eerste twee jaar. In je derde en vierde jaar ga je door je minor en stages meer specialiseren in het vakgebied waarin jij graag wil werken. Wat dat is merk je vaak door de verschillende vakken. Je krijgt een goed beeld van wat je wel heel tof vind maar ook wat je totaal niet leuk vindt.

  2. Dat zou ik op dit moment niet met zekerheid kunnen zeggen. Veel studiegenoten mogen blijven bij hun laatste stagebedrijf of krijgen via daar een nieuwe baan aangeboden. Juist omdat je zoveel verschillende dingen kan doen heb je veel meer keuze in wat je allemaal aan een bedrijf kan bieden.

  3. Hoe het lespakket er nu naar uitziet zou ik niet weten, dit veranderd namelijk ieder jaar. Maar ik denk dat je er vanuit kan gaan dat je met de volgende thema's te maken krijgt: Grafisch Design, Fotografie, Video, 3D modelleren/animeren, 2D modelleren/animeren, Web Technology (HTML, CSS, Java(script)), Programmeren in Unity (C#). Per periode hadden wij altijd een theorie vak dat extra indook op de praktijk uit de andere vakken.

  Ik hoop je hierbij voldoende geïnformeerd te hebben. Heb je verder nog vragen, stel ze gerust!

  1 answer left Show less

 • Creative Media and Game Technologies
  Bedankt voor alle tips/trics! Mijn Engels is geen probleem, dat scheelt :) Mijn voorkeur gaat momenteel uit naar het programmeergedeelte, maar ik ben me nog aan het oriënteren dus dat kan nog veranderen. Wat is qua programmeren handig om als voorkennis in huis te hebben?
  Amke
  asked 3 years, 2 months ago
  Annika
  told 3 years, 2 months ago

  Hey Amke,

  Je kunt hele coole dingen met programmeren, of het combineren met bijvoorbeeld 3D of animatie! In programma's zoals Unity heb je namelijk beiden nodig. Ik zou als ik jou was niet hals over kop je allerlei talen eigen proberen te maken. Dit komt namelijk allemaal aan bod in de opleiding. Als voorkennis is het misschien handig dat je een klein beetje voorkennis heb van eventueel websites bouwen. Maar dit is absoluut niet verplicht. Voel je ook niet genoodzaakt om de tijd tot aan september te gebruiken om alles proberen te leren. De lessen zijn namelijk zo opgebouwd dat alles vanzelf aan bod komt!
  Je bent niet de enige die zich hier zorgen om maakt. We krijgen deze vraag vaak van studenten. Mijn advies zou zijn, laat het allemaal gebeuren. Probeer mee te doen met de lessen en laat je verassen :D Wie weet kom je tijdens de opleiding wel iets heel anders tegen wat ook super leuk is om te doen! :D

  Groetjes Annika

  2 answers left Show less

 • Creative Media and Game Technologies
  Ik hoop in september te kunnen starten met CMGT, maar heb nog nauwelijks een basis omdat ik pas in het begin van dit studiejaar achter mijn interesse kwam. Hoe kan ik mij het beste voorbereiden op de start van de studie? Moet ik bepaalde talen leren of research doen naar onderwerpen? Waar begin ik?
  Amke
  asked 3 years, 2 months ago
  Sanne
  told 3 years, 2 months ago

  Hey Amke,

  Ik rond CMGT af in juli maar hoever ik heb gemerkt moet je het gewoon over je heen laten komen. Je Engels bijschaven is wel handig aangezien er sommige onderwerpen zijn waarvan de uitleg in het Engels is. Ook de beste tutorials zijn namelijk in het Engels. Wat is je interesse als ik vragen mag? Je daar in verdiepen kan geen kwaad. Ik had letterlijk geen verstand van enige vakken die we tijdens de opleiding hadden alleen de meeste van je klasgenoten ook niet. De lessen beginnen altijd op een basis niveau dus ik zou je geen zorgen maken.

  3 answers left Show less

 • Creative Media and Game Technologies
  What do you like most about the programme?
  Elitsa
  asked 3 years, 6 months ago
  Sanne
  told 3 years, 6 months ago

  The diversity in the given subjects. You really get to know a lot and you can diver want you do and do not like.

  3 answers left Show less

Post

All posts from Sanne

 • My graduation outfit 👩🏻‍🎓 👗Jumpsuit: @boudoirnederland 👠Schoenen: Marco Tozzi | gekocht bij @schuurmanschoenen 💍Armband: @swarovski 💄Make-up: @nyxcosmeticsnl

  Instagram foto: My graduation outfit 👩🏻‍🎓 👗Jumpsuit: @boudoirnederland
👠Schoenen: Marco Tozzi | gekocht bij @schuurmanschoenen
💍Armband: @swarovski
💄Make-up: @nyxcosmeticsnl
 • De vlag maar buitengehangen, want ik ben nu officieel afgestudeerd van Creative Media and Game Technologies!!!

  Instagram foto: De vlag maar buitengehangen, want ik ben nu officieel afgestudeerd van Creative Media and Game Technologies!!!