Skiplinks

Stage Zwitserland.... ?

Ik wil naar het buitenland! Stage in Engeland of Duitsland… of nee… Zwitserland! Ja Zwitserland! Waarom? Gewoon vet. Ben je er wel eens geweest dan? Nope. Naja, ik had natuurlijk nog wel iets betere onderbouwingen, maar dit klinkt leuker.


Tsja, hoe zoek je een stageplek in Zwitserland. Ik ken er niet veel bedrijven.Gelukkig heeft mijn afdeling een ‘internationalization coördinator’. Een soort manusje van alles voor het buitenland. Hij gaf me de tip naar de ‘International Winter School’ te gaan. Een soort projectweek met studenten uit allerlei landen die de universiteit in Luzern al enkele jaren organiseert. Supervet… Doe ik!


Het was een interessante week. Met een leraar uit Stanford die alleen maar ‘funky’ dingen wilde. Enkele tientallen studenten uit Duitsland, Frankrijk, Ierland, Groot Brittanië, Spanje, Amerika, en vast nog een land. ‘s Avonds af en toe een feestje in het hotel. Een kaasfondue die ook in een feestje veranderde.

En met een bedrijf die opdrachten voor ons had. Het bedrijf deed niet alleen mee vanwege de opdrachten die we uit zouden voeren. Ze willen ook studenten aantrekken. Nou, komt dat even mooi uit. Ik was nog op zoek naar een stageplek. Dus met een heus eigen visitekaartje en een glimlach maar eens met de HR-medewerker praten. Zei positief, ik positief, klinkt goed!


Nou heb ik deze week weer contact gehad met de HR-medewerker. Ze heeft mijn CV en gaat overleggen met een collega. Best spannend eigenlijk. Zelf dacht ze mij een interessant project aan te kunnen bieden, maar ze gaat nog even overleggen. Dinsdag hoor ik van haar.


Best spannend.